Még van esély az Európa-bajnokságra

2018. május 15. (kedd) 18:00 - spigott

A tokodi viadalon elért első helyezése után valószínűleg külön válogató dönt arról, hogy részt vehet-e a győri serdülő Európa-bajnokságon a Dunaferr SE szabadfogású birkózója, Sallai Sándor.

A júniusi győri Európa-bajnokság előtt Tokodon rendezték meg a hétvégén az utolsó hazai egyéni minősítő és válogató versenyt a serdülő szabadfogású birkózók számára. Mivel több súlycsoportban már korábban eldőlt a válogatottság sorsa, ezért a megméretésen valamivel kevesebben léptek szőnyegre: 25 egyesület 85 versenyzője küzdött meg az érmekért. Sallai Sándor súlycsoportjában (75 kg) még nyílt volt a verseny, ám a Dunaferr Se birkózója ezúttal remekelt, mert az első fordulóban az FTC-s Gaál Nimródot technikai tussal múlta felül, míg második mérkőzésen, az UTE színeit képviselő Hámori Andort szintén technikai tussal győzte le. A döntőben az ESMTK-s Kekenj Norbert volt az ellenfél, akitől eddig mindig kikapott, ám most nagy csatában, kiváló birkózással és remek koncentrációval 13-7-es pontozásos győzelmet aratott, s ezzel aranyérmet szerzett.

Sallai Sándor a dobogó tetején (Kép: Dunaferr SE)

Az eddigi versenyeken Angyal Krisztián (Pénzügyőr SE), Kekenj Norbert (ESMTK) és Sallai Sándor is egy-egy első helyezést szerzett, ám Angyal kötöttfogásban indul az Európa-bajnokságon, így Kekenj és Sallai között dől majd el, hogy ki képviseli hazánkat a szabadfogásúak mezőnyében. Erről várhatóan külön válogató mérkőzésen döntenek majd a versenyzők, s amennyiben Sándor a szombati naphoz hasonló teljesítményt nyújt, úgy komoly esélye van arra, hogy részt vegyen a kontinensviadalon.

Szintén szombaton rendezték meg a Dunaferr Kupa elnevezésű gyermek és diák meghívásos birkózó versenyt Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A viadalon hatvannégy fő mérette meg magát a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE, az Enying VSE és a Honvéd Szondi Sportegyesület kezdő sportolói közül. A versenyzők zömének ez volt az első éles versenye, hiszen egy tanév lezárásaként a birkózásba újonnan becsöppenő gyerekeknek, egyfajta tanévzáró felmérő versenynek szánták a megméretést.

Kép: DO-archív

Mint az a Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatójából kiderült, összességében nagyon jól sikerült a verseny, hiszen minden gyermek tisztességesen helyt állt, bátran küzdött és a tanév során tanultakat küzdelem közben is próbálta alkalmazni, s nagyon jó hangulatban, baráti környezetben töltötték el ezt a néhány órát. A legfontosabb cél ezúttal az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és sikerélménnyel távozhassanak az azonos tudásszintű versenyzők elleni mérkőzésekről. A rendezvény végén a gyerekek mosollyal az arcukon és éremmel a nyakukban jókedvűen mentek haza, ami azt jelzi, hogy a rendezvény elérte célját.

Aranyérmesek:

Gyermek első osztályosok

22 kg - Tombor Benedek (Mezőfalva)
24 kg - Leitgib Fanni (Dunaújváros)
26 kg - Huszár Rajmond (Mezőfalva)
31 kg – Péter Domán (Dunaújváros)
41 kg - Zámbó Gergő (Mezőfalva)
+45 kg - Pesei Sándor (Mezőfalva)

Gyermek második osztályosok

26 kg - Barka Péter (Enying)
31 kg - Éva Balázs (Mezőfalva)
35 kg - Csöregi Zalán (Dunaújváros)
38 kg - Rácz Patrik (Dunaújváros)
+60 kg - Pup Bence (Dunaújváros)

Diák II. korcsoport

31 kg - Miklós Márton (Mezőfalva)
32 kg - Oláh Denisz (Dunaújváros)
34 kg - Lukács-Nagy Ákos (Kulcs)
39 kg - Marosi Richárd (Nagyvenyim)
42 kg - Pup Viktória (Dunaújváros)
48 kg - Véber Róbert (Nagyvenyim)
50 kg - Tóth Nimród (Mezőfalva)

Diák I. korcsoport

42 kg - Takács Mihály (Enying)
66 kg - Szentesi Gergő (Nagyvenyim)
54 kg - Győri Viviána (Mezőfalva)

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2018. október 14. (vasárnap)

A DFVE serdülő vízilabdázói vereséget szenvedtek, az ifik viszont simán nyerték a BVSC elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Rangadó előtt a DPASE

Rangadó előtt a DPASE

2018. október 14. (vasárnap)

Hazai pályán törné meg a listavezető Szentlőrinc SE jó sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.