Ezüstös Dragon Steel

2018. május 15. (kedd) 12:51 - doszerk

Két ezüstéremmel zárták a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató Verseny küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Egy-egy záportól eltekintve kitűnő időben rendezték meg szombaton a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató versenyt, melyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői Open csapattal vettek részt a 200 és 2000 méteres futamokban. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, ugyan az open kategóriában elsősorban a férfiak szoktak versenyezni, ők négy női versenyzővel egészítették ki keretüket, ráadásul a húsz evezős helyett tizennyolc, illetve tizenkilenc versenyzővel vágtak neki a távoknak.

- "Az "Open Kupa" kategória 200 méteres versenytávján mindkét időfutamban másodikak lettünk, így összesítésben is a második helyet szereztük meg ezen a távon, amire rendkívül büszkék voltunk. A "Marathon Open Kupában" 2000 méteren kellett bizonyítanunk, s itt is vegyes összetételű csapattal indultunk el. Itt az üldözéses rendszerű küzdelemben húsz másodpercet követően, egymás után indítják a hajókat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Mi a második időfutam utolsó pozíciójáról indulva vettük fel a harcot, egy nagyon erős, gyors megindulással. Már ekkor éreztük a rendkívüli erőt a hajónkban, ami egészen a táv végéig kitartott. Az üldözéses verseny második körében már utolértük és megelőztük az előttünk induló egységet. A befutó előtt az utolsó 150 métert szinte repülve tettük meg. Ebben a kategóriában nyolc hajó indult, s mi végül itt is a második helyet szereztük meg, ami óriási bravúr volt. Az eredményünket tovább szépíti, hogy a női kormányosunk most először lett bevetve, ilyen hétfordulós hosszú távú versenyen és nagyon ügyesen kezelte ezt a nehéz szituációt, mert a versenyzőkkel együtt közel két tonnás, a tizenkét és fél méter hosszú versenyhajót kell irányban tartani nemcsak az egyenesben, hanem a fordulókban is. Egy csapat sikere nemcsak az evezősök erején, gyorsaságán, stílusán, kitartásán, hanem a dobos és kormányos képességein is nagyban múlik. Érthetően büszkék vagyunk erre a két ezüstéremre, s a közös siker újabb erőt ad a további felkészüléshez, de a Magyar Bajnokság és világbajnokság előtt szükség is van a lendületre.

A Dragon Steel SE versenyzői: Bruzsik László, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Harmath Dániel, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabó Levente, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek)

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

2018. augusztus 17. (péntek)

Megkezdték annak a tizenkét szakembernek képzését, akik akkreditált pedagógus továbbképzést fognak tartani országszerte röplabdából.

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.