Ezüstös Dragon Steel

2018. május 15. (kedd) 12:51 - doszerk

Két ezüstéremmel zárták a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató Verseny küzdelmeit a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Egy-egy záportól eltekintve kitűnő időben rendezték meg szombaton a Lágymányosi-öbölben a Budapesti Sárkányhajó Fesztivál és Válogató versenyt, melyen a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői Open csapattal vettek részt a 200 és 2000 méteres futamokban. Mint arról Tóth Edit, az egyesület elnöke beszámolt, ugyan az open kategóriában elsősorban a férfiak szoktak versenyezni, ők négy női versenyzővel egészítették ki keretüket, ráadásul a húsz evezős helyett tizennyolc, illetve tizenkilenc versenyzővel vágtak neki a távoknak.

- "Az "Open Kupa" kategória 200 méteres versenytávján mindkét időfutamban másodikak lettünk, így összesítésben is a második helyet szereztük meg ezen a távon, amire rendkívül büszkék voltunk. A "Marathon Open Kupában" 2000 méteren kellett bizonyítanunk, s itt is vegyes összetételű csapattal indultunk el. Itt az üldözéses rendszerű küzdelemben húsz másodpercet követően, egymás után indítják a hajókat.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Mi a második időfutam utolsó pozíciójáról indulva vettük fel a harcot, egy nagyon erős, gyors megindulással. Már ekkor éreztük a rendkívüli erőt a hajónkban, ami egészen a táv végéig kitartott. Az üldözéses verseny második körében már utolértük és megelőztük az előttünk induló egységet. A befutó előtt az utolsó 150 métert szinte repülve tettük meg. Ebben a kategóriában nyolc hajó indult, s mi végül itt is a második helyet szereztük meg, ami óriási bravúr volt. Az eredményünket tovább szépíti, hogy a női kormányosunk most először lett bevetve, ilyen hétfordulós hosszú távú versenyen és nagyon ügyesen kezelte ezt a nehéz szituációt, mert a versenyzőkkel együtt közel két tonnás, a tizenkét és fél méter hosszú versenyhajót kell irányban tartani nemcsak az egyenesben, hanem a fordulókban is. Egy csapat sikere nemcsak az evezősök erején, gyorsaságán, stílusán, kitartásán, hanem a dobos és kormányos képességein is nagyban múlik. Érthetően büszkék vagyunk erre a két ezüstéremre, s a közös siker újabb erőt ad a további felkészüléshez, de a Magyar Bajnokság és világbajnokság előtt szükség is van a lendületre.

A Dragon Steel SE versenyzői: Bruzsik László, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Harmath Dániel, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy Dániel, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szabó Levente, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.