Csoportelsők a juniorok

spigott - 2018. július 8. 19:32

A norvégokat is simán legyőzve szerezte meg csoportja első helyét a magyar női junior kézilabda válogatott a debreceni világbajnokságon.

A szintén hibátlan norvégok elleni találkozóval zárta a debreceni világbajnokság csoportkörét a magyar női junior kézilabda válogatott. A dunaújvárosi Klujber Katrinnal felálló magyar csapat nagyon készült a mérkőzésre, mindenképpen szeretett volna csoportelsőként zárni, s ezért mindent el is követett az első félidőben. Együttesünk kiválóan kezdett, korán előnybe került suba védéseire alapozva, s mivel támadásban sem nagyon hibáztak a mieink, a norvégoknak már a 9. percben időt kellett kérniük (8-4). Ez sem sokat segített azonban az ellenfélen, mert hiába jöttek fel 10-7-nél három találatra, Klujber értékesített heteseivel már öttel meglógott válogatottunk a norvégoktól (15-10). Hiába próbált meg mindent az ellenfél, Suba továbbra is parádézott a kapuban, míg az ellenfél kapuja előtt gyakorlatilag nem tudtak hibázni a mieink, így a szünethez érve már magabiztos, 20-13-as előnynek örülhettünk.

Kép forrása: hungaryhandball2018.hu

A norvégok azonban tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel, a második felvonást jobban kezdték fiataljainknál, szűk tíz perc alatt kettővel csökkentették a különbséget, majd a 43. percben muszáj volt időt kérnie Golovin mesternek, mert négy csökkent a mieink előnye (24-20). A magyar csapat jól reagált a helyzetre, s Klujber kilencedik találata után sikerült visszaállítani a két gárda közti félidei differenciát (27-20). A mérkőzésből hátralévő időben már esélyt sem adott ellenfelének a magyar csapat a felzárkózásra, a mieink a hajrában már tetszés szerint érték el góljaikat, s végül nagyon sima, 35-27-es győzelmet aratva szerezték meg a csoport első helyét úgy, hogy Klujber Katrin tíz góllal vette ki a részét a mieink szép sikeréből.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.