Bemutatkoztak a fiatalok

spigott - 2018. június 15. 8:01

Nemcsak ellenfeleikkel, hanem az időjárással is meg kellett küzdenie a Dragon Steel SE versenyzőinek a sárkányhajó bajnkságon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Fadd-Domboriban rendezték meg az Országos Sárkányhajó Bajnokságot, melyen természetesen a dunaújvárosi Dragon Steel SE is megmérette magát. A háromnapos viadalon az U18-tól egészen a Senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon összemérték egymással erejüket a bajnokságon résztvevő egyesületek, s különösen fontos volt a verseny azoknak a legénységeknek, melyek az idei klubvilágbajnoki indulást és a nemzeti Eb-keretbe kerülést tűzték ki célul maguk elé.
A Dragon Steel SE népes különítménnyel, U18 open, permier open és vegyes csapatokkal, összesen hatvanegy fővel vett részt a viadalon, mely nem indult jól a mieink számára, ugyanis a hatalmas esőzés miatt mindenük elázott, s mivel ez a probléma mindenkit sújtott, így természetesen le kellett állítani a versenyt. A folytatás sem volt ideális azonban, mert a körülmények miatt többen nem vállalták a döntős versenyzést, így a 200 méteres fináléban végül a hatodik helyen végeztek a dunaújvárosiak.

Kép forrása: Dragon Steel SE

A mieink országosan egyedülálló utánpótlás (U18) csapata a döntőre várva jelentősen megfogyatkozott, azonban a fináléban induló tizenhét evezős és egy dobos nagyon kitett magáért, a második helyen végzett, ami az open kategóriában aranyérmet ért a mieinknek. A permier open 200 és 500 méteres versenyében a reményfutamig jutott a dunaújvárosi egység, míg a mix 500 méteren hiába végzett a reményfutam második helyén a Dragon Steel, ez most nem ért döntőt az egyesület versenyzőinek.
Mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel EE elnöke elárulta, a bajnokságon utánpótlás csapatuk kiemelkedően teljesített. A korcsoport szerint vegyes összetételű egységeik rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Legközelebb két hét múlva rendezik meg Fadd-Domboriban a 10-fős Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, melyen szintén képviseltetik magukat, míg a július 16. és 22. között Szegeden sorra kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságnak összesen ötvenhat fővel vágnak majd neki.

A bajnokságon szereplők névsora: Ábrahám Anna, Balla Gábor, Bencs Botond, Bényi Andrásné Bíró Andrea, Bucsi Blanka, Bruzsik László, Csobaji Botond, Csobaji Előd, Csőregi Dorka, Dózsa Bálint, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zita, Fenyvesi Zsolt, Fischer Péter, Fridrich Levente, Gálné S. Éva, Harmath Dániel, Hubikné T. Éva, Inger Ádám, Jánosi Richárd, Jásziané H. Rózsika, Juhász Adorján, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Kupsza Gergő, Kurucz Zoltán, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Nagy-B Zsófia, Pipa Károly, Potyi Károly, Puller Patrik, Ruffing Gyöngyi, Dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Szabó Levente, Szatmári Csaba, Szulik Ferenc, Terebesi Áron, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Varga József, Varga Krisztián.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.