Harmadik hely a diákolimpián

Szárszó Lajos - 2018. június 4. 18:02

Bravúros bronzérmet szerzett a III. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében a DSE Röplabda Akadémia játékosaira épülő Dózsa iskola együttese.

Már az hatalmas siker volt, hogy a Dózsa György Általános Iskola röplabda csapata bejutott a III. korcsoportos Diákolimpia döntőjébe. A négynapos rendezvény első napján tartották meg sorsolást, ahol a mieink az „A” jelű négyesbe kerültek a kecskeméti Arany, a Szeged és a Dág mellé, míg a másik négyest a kecskeméti Vásárhelyi, két kaposvári és a Szolnok együttesei alkották. A második napon kezdődtek el küzdelmek, ahol a nyitómérkőzést az Arany csapatával játszottuk. Ez sajnos nem sikerült jól, hiszen 3:0-ás vereségét szenvedtünk. Ezt követően a Szeged következett, ahol végletekig kiélezett küzdelem után 3:2-es győzelmet arattak a Kövessy Balázs által vezérelt Dózsások, így a fiúk egy vereséggel és egy győzelemmel mehettek pihenőre. A következő napon a Dág elleni utolsó csoport mérkőzés következett, amely a csoport második helyéről döntött.

Kép: DO-archív

Parázs kezdés után egy kisebb hullámvölgyből sikerült kilábalni, majd a meccset 3:1 arányban megnyerni, így csoport másodikként vártuk a délutáni keresztjátékot, ahol a kaposvári csapat sem bírt a Dózsás legényekkel. Ezt az összecsapást 3:0 győzelemmel zártuk, ezzel menetelt be az újvárosi gárda a legjobb négybe. A záró, negyedik napon igen nehéz feladat előtt álltak fiaink akik, kecskeméti Vásárhelyi csapata ellen játszották az elődöntőt. Bár jól kezdtek a mieink, hiszen idén először az első szettet el tudtak venni a házigazdáktól, viszont a következő 3 szettben a kecskeméti csapat bizonyult jobbnak, így a bronzéremért küzdhettünk tovább, ahol a Szolnok volt az ellenfél. A dobogó harmadik helyéért zajló mérkőzés végletekig kiélezett összecsapás volt, ahol ismételten csapatként küzdött az egész újvárosi alakulat, melynek köszönhetően az idén először sikerült legyőzni a Szolnok csapatát.

Kövessy Balázs edző: - Nagyon büszke vagyok a Dózsa György Általános iskola minden röplabdás gyermekére. Azokra is, akik nem voltak most itt velünk. Az első naptól kezdve az egész hétvégén folyamatosan javult a játékunk, és egyre jobban együtt dobogott a csapat szíve, lelke. Nem volt igazán nagy hullámvölgyük a fiúknak, amiből folyamatosan tudtak erőt meríteni. Ez a III. korcsoportos Diákolimpiai bronzérem méltó zárása a szezonnak. Külön szeretnék minden szülőnek és gyereknek köszönetet mondani.

A csapat tagjai: Béres Mátyás, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Sipos Erik, Bekker Kristóf, Jakab Roland, Peredi Zoltán, Gyurcsó Gábor, Fábián Levente, Pász Olivér, Vízi Marcell, Szilágyi András.
Testnevelő tanár: Szabóné Vida Andrea. Edző: Kövessy Balázs

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.