Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Szárszó Lajos - 2018. július 21. 16:51

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

A spanyolok elleni nyitány veresége után a folytatásban két nagyarányú győzelmet aratott a női vízilabda válogatott, akik az oroszokat legyőzve már a negyeddöntőre készülhettek. Ma a németek legjobbjai ellen szálltak vízbe Garda Krisztináék, amelyben már nem titkoltan a hétfői kieséses szakaszra készültek a lányok. A találkozónak igazán nagy tétje magyar szempontból nem volt, hiszen tulajdonképpen mindegy, hogy hányadik, második, vagy harmadik helyről indul neki majd a válogatott a folytatásnak, ha már az első nem lehet. A dunaújvárosi Horváth Brigitta szerezte a mieink első találatát (1-0), amely megadta a találkozó alaphangját, hiszen Illés Anna, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta góljai után gyorsan elhúztunk ellenfelünktől (4-0). Miközben a védekezésünk kiválóan működött, hiszen a németek lövésig sem jutottak el, az első nyolc perc végére nyolc gólos lett az előnyünk. A hiba nélküli első negyed után folyatódott a magyarok irányító szerepe, melyben Bíró Attila arra is figyelt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon.

Fotó:MTI

Ebben a szakaszban is megvoltak a lehetőségek, de a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé a lányok, így a labda hol a kapufán, hol a kapusban akadtak el. Rebecca Parkes törte meg a gólcsendet (9-0), majd Gurisatti Grétát az sem akadályozta a gólszerzésben, hogy alaposan a víz alá nyomták a lövés előtt (10-0). A brillírozás tovább tartott, ráadásul fényezték a játékot a lányok, melyek szebbnél szebb gólokat eredményeztek. Közben megszerezték szépítő találatukat a németek, így a félidő 15-1-el ért véget. Fordulás után négy perc kellett az újabb gólhoz, melyet Horváth Brigitta szerzett (16-1), miközben a csereként beállt Gangl Edina kapuja bevehetetlennek bizonyult. A negyed végéig még három gólt sikerült szereznie a magyar együttesnek, melyek közül Gurisatti Gréta csavarása érdemeli meg, hogy kiemeljük (19-1). A záró negyedben Garda Krisztinától vártuk a gólt, helyette azonban Rebecca Parkes, Horváth Brigitta és Szűcs Gabriella talált be Saurusajtis kapujába (23-1). Három perccel a vége előtt már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyer a magyar csapat, amely végül 25 lett. A mieink biztos továbbjutóként várnak ellenfélre, akik ellen hétfőn az egyenes kieséses szakaszban játszanak majd.

 

Magyarország – Németország 26-1 (8-0, 7-1, 4-0, 7-0)

Vezették: Kunikova Martina (SVK) és Dutilh-Dumas Diana (NED)

Magyarország: Tóth Eszter Flóra, Gangl Edina - Szilágyi Dorottya 1, Parkes Rebecca Grace 3, Gurisatti Gréta 5, Szűcs Gabriella 3, Horváth Brigitta 3, Illés Anna Krisztina 2, Keszthelyi Rita 2, Leimeter Dóra 2, Gyöngyössy Anikó 1, Csabai Dóra 4, Garda Krisztina. Szövetségi kapitány: Bíró Attila                                                                                                          

Németország: Saurusajtis Felicitas, Kerssenboom Ronja - Vosseberg Belen, Hinz Maren, Eggert Sophia, Deike Ira, Deike Gesa 1, Vunder Nicole, Fry Aylin, Stiefel Jennifer, Adamski Lilian, Gelse Carmen, Krukenberg Lynn.

 "Az egyik részcél az volt, hogy az úszóedzéssel együtt komplett legyen a mai nap - nyilatkozta a találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány, aki tegnap egy fél nap szabadságot adott tanítványainak, illetve a mai nap hátralevő részében is elengedi őket. - Onnantól kezdve viszont, hogy ma késő este megtudjuk a negyeddöntős ellenfelünket, csak arra készülünk" - tette hozzá a tréner, aki elmondása szerint a legszívesebben már most lejátszotta volna a negyeddöntőt, annyira várják az összecsapást. A szakember korábban hangsúlyozta, a torna második hetére kell a csapatnak a legjobban teljesítenie: "Mindig lehet javulni, de bízom benne, hogy hétfőn olyan állapotban leszünk, hogy bárki is legyen az ellenfél, nyerünk" - jelentette ki. (MTI)

 

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.