Ezüstös Dragon Steel

doszerk - 2018. május 15. 12:51

Két ezüstéremmel zárták a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató Verseny küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Egy-egy záportól eltekintve kitűnő időben rendezték meg szombaton a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató versenyt, melyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői Open csapattal vettek részt a 200 és 2000 méteres futamokban. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, ugyan az open kategóriában elsősorban a férfiak szoktak versenyezni, ők négy női versenyzővel egészítették ki keretüket, ráadásul a húsz evezős helyett tizennyolc, illetve tizenkilenc versenyzővel vágtak neki a távoknak.

- "Az "Open Kupa" kategória 200 méteres versenytávján mindkét időfutamban másodikak lettünk, így összesítésben is a második helyet szereztük meg ezen a távon, amire rendkívül büszkék voltunk. A "Marathon Open Kupában" 2000 méteren kellett bizonyítanunk, s itt is vegyes összetételű csapattal indultunk el. Itt az üldözéses rendszerű küzdelemben húsz másodpercet követően, egymás után indítják a hajókat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Mi a második időfutam utolsó pozíciójáról indulva vettük fel a harcot, egy nagyon erős, gyors megindulással. Már ekkor éreztük a rendkívüli erőt a hajónkban, ami egészen a táv végéig kitartott. Az üldözéses verseny második körében már utolértük és megelőztük az előttünk induló egységet. A befutó előtt az utolsó 150 métert szinte repülve tettük meg. Ebben a kategóriában nyolc hajó indult, s mi végül itt is a második helyet szereztük meg, ami óriási bravúr volt. Az eredményünket tovább szépíti, hogy a női kormányosunk most először lett bevetve, ilyen hétfordulós hosszú távú versenyen és nagyon ügyesen kezelte ezt a nehéz szituációt, mert a versenyzőkkel együtt közel két tonnás, a tizenkét és fél méter hosszú versenyhajót kell irányban tartani nemcsak az egyenesben, hanem a fordulókban is. Egy csapat sikere nemcsak az evezősök erején, gyorsaságán, stílusán, kitartásán, hanem a dobos és kormányos képességein is nagyban múlik. Érthetően büszkék vagyunk erre a két ezüstéremre, s a közös siker újabb erőt ad a további felkészüléshez, de a Magyar Bajnokság és világbajnokság előtt szükség is van a lendületre.

A Dragon Steel SE versenyzői: Bruzsik László, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Harmath Dániel, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabó Levente, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.