Győzelem az ausztrálok ellen is

spigott - 2018. június 29. 7:31

Óriási küzdelemben aratott 9-8-as győzelmet az ausztrálok ellen a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa második játéknapján.

A japánok elleni 20-8-as sikert követően lényegesen nehezebb feladat várt csütörtökön este a magyar női vízilabda válogatottra, mely a remek erőkből álló ausztrálok ellen folytatta a Vodafone Kupa küzdelmeit. A Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat azonban nem kezdte jól a találkozót, a második negyed elején már kétgólos hátrányban is volt, ám 3-1-es ausztrál vezetés után védekezését és támadójátékát is stabilizálta, így a nagyszünetre már 4-4-es eredménnyel vonulhatott. A térfélcserért követően azonban az ellenfél ismét bizonyította, hogy minden egyes hibát képes kihasználni, s három góllal büntette a mieink védekezésben elkövetett bizonytalanságait.

Keszthelyi Rita öt góllal vette ki részét a sikerből! (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

A záró negyednek egygólos hátrányban vágott neki válogatottunk, mely nagyot hajrázott, Gurisatti, illetve Csabai és Keszthelyi találataival fordítani tudott, s végül 9-8-as sikerrel örvendeztette meg a fővárosi Hajós-uszoda közönségét. Az este második mérkőzésén az Egyesült Államok könnyed, 18-6-os győzelmet aratott a japánok ellen, így a mieink ma este negyed kilenctől a tornagyőzelemért ugranak vízbe az amerikai csapat ellen.

Magyarország-Ausztrália 9-8 (1-2, 3-2, 2-3, 3-1)

Magyarország: Tóth E. - Szilágyi, Parkes 1, Máté Zs., Illés, Keszthelyi 5, Leimeter 1. Csere: Gurisatti 2, Szücs, Gyöngyössy, Csabai, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Ausztrália: Palm - Gofers 1, Buckling 4, Knox 2, Wesbster 1, Ridge, Aranchini. Csere: Armit, Mihailovic, Williams, Baxter, Steere. Szövetségi kapitány: Sakis Kechaglas.

További eredmény
Egyesült Államok - Japán 18-6

További program
Június 29., péntek
Japán-Ausztrália, 18:45
Magyarország - Egyesült Államok, 20:15

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.