Ne engedjenek be idegeneket!

2018. július 7. (szombat) 9:04 - doszerk

Az év bármely időszakában előfordulhatnak trükkös lopások és csalások, ezért a Fejér megyei rendőrök a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretében rendszeresen, minden korosztály számára ebben a témában is tartanak bűnmegelőzési tájékoztatókat, előadásokat és szórólapok terjesztésével hívják fel az állampolgárok figyelmét arra, hogy mit tehetnek az áldozattá válás megelőzése érdekében.

Az úgynevezett „trükkös” bűncselekményeket jellemzően időskorú sértettek megtévesztésével követik el. A hasonló jogsértések megelőzése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Váratlanul érkező idegeneket ne engedjen be a lakásába!
  • Idegeneknek ne beszéljen anyagi helyzetéről, életkörülményeiről, ne hangoztassa, amennyiben egyedül él!
  • Ha mégis beenged valakit, lehetőleg úgy tegye, hogy ne egyedül tartózkodjon otthon, hanem hívja át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbízhat!
  • Lehetőség szerint ne tartson otthon nagy összegű készpénzt!
  • Ha otthon van, akkor is zárja be az utcakaput, a bejárati ajtót!
  • Hasznos, ha idősebb családtagjaival időnként beszélget arról, hogy milyen esetekről olvastak, hallottak, mi lehet a következménye annak, ha a különböző ürüggyel jelentkező idegeneket beengedik.
  • Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy gyanús körülményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!

A rendőrség bűnmegelőzési szakembereitől személyesen további tanácsokat és felvilágosítást kérhet. Értékeinek védelme érdekében legközelebb 2018. július 7-én 10 óra és 17 óra között a VI. Családi Repülőnapon, Kisapostagon, továbbá a megyeszékhely közelében 2018. július 14-én 10 óra és 14 óra között a II. Sárszentmihályi Hangok, Színek, Ízek Napján találkozhat a rendőrség munkatársaival.

A rovat további hírei: Sziréna

Öt utas sérüléseiért felel

Öt utas sérüléseiért felel

2018. július 16. (hétfő)

Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azzal a férfival szemben, aki személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott Dunaújváros közelében.

Eltűnt egy előszállási fiú

Eltűnt egy előszállási fiú

2018. július 16. (hétfő)

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik Právics Norbert Imre eltűnése ügyében. Aki felismeri, látta vagy tud róla, értesítse a rendőrséget!

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2018. július 14. (szombat)

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek tegnap Daruszentmiklóson, a Fő utcában. Egy Skoda 53 éves kisapostagi vezetője Előszállás irányába haladt, majd balra történő kanyarodása során nem adott elsőbbséget egy őt előző Mazdának és összeütközött vele. A baleset következtében a Skoda sofőrje megsérült.

Motoros baleset Rácalmásnál

Motoros baleset Rácalmásnál

2018. július 13. (péntek)

Rácalmás térségében a 6-os főúton eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros egy utánfutót vontató gépjárműnek ütközött, az útra esett és megsérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakasz forgalma rendőri irányítás mellett, félpályán haladt.

Hármas karambol az M7-en

Hármas karambol az M7-en

2018. július 13. (péntek)

Három gépkocsi ütközött össze az M7-es autópálya 37-es kilométerszelvényénél, Baracska térségében, a Székesfehérvár felé vezető oldalon. A váli önkormányzati tűzoltók megkezdték az áramtalanítást, valamint az egyik utashoz a mentőket kérték a helyszínre. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Felborult egy autó Sárbogárdnál

Felborult egy autó Sárbogárdnál

2018. július 13. (péntek)

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a Sárbogárd és Mezőfalva közötti úton. A jármű a tetején állt meg. A műszaki mentést végző sárbogárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben egy ember utazott, ő az első hírek szerint nem sérült meg. Az érintett útszakaszt egy időre lezárták a forgalom elől.

Árokba borult egy autó Kulcsnál

Árokba borult egy autó Kulcsnál

2018. július 11. (szerda)

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személygépkocsi a 6-os főút 58-as kilométerénél, Kulcs térségében. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az elsődleges információk szerint az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők ápolják. A helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban egy sávon halad.