Csoportelsőként tovább

doszerk - 2018. június 2. 18:12

Gyenge első félidőt követően nyolcgólos, 30-22-es győzelmet aratott a fehéroroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn a magyar női kézilabda válogatott.

A fehéroroszok elleni kecskeméti mérkőzéssel zárta ma kora este az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar női kézilabda válogatott, mely már biztos továbbjutóként várta a szezon utolsó mérkőzését. Tétje azonban így is volt a meccsnek, mert ahhoz, hogy a mieink megszerezzék csoportjuk első helyét, mindenképpen nyerniük kellett az egyébként jó erőkből álló fehéroroszok ellen.

A mérkőzés eleje azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a magyar drukkerek remélték, mert válogatottunk támadásban és védekezésben is lassan játszott, így a vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s a 13. percben már 7-2-re vezettek. Ekkor támadásban valamelyest azért feljavult Kim Rasmussen együttese, ám a 20. percben még így is négy góllal állt közelebb a sikerhez az ellenfél (6-10). A félidő hajrájára szerencsére valamelyest visszaesett a fehéroroszok támadójátéka is, s a sok hibából ezúttal együttesünk jött ki jobban, mely a gyors ellentámadásoknak és értékesített heteseinek köszönhetően a szünetig minimálisra csökkentette hátrányát (12-13).

Kép forrása: keziszovetseg.hu

A térfélcserét követően lényegesen nagyobb elszántsággal kezdett a magyar csapat, mely gyorsan egyenlített, majd a 36. percben Szekerczés Luca góljával a mérkőzésen először a vezetést is megszerezte (16-15). A folytatásban Faluvégi találataival lépett meg hárommal ellenfelétől együttesünk, s bár akadtak hullámvölgyei a játékban, a hajráig tartotta sovány vezetését. Az utolsó percekre teljesen elfáradó fehéroroszok rengeteg hibát követtek el a lefújás előtt, s ezt könyörtelenül kihasználták a mieink, akik négy perc alatt lőtt hat góljuknak köszönhetően végül 30-22-es győzelemmel szerezték meg a selejtezőcsoport első helyét.

Magyarország – Fehéroroszország 30-22 (12-13)

Magyarország: Bíró, Janurik (kapusok), Faluvégi 6, Háfra 4, Hornyák D. 7 (4), Karnik, Kisfaludy 1, Kovacsics 4, Lukács 1, Pálos-Bognár, Puhalák 1, Schatzl 3, Sirián, Szabó L. 1, Szekerczés 1 (1), Tóth G. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Fehéroroszország: Shut, Burgyuk, Kuntsevics (kapusok), Ahramenka 3, Artszjukovics 1, Dronova 1, Hrahuszkaja, Hutava, Kanaval 2, Kotszina 1, Mazgo 4 (1), Rudkuszkaja, Samanouszkaja 1, Silitszkaja 2, Tryzno 2, Vaszileuszkaja 5. Szövetségi kapitány: Tomaz Cater.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 p, 2. Hollandia 10 p, 3. Fehéroroszország 4 p, 4. Koszovó 0 p.

Magyarország és Hollandia kijutott az Európa-bajnokságra (Franciaország, 2018. november 29.-december 16.)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.