Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Utószó a Könyvhét előtt

2018. június 6. (szerda) 7:47 - Vass Ádám

A Kortárs Művészeti Intézet visszatérő programja, az Utószó című irodalmi antológia legutóbbi vendége Szvoren Edina író volt, aki a Könyvhét kezdetén érkezett városunkba.

Ismét egy neves kortárs szerző érkezett vendégségbe Gyöngyössy Csabához a Kortárs Művészeti Intézetbe, hogy az irodalomról, írásról beszélgessenek a hallgatóság előtt. Az Utószó keddi beszélgetésére a Könyvhét keretén belül került sor délután hat órakor. A vendég ezúttal a sajnálatos módon térdig begipszelt Szvoren Edina volt. A moderátor Gyöngyössy Csaba beszélgetett vele érdekesen alakuló pályájáról, eddigi műveiről, és persze a legújabbról is, amit a szerző maga dedikált a találkozó végén a látogatóknak.

Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. Művésztanári diplomáját húsz évvel ezelőtt szerezte meg a Zeneakadémia karvezetés tanszakán, majd egy évvel később kezdett el zeneelméletet és szolfézst tanítani egykori középiskolájában, ahol azóta is dolgozik. Tizenhárom éve rendszeresen jelennek meg művei, de első elbeszéléskötete, a Pertu csak 2010-ben került a boltok polcaira. Mint mondta, mindig is falta a könyveket, de az írásra való kényszer csak középiskolában kerítette hatalmába. Azóta viszont Artisjus-díjjal és József Attila-díjjal is jutalmazták munkásságát.

A rovat további hírei: Kultúra

Dunaújvárosi Vegyeskar: nemes kihívások előtt

Dunaújvárosi Vegyeskar: nemes kihívások előtt

2020. február 26. (szerda)

Komoly együttműködés után csodás koncert ígérete a Müpa színpadán, majd kórusmatiné a Nemzeti Galériában – egyszerre nagyon nívós és gyönyörűséges kihívások várnak a Dunaújvárosi Vegyeskarra márciusban.

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

Rockmaraton 2020: teljessé vált a jubileumi fesztiválprogram!

2020. február 21. (péntek)

Sepultura, Cradle of Filth, Marky Ramone, The Agonist, Infected Rain – öt kegyetlenül erős fellépővel vált véglegessé a lista, rekordidő alatt betelt a naptár: nagyjából minden kész, hogy a 30 éves jubileumhoz kavalkád legyen a Rockmaraton a Szalki-szigeten július elején. Yeaaah!

ICA-D: a testetlen testek tárlata

ICA-D: a testetlen testek tárlata

2020. február 19. (szerda)

A dolog, amely elfelejtett testet ölteni – ezzel a címmel nyílik kiállítás Koronczi Endre alkotásaiból a Kortárs Művészeti Intézetben  pénteken. Létezik-e széltárgy? A válaszért irány a kortárs – de előbb itt egy kedvcsináló összegzés!

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

Könyvtár: "Ki nem volt Hamvas Béla?"

2020. február 17. (hétfő)

Izgalmas előadással ünnepli a magyar széppróza napját a József Attila Könyvtár: Weiner Sennyey Tibor költő, író Ki nem volt Hamvas Béla? című előadására kedden várják a vendégeket.

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

Kaptár: eldobnád az agyad Valentin napján? Itt az alkalom!

2020. február 13. (csütörtök)

Idén immár ötödszörre rendezik meg a Vomiting Blood Night  minifesztiválját a Kaptár Music Pubban – micsoda véletlen, az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő házigazda Morhord buliját Valentin napján rendezik!  Yeaaahh!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

Könyvtár: nemcsak Valentin, de könyvajándék nap is lesz!

2020. február 12. (szerda)

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap egész világot behálózó akciójához – pénteken várják meglepetéssel a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket könyves vakrandival csábítják!
 

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

ICA-D: két programmal búcsúzik a két tárlat

2020. február 06. (csütörtök)

Izgalmas kulturális kalandozásra invitálja a vendégeket a Kortárs Művészeti Intézet pénteken este – a két kiállítást stílszerűen két programmal búcsúztatják!