Megtört a DPASE rossz sorozata

Szárszó Lajos - 2018. május 5. 21:01

Az első félidő gólcsendje után a második félidőben ritmust váltott a DPASE labdarúgó csapata, mely 3-0-ra nyert hazai környezetben a Dabas ellen.

Az FC Dabas elleni hazai mérkőzésen harcosságot, izgalmakat, jó játékot vártunk, melyre a két gárda tabellán elfoglalt helyezése is okot adott, mivel a mieink a negyedik, míg ellenfelük az ötödik helyen áll. Ezen kívül a Dunaújváros meg szerette volna törni azt a rossz szériát, amely tavasszal jellemzi a gárdát, vagyis azt, hogy ebben a félévben hazai pályán még nem sikerült győznie. Ennek a pikantériája azonban az, hogy ezt pont az ellen az FC Dabas ellen kellett megtennie, akiket az utóbbi két szezonban egyszer sem sikerült legyőznie. Tóth Tibor előtt adódott az első lehetőség hetedik perc végén, aki Dobos Árontól kapott remek passzt, de a kapus lábbal hárított. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, melyet Csehi távoli átlövése törte meg, de az középre tartott, és nem okozott gondot Sebestyénnek. Az első negyedóra végén átvette az irányítást a Dabas, akik sokpasszos játékukkal jól tartották meg a labdát. Eközben masszívan védekeztek, taktikusan visszazártak térfelükre, amit nem tudtunk feltörni.

A 25. percben megszerezhette volna a vezetést a vendég gárda, de Földes bombáját tolta kapufára Vaszócsik, aki fél perccel később ismét bravúrt mutatott be, ezúttal szögletre mentett. Földes próbálkozhatott a 29. percben, aki tiszta helyzetből lőtt kapu fölé. Nagyszerű vendég baloldali akció végén a középre tett labdába úgy ért bele Tóth Ákos, hogy az saját kapujára tartott. melyet vetődve tolt oldalra Vaszócsik. A félidő lezárásaként Erős távoli lövését vetődve fogta kapusunk, aki ebben a játékrészben négy alkalommal mentette meg csapatát a góltól. Jól indult a második félidő, hiszen megszerezte a vezetést csapatunk. Remek kontra végén Szepessy ugratta ki Tóth Tibort, aki pontosan, góllal fejezte be az akciót (1-0). Ezt követően gyorsabbá vált a találkozó, hiszen a Dabas kitámadott, míg a Dunaújváros kontrázhatott. Átalakította szerkezetét a vendég gárda, akik behozták centerbe a hórihorgas Takácsot. Azonban ez nem segített rajtuk, hiszen a 60. percben növeltük előnyünket.

Egy pontrúgás után Dobos Áron pöckölte a labdát Tóth Tibornak, aki erőszakosan lépett meg védőjétől, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0). A csereként beállt Laczkó tört előre lendületesen, lövését Vaszócsik lábbal hárította, majd fejelhetett is a vendég csatár, de azt is fogta kapusunk. A következő percekben beszorították a mieink kapujuk elé a Dabast, sorra végezhették el a szögleteket, eredmény nélkül. A folytatásban viszont a vendégek szaporázták, de jól zárt a védelmünk. A 80. percben Pál szólózott, akinek lövése centikkel ment mellé, majd a 86. percben Tóth fejesét fogta Sebestyén. A 89. percben Szepessy fejesével biztosította be győzelmét a Dunaújváros, amely ilyen arányban is megérdemelten győzött, ezzel megszerezve első tavaszi hazai győzelmét.

Dunaújváros PASE – FC Dabas 3:0 (0:0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Zvara Dávid (Perjési Viktor István a 90. percben), Kovács Gábor, Csehi Tamás (Karacs Roland a 87. percben), Dobos Áron, Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Király Bence (Holentoner Edvin a 90. percben), Tóth Ákos Károly, Pál Dávid. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

FC Dabas: Sebestyén István Ferencz - Kiss Dávid (Takács Kornél az 58. percben), Sárközi Norbert, Makrai László, Mundi Roland, Fitos László (Laczkó Milán a 63. percben), Földes Milán, Fritz Attila, Erős Ronald, Eördögh Levente, Kiss Viktor (Sándli Márk a 46. percben). Vezetőedző: Kerekes Barna.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.