Nem volt esély az amerikaiak ellen

spigott - 2018. június 30. 6:36

Kilencgólos vereséget szenvedett az olimpiai és világbajnoktól a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa utolsó napján.

A világ legjobb csapata, az amerikai válogatott ellen zárta a fővárosi Vodafone Kupa küzdelmeit pénteken késő este a magyar női vízilabda válogatott. Bár a mieink eddigi két meccsüket megnyerték, a találkozó esélyesének így is az amerikaiak számítottak, s az olimpiai és világbajnok csapat ezúttal is bizonyította, hogy egyelőre még távol van együttesünktől. A vendégek védekezése ellen ugyanis nem sok esélye volt a magyar támadásoknak, az első negyedben egy gólt sikerült szerezni a mieinknek, a másodikban már ennyit sem, s mivel a túloldalon öt alkalommal is mattolták Kasó Orsolyát, így a nagyszünethez érve gyakorlatilag el is dőlt a meccs (1-5).

Kép: mvlsz.hu (Madar Balázs felvétele)

Más ellen ugyanis talán lett volna esély a fordításra, az amerikaiak ellen azonban nem sőt, vetélytársunk a folytatásban sem kegyelmezett, a harmadik felvonást kettő, a negyediket három találattal megnyerve aratott végül 12-3-as sikert. Az Egyesült Államok csapata ezzel természetesen megnyerte a Vodafone Kupát is, míg az Európa-bajnokságra készülő magyarok a második helyen végeztek, megelőzve az ausztrál és a japán válogatottat.

Magyarország - Egyesült Államok 3-12 (1-3, 0-2, 1-3, 1-4)

Magyarország: Kasó - Szilágyi 1, Parkes, Gurisatti 1, Keszthelyi, Leimeter, Garda. Csere: Szücs, Máté Zs., Horváth B., Gyöngyössy, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Egyesült Államok: Longan - Musselmanm 1, Steffens, J. Neushul 3, K. Neushul 1, A. Fischer 2, Williams 2. Csere: Games, Haralabidis, Hauschild 1, Gilchrist 1, M. Fischer 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian.
 
További eredmény
Japán - Ausztrália 9-14

A torna végeredménye: 1. Egyesült Államok 9, 2. Magyarország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.