Kiütéssel búcsúzott a DPASE

Szárszó Lajos - 2018. június 3. 20:06

Nagyon sima, hétgólos győzelmet aratott a szezon utolsó mérkőzésén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az első félidőben három, a másodikban négy alkalommal talált be a vecsési kapuba.

A labdarúgó NBIII 30., vagyis záró fordulójában a Dunaújváros a Vecsési FC együttesét fogadta. A mérkőzés esélyese a negyedik helyen álló hazai együttes volt az utolsó helyén álló Vecsési FC együttesével szemben. Ez pontokra átváltva azt jelenti, hogy amíg a mieink hétvégi vetélytársa az idei szezonban tizenhét pontot szerzett eddig, addig ennek háromszorosát Dobos Barna tanítványai. A DPASE célja egyértelműen csak és kizárólag a három pont megszerzése az volt. Dobos Barna vezetőedző elmondta, szépen szeretnénk búcsúzni a mellettük kitartó drukkerektől, valamint góllal, gólokkal, győzelemmel búcsúzni azoktól, akik máshol folytatják pályafutásukat. Az első tíz percben nem történt sok minden, majd két perccel később Tóth Tibor fordult le védőjéről, aki 14 méterről a kapu fölé vágta a labdát.

Ez volt az a jel, amely megindította a mieinket, hiszen újabb két perc elteltével megszületett a vezetés. Nagyszerű passzok után Horváth Kevin került helyzetbe, aki szépen lőtte ki a hosszú alsót (1-0). A folytatásban hamar jött a második találatunk, melyet Dobos Áron szerzett (2-0), majd a 25. percben a harmadik, melyet Szepessy Róbert pontrúgás utáni csúsztatott fejessel jegyzett (3-0). A 33. percben Szepessy fejese szállt centikkel mellé, amely jelezte a hazai fölényt, ami a félidő végéig kitartott. A középkezdés után szinte azonnal növelhette volna előnyét a DPASE, de Tóth óriási ziccerben ezúttal kapu fölé durrantott. A hazai fölény meghozta az újabb lehetőséget. Ekkor Tóth volt az előkészítő, Dobos a befejező, de labdája mellé szállt. Horváth Kevin labdáját blokkolták a vendég védők, majd a folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, igazi helyzetek nélkül. A 71. percben azonban ismét gólnak örülhettünk. Ezúttal Holentoner volt az előkészítő, és Dobos Áron a befejező (4-0).

Tapiska Géza jobblábas lövését tolta kapu mellé Komora, aki ki tudta szedni Dobos hosszú alsóra tartóra lövését is. Kovács 25 méterről leadott lövése szállt centikkel fölé, viszont Dobos Áron fejese ellen már nem volt ellenszer (5-0). Két perccel később Szepesssy túl szép gólt akart szerezni, aki végül fölé emelt. Holentoner sem találta el a kaput, majd Tapiska harcolt ki büntetőt, melyet Szepessy magabiztosan értékesített (6-0). Pál és Hompót veszélyeztetett a végén, de a slusszpoén Dorogié volt, aki az üres kapuba gurított (7-0), így gólokban gazdag meccsen búcsúztatta az idei, és remélhetőleg utolsó NB III-as szezonját a Dunaújváros.

Dunaújváros PASE – Vecsési FC 7:0 (3:0)

Dunaújváros PASE: Bősz Levente – Zvara Dávid (Holentoner Edvin a 46. percben), Kovács Gábor, Dobos Áron, Dorogi Renátó, Horváth Kevin (Vajda Brendon a 74. percben), Tóth Tibor (Tapiska Géza a 62. percben), Szepessy Róbert, Király Bence, Hompót Dániel, Pál Dávid. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

Vecsési FC: Gendur László (Komora László a 46. percben) – Molnár Zoltán, Radnai György, Petric Branko, Kiss Krisztián, Lajer Gábor, Kiss Krisztián, Szabó Erik Kálmán, Szalai Vilmos István (Váczi Dániel Lajos a 69. percben), Kaiser László, Koziorowski Richárd Zsolt. Vezetőedző: Helm András.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.