Dunaújváros Hetilap

Olyan mint egy jó velencei tükör

doszerk - 2018. június 2. 15:33

Kamillát tanítottam. Nem volt egy egyszerű eset már akkor sem. Akár egy jó minőségű velencei tükör, egészen pontosan látszódott rajta, hogy kiről és miről mi a véleménye. Ha szeretett, feltétel nélkül, egész szívvel tette, ha nem, hát… azt sem leplezte el.

Jaj, nem ment fejjel a falnak, de egy fikarcnyi energiát sem fordított arra, hogy hibát, a mulasztásait elleplezze. „Jaj, tanárnő, nekem ezt annyira nem volt kedvem megcsinálni, tegnap egész délután vakartuk a falat… Írja be az egyest!” - tette hozzá megengedően, s ilyenkor az ember elbizonytalanodott, mert tudta, hogy tényleg a falat vakarta, s ebből adódóan valószínűleg neki se lett volna kedve leckét írni…

Most nagyon büszke vagyok rá. Boldog, sikeres, erős és határozott felnőtt lett belőle. Olyan ember, aki irányítja és vezeti a saját életét. Úton van.

Két K arannyal

Fehér alapon előkelően kapaszkodik a két aranyszínű K betű egymáshoz. Keresztes Kamilla műkörmös, pedikűrös, műszempillás, tetováló szalonjának a legnagyobb falát díszíti.

- Én magamnak soha se terveztettem volna logót. Nagyon sajnáltam volna rá a pénzt, de Dávid azt mondta, hogyha egy komoly vállalkozást akarok, akkor megfelelő arculattal kell rendelkeznem, s kölcsön adta hozzá a kétszázötvenezer forintot. Igaza volt. A pénzt pedig idő közben már vissza is adtam - persze apránként.

Dávid központi helyet foglal el a 22 éves Kamilla életében, erről majd még beszélünk, de előbb kanyarodjunk a kezdetekhez.

- Csodálatos szüleim vannak. Édesanyám sajnos egész fiatal kora óta beteg. Sok-sok műtéten esett át, hihetetlen erővel és energiával rendelkezik, édesapám pedig rendíthetetlenül ott van mellette. Rettenetesen büszke vagyok rájuk. Nagyon nagy szeretettel és gondoskodással vesznek körül, s mindent megtesznek értem. Éppen ezért… már gyerekként úgy gondoltam, hogy nekem is a lehető legkevesebb terhet kell rájuk rónom, s ezért is szerettem volna minél előbb önállósodni.

Amikor megismertem a szüleit, akkor értettem meg, hogy nem véletlen Kamillában a sok energia és a sok szeretet. Ebbe született bele.

- Tizennégy éves voltam, amikor ballagásra azt kértem az egész rokonságtól, hogy pénzt adjanak, mert én a nyáron, még középiskola előtt, ki szeretném tanulni a kéz- és lábápoló műkörömépítő szakmát. Akkor rettenetesen nagy összeg, ha jól emlékszem, 350 ezer forint kellett hozzá, de én úgy gondoltam, ez most a legfontosabb, mint hogy nyakláncot vagy új táskát meg ilyesmiket kérjek. Úgy gondoltam, hogy ezekkel minél előbb tudok majd a tanulás mellett is pénzt keresni. Magtanultam a gyógypedikürös szakmát is, a testtetoválást, értek a szempillákhoz is. Persze a középiskolát is elvégeztem, sőt technikusi képesítést is szereztem, mint ügyviteli titkár. Abban biztos voltam, hogy a szépészettel szeretnék foglalkozni, csak azt nem tudtam, hogy magánvállalkozóként, vagy betársulva valaki mellé. Egyrészt szerettem volna független lenni, de féltem is a vállalkozással járó gondoktól.

Elmeséli, hogy fogalma sem volt, hogyan kell majd adózni, tudja-e fizetni a rezsit, a bérlet díjat, lesz-e elég vendége… csupa félelemmel teli kérdés, de Dávid segített neki, arra ösztönözte, hogy vágjon bele. Annyira erősen bízott benne, hogy neki is lassan eloszlott minden kétsége.

Felújítás a youtuberól

Megtalálták a Skálával szembeni irodaépületet, abban egy kedvező árú, bár nagyon rossz állapotú helyiséget. Kibérelték, s el kezdték felújítani, rendbe tenni.

- Youtubeon néztük, hogyan kell falat vakarni, glettelni, a barátainkkal tettük le lamináltat, mert nagyon kevés pénzem volt rá. De végül is minden olyan lett, mint amilyenre szerettem volna. A vendégek pedig jönnek. Egyre jobban betelik a határidő naplóm. Bővítettem a vállalkozást, most már ultrahangos testkezelést is végzek. Lassan ott tartok, hogy már azt fontolgatom, hogy főállású alkalmazottat kell keresnem, mert annyi lett a munkám.

Elmeséli, hogy az egyik első sikere az volt, hogy gyógypedikűrösként el kezdte a tönkrement lábkörmök újjáépítését. Nagyon népszerű lett a szolgáltatás, hiszen nyáron azok is tudtak papucsot hordani, akiknek gondjuk volt a lábkörmükkel. Eredeti ötlete volt az is, ahogy a tetováláshoz gyakorlati alanyokat szerzett. A Facebookon tette közzé, hogy ezt tanulja, s aki vállalja, hogy gyakorolhat rajta, annak ingyen megcsinálja a tetoválását. Tucatszámra jelentkeztek, nyugodtan válogathatott közöttük. De - szerencsére - egyetlen szemöldököt, szemhéjat és szájat se rontott el.

És Dávid…

De térjünk vissza a Kamillan életének főhősére, Dávidra.

- Megkérte a kezem. Jövőre összeházasodunk. Nagyon szeretjük egymást. Ő pár évvel idősebb nálam. Még nyolcadikos voltam, amikor egyik rokonomnál meglátott, és megtetszettem neki. Kellett azért jó pár év, mire idáig eljutottunk. De ez így volt rendjén. Már egy ideje együtt élünk, egy fedél alatt, s olyan jól működik a kapcsolatunk, hogy nem volt kérdéses, mi összetartozunk. Annak azért nagyon örülök, hogy összeházasodunk. Nagyon hálás vagyok érte, hogy mindenben támogat, hogy bízik bennem, hogy számíthatok rá. Dávid is apránként építette fel iszonyú sok munkával a saját vállalkozását, így ezen a területen is megértjük, elfogadjuk, támogatjuk egymást.

Keresztes Kamillának tervei vannak. Most végzi a kozmetikus iskolát. Bővíteni szeretné még más tevékenységgel is a vállalkozását. De jövőre fog majd bele élete legnagyobb vállalkozásába, feleség, aztán pedig majd anya akar lenni. Úton van.
 

- Fekete Györgyi -

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.