Világbajnokságra készülnek a középiskolások

Szárszó Lajos - 2018. május 31. 8:03

Brno felé veszik az irányt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum zászlója alatt induló röplabdázók, hogy a középiskolások világbajnokságán képviseljék Magyarországot és Dunaújvárost.

Két évvel ezelőtt csak álmodoztunk arról, hogy a közeljövőben felépüljön Dunaújvárosban a röplabdázók számára egy akadémiai rendszer, amely majd arra is lehetőséget ad, hogy a középiskolásoknak kiírt Világbajnokságon szerepeljenek. Mára az álom valósággá vált, hiszen Brno felé veszik az irányt azok fiatalok, akik a DSE Röplabda Akadémián nevelkednek, és az idén szebbnél szebb sikereket arattak. Ők most a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum zászlaja alatt indulnak, hiszen ide tartozik a Hild Középiskola, akik a Diákolimpiai sikerüknek köszönhetően harcolták ki az indulás jogát a nemzetközi viadalon. A fiúk az elmúlt években Portugáliában és Szerbiában tapasztalhatták meg, hogy tudásban hol tartanak a brazilokhoz, vagy a kínaiakhoz képest. Mint azt Szűcs Ákos, a csapat edzője elmondta, a gárda szombaton reggel kel útra, majd másnap már pályára is lép az igen erős, 29 csapatos mezőnyben.

Kép: DO-archív

- Tizenkét játékossal, három edzővel, egy masszőrrel, egy játékvezetővel valamint egy mentális tréningeket tartó szakemberrel indulunk el. A csapatunk azokra a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő serdülőkre épül, akik megnyerték a magyar bajnokságot, egyben alkotják korosztályos válogatott nyolcvan százalékát, ők egészülnek ki az ifi játékosainkkal. A világbajnokságra nagyszerű mezőny állt össze, akik között több mint húsz olyan nemzet van, akik akadémiai rendszerben oktatják a röplabdát, de nagy örömünkre az idén már mi is közéjük tartozunk. Mi minden alkalommal azt tűzzük ki célul, hogy előrébb végezzünk, mint a legutóbbi megmérettetésen. Most viszont ennél merészebbet mondunk, hiszen döntőt szeretnénk játszani! Ez nagyon nehéz lesz, hiszen olyan, a világ elitbe tartozó csapatok neveztek, mint Törökország, vagy Kína, Tajpej, Lengyelország, Franciaország. A sorsolás miatt az „A” jelű csoportba kerültünk, ahol Irán, Horvátország és Grúzia lesz az ellenfél.

Mint azt Szűcs Ákos hozzátette, a DSE Röplabda Akadémia erejét bizonyítja, hogy a héten nem csupán a Világbajnokságon szereplő együttesnek szurkolhatunk, hiszen ezzel az eseménnyel párhuzamosan rendezik meg Kecskeméten a III. korcsoportos Diákolimpiát és a junior országos döntőt is, melyen ott lesznek a mieink.
A fiúk Brnoban első alkalommal vasárnap lépnek pályára.

A csapat névsora

Játékosok: Amdegha Ádám, Matyiák Árpád, Balázs Bálint, Iván Bence, Laczi Dominik, Iván Gergő, Lombos Gábor, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Csizmadia Tamás, Sárközi Kálmán, Mihucz Csaba. Edzők: Szűcs Ákos István, Kovács Zsolt, Kövessy Balázs.
Masszőr: Komiszár Nóra.
Játékvezető: Árpás Krisztina.
Mentálhigiénés szakember: Kamen-Juhos Ildikó.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.