Döntetlen a rangadón

2018. június 10. (vasárnap) 8:08 - spigott

A bajnok Asztalos Gumiszervíz elleni 3-3-as döntetlennel biztosította be harmadik helyét a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályában az Akrasz-Bau együttese.

Két összecsapással folytatódott, s ért is véget a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának utolsó fordulója a Lorántffy iskola műfüves pályáján. A pénteki játéknap első találkozóján a hetedik Irapuato, valamint a tizedik Papa SE mérte volna össze egymással erejét, ám utóbbiak nem álltak ki a meccsre, így 5-0-s gólkülönbséggel az Irapuato kapta meg a győzelmet, míg a Papa SE-től a szabályok szerint két pontot le is vont a szövetség. Sok mindent mondjuk ez sem változtatott a tabellán, mert előbbi a hetedik, míg utóbbi a tizedik helyen fejezte be az idei bajnokság küzdelmeit.
A Campus Osztály 2017/2018-as szezonjának utolsó mérkőzésén a már bajnok Asztalos Gumiszervíz a harmadik Akrasz-Bau SE ellen lépett pályára.

Kép: DO-archív

A találkozó változatos, nagy csatát hozott, melyben hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe, ám a minimális fórt egyik csapatnak sem sikerült megtartani. Mikor a 44. percben ismét megszerezte a vezetést az Akrasz-Bau, úgy tűnt, hogy ki tudja csikarni a győzelmet, ám az Asztalos Gumiszervíznek erre is volt válasza, így a rangadó 3-3-as döntetlennel ért véget.

A bajnoki címnek és a feljutásnak tehát az Asztalos Gumiszervíz gárdája örülhetett a Campus Osztály idei kiírásában, a második Gazdagok és Szépek az Acerbis Osztály tizedik helyezettjével (Kemi-Ker Kft.), míg az Akrasz-Bau a kilencedik Siker Ablak GSV-vel játszik osztályozót az Acerbis Osztály eléréséért. Az Unió Taxi búcsúzott a másodosztálytól, míg a Papa SE és a B.T. Mirage osztályozón harcolhatja ki a bennmaradást.

Eredmények

Papa SE – Irapuato 0-5 (játék nélkül)
Asztalos Gumiszervíz – Akrasz-Bau SE 3-3 (1-1)

A Campus Osztály végeredménye: 1. Asztalos Gumiszervíz 47 pont, 2. Gazdagok és Szépek 38 pont, 3. Akrasz-Bau SE 36 pont, 4. Széchenyi Pékség 35 pont, 5. Gyalog Galopp 34 pont, 6. Varázs Kép 33 pont, 7. Irapuato 30 pont, 8. Black & White 22 pont, 9. B.T. Mirage 19 pont, 10. Papa SE 10 pont, 11. Unió Taxi 6 pont.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.