Még van esély az Európa-bajnokságra

2018. május 15. (kedd) 18:00 - spigott

A tokodi viadalon elért első helyezése után valószínűleg külön válogató dönt arról, hogy részt vehet-e a győri serdülő Európa-bajnokságon a Dunaferr SE szabadfogású birkózója, Sallai Sándor.

A júniusi győri Európa-bajnokság előtt Tokodon rendezték meg a hétvégén az utolsó hazai egyéni minősítő és válogató versenyt a serdülő szabadfogású birkózók számára. Mivel több súlycsoportban már korábban eldőlt a válogatottság sorsa, ezért a megméretésen valamivel kevesebben léptek szőnyegre: 25 egyesület 85 versenyzője küzdött meg az érmekért. Sallai Sándor súlycsoportjában (75 kg) még nyílt volt a verseny, ám a Dunaferr Se birkózója ezúttal remekelt, mert az első fordulóban az FTC-s Gaál Nimródot technikai tussal múlta felül, míg második mérkőzésen, az UTE színeit képviselő Hámori Andort szintén technikai tussal győzte le. A döntőben az ESMTK-s Kekenj Norbert volt az ellenfél, akitől eddig mindig kikapott, ám most nagy csatában, kiváló birkózással és remek koncentrációval 13-7-es pontozásos győzelmet aratott, s ezzel aranyérmet szerzett.

Sallai Sándor a dobogó tetején (Kép: Dunaferr SE)

Az eddigi versenyeken Angyal Krisztián (Pénzügyőr SE), Kekenj Norbert (ESMTK) és Sallai Sándor is egy-egy első helyezést szerzett, ám Angyal kötöttfogásban indul az Európa-bajnokságon, így Kekenj és Sallai között dől majd el, hogy ki képviseli hazánkat a szabadfogásúak mezőnyében. Erről várhatóan külön válogató mérkőzésen döntenek majd a versenyzők, s amennyiben Sándor a szombati naphoz hasonló teljesítményt nyújt, úgy komoly esélye van arra, hogy részt vegyen a kontinensviadalon.

Szintén szombaton rendezték meg a Dunaferr Kupa elnevezésű gyermek és diák meghívásos birkózó versenyt Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében. A viadalon hatvannégy fő mérette meg magát a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE, az Enying VSE és a Honvéd Szondi Sportegyesület kezdő sportolói közül. A versenyzők zömének ez volt az első éles versenye, hiszen egy tanév lezárásaként a birkózásba újonnan becsöppenő gyerekeknek, egyfajta tanévzáró felmérő versenynek szánták a megméretést.

Kép: DO-archív

Mint az a Dunaferr SE birkózó szakosztályának tájékoztatójából kiderült, összességében nagyon jól sikerült a verseny, hiszen minden gyermek tisztességesen helyt állt, bátran küzdött és a tanév során tanultakat küzdelem közben is próbálta alkalmazni, s nagyon jó hangulatban, baráti környezetben töltötték el ezt a néhány órát. A legfontosabb cél ezúttal az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és sikerélménnyel távozhassanak az azonos tudásszintű versenyzők elleni mérkőzésekről. A rendezvény végén a gyerekek mosollyal az arcukon és éremmel a nyakukban jókedvűen mentek haza, ami azt jelzi, hogy a rendezvény elérte célját.

Aranyérmesek:

Gyermek első osztályosok

22 kg - Tombor Benedek (Mezőfalva)
24 kg - Leitgib Fanni (Dunaújváros)
26 kg - Huszár Rajmond (Mezőfalva)
31 kg – Péter Domán (Dunaújváros)
41 kg - Zámbó Gergő (Mezőfalva)
+45 kg - Pesei Sándor (Mezőfalva)

Gyermek második osztályosok

26 kg - Barka Péter (Enying)
31 kg - Éva Balázs (Mezőfalva)
35 kg - Csöregi Zalán (Dunaújváros)
38 kg - Rácz Patrik (Dunaújváros)
+60 kg - Pup Bence (Dunaújváros)

Diák II. korcsoport

31 kg - Miklós Márton (Mezőfalva)
32 kg - Oláh Denisz (Dunaújváros)
34 kg - Lukács-Nagy Ákos (Kulcs)
39 kg - Marosi Richárd (Nagyvenyim)
42 kg - Pup Viktória (Dunaújváros)
48 kg - Véber Róbert (Nagyvenyim)
50 kg - Tóth Nimród (Mezőfalva)

Diák I. korcsoport

42 kg - Takács Mihály (Enying)
66 kg - Szentesi Gergő (Nagyvenyim)
54 kg - Győri Viviána (Mezőfalva)

A rovat további hírei: Sport

Végleges a válogatott keret!

Végleges a válogatott keret!

2018. május 26. (szombat)

Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szűk keretét a június 6-án és 9-én sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.

Lelépett a DAB edzője

Lelépett a DAB edzője

2018. május 26. (szombat)

Élő szerződése ellenére elhagyta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát Jason Morgan, a gárda kanadai szakvezetője.

Elődöntőben az akadémisták

Elődöntőben az akadémisták

2018. május 26. (szombat)

A röplabda Országos Serdülő Bajnokság fináléjának első játéknapján a DSE Röplabda Akadémia csapata kiváló játékkal jutott a sorozat elődöntőbe.

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

Nem volt esélye a Dunaferrnek!

2018. május 25. (péntek)

Nem adott esélyt a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak a házigazda MVFC Berettyóújfalu a két gárda ma esti összecsapásán.

Egygólos vereség Pakson

Egygólos vereség Pakson

2018. május 25. (péntek)

Vlasics Dániel kilencedik percben szerzett góljával győzött a Paks a Dunaújváros PASE labdarúgói ellen, így még a negyedik hely is veszélyben lehet a mieink számára.

Felemás nap a Világkupán

Felemás nap a Világkupán

2018. május 25. (péntek)

Talajon igen, gerendán azonban nem lesz ott a tornászok eszéki Világkupa döntőjében a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia.

Az érem már biztos

Az érem már biztos

2018. május 25. (péntek)

Magabiztosan, technikai KO-val nyerte újabb mérkőzését a bulgáriai Serdülő Európa-bajnokságon Horváth Máté, a Dunai ökölvívó SE tehetséges versenyzője.