Dunaújváros Hetilap

Folytatja kormánymegbízotti munkáját dr. Simon László

doszerk - 2018. június 29. 8:00

Négy év után folytatja a megkezdett munkát dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal élén; Orbán Viktor miniszterelnök - a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - 2018. július 1-jétől kinevezte Fejér megye kormánymegbízottjának.

Dr. Simon László felsőfokú tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, ahol 1999-ben doktori címet szerzett. Az eddigi életpályáját a közszolgálatban töltötte.

A Belügyminisztérium állományában, 1996-2012. között különböző szintű rendőri feladatokat látott el, volt rendőrőrs-parancsnok, majd városi rendőrkapitány, megyei rendőr-főkapitány.
A közigazgatás területén 2013. június 20-tól tevékenykedik, előbb a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatói feladatkörét, majd a főigazgatói teendőket látta el. Ezt követően, 2018. május 17-ig a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként dolgozott.

Kormánymegbízottként kiemelt feladatának tekintette az ügyfélközeli, hatékony közigazgatás megteremtését. Ennek keretében részese volt a járási hivatalok tevékenysége kiteljesítésének, a Fejér Megyei Kormányhivatal külső, belső integrációja megteremtésének.
A szervezeti átalakításon túl, a Miniszterelnökség irányításával, jelentős fejlesztést hajtottak végre a megyei kormányhivatalok, köztük a Fejér Megyei Kormányhivatal, a kormányablakok létrehozásával, illetve korszerűsítésével. Ennek eredményeként ma már jelentős részben megvalósult, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz közel, egy helyen intézhetik az ügyeik jelentős részét.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára, 2018. július 1-jétől, kinevezte dr. Simon Lászlót Fejér megye kormánymegbízottjának.

Dr. Simon Lászlónak a következő időszakra vonatkozó elképzelései az előző négy évben megalapozott folyamatok továbbfejlesztését szolgálják. Továbbra is kiemelt figyelmet kíván fordítani a Fejér Megyei Kormányhivatal hatékonyságának növelésére, a személyi állomány felkészültségének és megbecsültségének erősítésére érdekében, hogy az állampolgárok még magasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek a közigazgatási közszolgáltatások területén. Fontosnak tartja, hogy a közigazgatási eljárások tovább egyszerűsödjenek, az állampolgárok az ügyeiket gyorsan, a kor követelményeinek megfelelő színvonalon intézhessék.

Dr. Simon László személyes meggyőződése szerint a Fejér Megyei Kormányhivatalnak a jövőben is az állampolgárokért, a vállalkozásokért, a gazdaság fejlesztéséért kell tevékenykednie. Ennek során a legfontosabb szlogen továbbra is a „miben segíthetünk?” kell, hogy legyen.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.