Ezüstös Dragon Steel

2018. május 15. (kedd) 12:51 - doszerk

Két ezüstéremmel zárták a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató Verseny küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Egy-egy záportól eltekintve kitűnő időben rendezték meg szombaton a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató versenyt, melyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői Open csapattal vettek részt a 200 és 2000 méteres futamokban. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, ugyan az open kategóriában elsősorban a férfiak szoktak versenyezni, ők négy női versenyzővel egészítették ki keretüket, ráadásul a húsz evezős helyett tizennyolc, illetve tizenkilenc versenyzővel vágtak neki a távoknak.

- "Az "Open Kupa" kategória 200 méteres versenytávján mindkét időfutamban másodikak lettünk, így összesítésben is a második helyet szereztük meg ezen a távon, amire rendkívül büszkék voltunk. A "Marathon Open Kupában" 2000 méteren kellett bizonyítanunk, s itt is vegyes összetételű csapattal indultunk el. Itt az üldözéses rendszerű küzdelemben húsz másodpercet követően, egymás után indítják a hajókat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Mi a második időfutam utolsó pozíciójáról indulva vettük fel a harcot, egy nagyon erős, gyors megindulással. Már ekkor éreztük a rendkívüli erőt a hajónkban, ami egészen a táv végéig kitartott. Az üldözéses verseny második körében már utolértük és megelőztük az előttünk induló egységet. A befutó előtt az utolsó 150 métert szinte repülve tettük meg. Ebben a kategóriában nyolc hajó indult, s mi végül itt is a második helyet szereztük meg, ami óriási bravúr volt. Az eredményünket tovább szépíti, hogy a női kormányosunk most először lett bevetve, ilyen hétfordulós hosszú távú versenyen és nagyon ügyesen kezelte ezt a nehéz szituációt, mert a versenyzőkkel együtt közel két tonnás, a tizenkét és fél méter hosszú versenyhajót kell irányban tartani nemcsak az egyenesben, hanem a fordulókban is. Egy csapat sikere nemcsak az evezősök erején, gyorsaságán, stílusán, kitartásán, hanem a dobos és kormányos képességein is nagyban múlik. Érthetően büszkék vagyunk erre a két ezüstéremre, s a közös siker újabb erőt ad a további felkészüléshez, de a Magyar Bajnokság és világbajnokság előtt szükség is van a lendületre.

A Dragon Steel SE versenyzői: Bruzsik László, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Harmath Dániel, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabó Levente, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.

Újra élen a Gaszisportvideo

Újra élen a Gaszisportvideo

2018. október 20. (szombat)

Két sima és egy szoros mérkőzéssel ért véget pénteken este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulója.