Még van esély az Európa-bajnokságra

2018. május 15. (kedd) 18:00 - spigott

A tokodi viadalon elért első helyezése után valószínűleg külön válogató dönt arról, hogy részt vehet-e a győri serdülő Európa-bajnokságon a Dunaferr SE szabadfogású birkózója, Sallai Sándor.

A júniusi győri Európa-bajnokság előtt Tokodon rendezték meg a hétvégén az utolsó hazai egyéni minősítő és válogató versenyt a serdülő szabadfogású birkózók számára. Mivel több súlycsoportban már korábban eldőlt a válogatottság sorsa, ezért a megméretésen valamivel kevesebben léptek szőnyegre: 25 egyesület 85 versenyzője küzdött meg az érmekért. Sallai Sándor súlycsoportjában (75 kg) még nyílt volt a verseny, ám a Dunaferr Se birkózója ezúttal remekelt, mert az első fordulóban az FTC-s Gaál Nimródot technikai tussal múlta felül, míg második mérkőzésen, az UTE színeit képviselő Hámori Andort szintén technikai tussal győzte le. A döntőben az ESMTK-s Kekenj Norbert volt az ellenfél, akitől eddig mindig kikapott, ám most nagy csatában, kiváló birkózással és remek koncentrációval 13-7-es pontozásos győzelmet aratott, s ezzel aranyérmet szerzett.

Sallai Sándor a dobogó tetején (Kép: Dunaferr SE)

Az eddigi versenyeken Angyal Krisztián (Pénzügyőr SE), Kekenj Norbert (ESMTK) és Sallai Sándor is egy-egy első helyezést szerzett, ám Angyal kötöttfogásban indul az Európa-bajnokságon, így Kekenj és Sallai között dől majd el, hogy ki képviseli hazánkat a szabadfogásúak mezőnyében. Erről várhatóan külön válogató mérkőzésen döntenek majd a versenyzők, s amennyiben Sándor a szombati naphoz hasonló teljesítményt nyújt, úgy komoly esélye van arra, hogy részt vegyen a kontinensviadalon.

Szintén szombaton rendezték meg a Dunaferr Kupa elnevezésű gyermek és diák meghívásos birkózó versenyt Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A viadalon hatvannégy fő mérette meg magát a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE, az Enying VSE és a Honvéd Szondi Sportegyesület kezdő sportolói közül. A versenyzők zömének ez volt az első éles versenye, hiszen egy tanév lezárásaként a birkózásba újonnan becsöppenő gyerekeknek, egyfajta tanévzáró felmérő versenynek szánták a megméretést.

Kép: DO-archív

Mint az a Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatójából kiderült, összességében nagyon jól sikerült a verseny, hiszen minden gyermek tisztességesen helyt állt, bátran küzdött és a tanév során tanultakat küzdelem közben is próbálta alkalmazni, s nagyon jó hangulatban, baráti környezetben töltötték el ezt a néhány órát. A legfontosabb cél ezúttal az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és sikerélménnyel távozhassanak az azonos tudásszintű versenyzők elleni mérkőzésekről. A rendezvény végén a gyerekek mosollyal az arcukon és éremmel a nyakukban jókedvűen mentek haza, ami azt jelzi, hogy a rendezvény elérte célját.

Aranyérmesek:

Gyermek első osztályosok

22 kg - Tombor Benedek (Mezőfalva)
24 kg - Leitgib Fanni (Dunaújváros)
26 kg - Huszár Rajmond (Mezőfalva)
31 kg – Péter Domán (Dunaújváros)
41 kg - Zámbó Gergő (Mezőfalva)
+45 kg - Pesei Sándor (Mezőfalva)

Gyermek második osztályosok

26 kg - Barka Péter (Enying)
31 kg - Éva Balázs (Mezőfalva)
35 kg - Csöregi Zalán (Dunaújváros)
38 kg - Rácz Patrik (Dunaújváros)
+60 kg - Pup Bence (Dunaújváros)

Diák II. korcsoport

31 kg - Miklós Márton (Mezőfalva)
32 kg - Oláh Denisz (Dunaújváros)
34 kg - Lukács-Nagy Ákos (Kulcs)
39 kg - Marosi Richárd (Nagyvenyim)
42 kg - Pup Viktória (Dunaújváros)
48 kg - Véber Róbert (Nagyvenyim)
50 kg - Tóth Nimród (Mezőfalva)

Diák I. korcsoport

42 kg - Takács Mihály (Enying)
66 kg - Szentesi Gergő (Nagyvenyim)
54 kg - Győri Viviána (Mezőfalva)

A rovat további hírei: Sport

Hatgólos Dunaferr-siker

Hatgólos Dunaferr-siker

2019. január 18. (péntek)

A kiváló első játékrészt produkáló Dunaferr megérdemelten győzte le a futsal NB I tizenhetedik fordulójában a Szigetszentmiklós együttesét.

Vereség a fővárosban

Vereség a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Indulatoktól sem mentes mérkőzésen szenvedett 5-2-es vereséget az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses siker a fővárosban

Kiütéses siker a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Rendkívül fölényes, 25-4-es győzelmet aratott a Budapesti Honvéd elleni fővárosi bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nagy csata az első helyért

Nagy csata az első helyért

2019. január 18. (péntek)

A Dunabiztos Micro és a GBB Zrt. is hibátlan teljesítménnyel áll a városi futsal bajnokság A-csoportjának élén.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2019. január 18. (péntek)

Esélyesként várja a hetedik helyezett Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzést ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Bravúr kell a győzelemhez

Bravúr kell a győzelemhez

2019. január 18. (péntek)

Az Újpest vendégeként folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.