Előnyben a Haladás

spigott - 2018. június 1. 19:57

A kapu előtt határozottabb Haladás került előnybe a futsal bajnokság bronzpárharcában, miután 3-1-re legyőzte a Dunaferr csapatát Szombathelyen ma este.

A bajnokság bronzpárharcának első mérkőzését játszotta ma este Szombathelyen a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely győzelmi reményekkel vágott neki a remek erőkből álló Swietelsky Haladás elleni találkozónak. A házigazdák természetesen szerették volna érvényre juttatni a hazai pálya előnyét, s ebben az egyik, ha nem a legjobb magyar játékos, Dróth Zoltán segítette is őket, hiszen a negyedik egy szabadrúgásból szerzett bombával meg is szerezte a vezetést a vendéglátóknak (1-0). A gól után Hosszú Ádám egyenlíthetett volna azonnal, ám lövése elkerülte a kaput, míg a túloldalon Vidák kapufája miatt bosszankodhattak a hazai drukkerek.

Előnye tudatában a Haladás igyekezett taktikusan védekezni, ám ahhoz, hogy az eredmény ne változzon, kellett a Dunaferr nem túl jó helyzetkihasználása is. A félidő derekától ugyanis szinte minden percre jutott egy dunaújvárosi lehetőség, ám vagy az irányzékba csúszott hiba, vagy Sásdi kapus védett bravúrral. Ugyan a hajrában egyszer Horváth Norbertnek is nagyot kellett mentenie saját kapuja előtt, az eredmény már nem változott, így minimális hazai előnyből vágtak neki a második felvonásnak a felek.

Melyből alig kettő perc telt el, mikor egy tanítani való támadás végén Fekete Róbertet hozta ziccerbe Hosszú Ádám, s mivel előbbi ezúttal nem hibázta el ziccerét, gyorsan össze is jött az egyenlítés (1-1). Két perccel később Fridrich forgácsolta szét a keresztlécet, majd Schrancz ziccere maradt kihasználatlanul, így hiába a lehetőségek, nem sikerült átvenni a vezetést. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy ellentámadásból ismét előnybe került a Haladás, miután Santos mattolta Rigót a 27. percben, így újra a mieink futhattak az eredmény után (2-1).

Képek: DO-archív

Nem sokkal később a Dunaferr kapusa szerelte remekül Dróthot, majd ismét a mieink percei következtek, ám hiába került szembe előbb Pál, majd Hosszú és Fekete is sásdival, a párharcokat rendre a szombathelyi kapus nyerte. A házigazdáknak nem kellett sajnos ennyi lehetőség az újabb gólhoz, mert a 35. percben ismét Dróth villant, így még nagyobb bajba kerültek a mieink, s már két találat kellett volna legalább a hosszabbításhoz (3-1). Takó Csaba gyorsan le is hozta kapusát, öt a négy ellen támadott együttesünk, de a vendéglátók nagyon taktikusan védekezve megőrizték előnyüket, s 3-1-es sikert aratva kerültek előnybe a párharcban. Folytatás hétfőn este a Dunaújvárosi sportcsarnokban, ahol mindenképpen nyernie kell a Dunaferrnek ahhoz, hogy életben tartsa érmes reményeit.

Swietelsky Haladás VSE – Dunaferr DUE Renalpin FC 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Dróth 2, Santos, illetve Fekete.

Swietelsky Haladás VSE: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Melo, Dróth. Csere: Gyimesi (kapus), Matyi, Sipos, Németh P., Santos, Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik. Vezetőedző: Turzó József.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó – Horváth N., Németh P., Fekete, Hosszú. Csere: Cseresnyés, Reveland (kapusok), Schrancz, Fridrich, Szeghy, Boldizsár, Pál, Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.