Négy között a juniorok

2018. július 11. (szerda) 18:06 - spigott

Remek második félidei játékának köszönhetően 31-26-os győzelmet aratott a románok elleni világbajnoki negyeddöntőben a magyar női junior kézilabda válogatott.

A szlovénok magabiztos legyőzése után ma már újabb feladat várt a magyar női junior kézilabda válogatottra a debreceni világbajnokságon. A dunaújvárosi Klujber Katrinnal felálló együttesre azonban lényegesen nehezebb mérkőzés várt, mint tegnap, ugyanis a legjobb négy közé jutásért a románok ellen kellett volna győznie fiataljainknak. Ahogy várható volt, a mérkőzés eleje meglehetősen szorosan alakult, magyar gólra román találat volt a válasz, de ahogy egy kicsit rendezte védekezését a magyar csapat, egyre inkább nőni kezdett a különbség a csapatok között, s a 15. percben már 10-6-os magyar előnynek örülhettek a Főnix Csarnokba kilátogató drukkerek. Ekkor azonban érthetetlenül megtorpantak a mieink, a rengeteg kihagyott helyzet mellett a védekezés is szétesett, s ezt könyörtelenül kihasználták a románok, akik előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették sőt, nem kis meglepetésre 17-14-es előnnyel vonulhattak a félidei szünetre.

Kép forrása: hungaryhandball2018.hu

A térfélcserét követően nagyot kellett változnia a mieink játékának, de ahogy tegnap a szlovénok ellen, úgy ma is egy másik magyar válogatott jött ki a pályára. együttesünk alig három perc alatt egyenlített, s bár innen még egyszer átvette a vezetést az ellenfél, 2019-nél végre ismét magyar előnynek örülhettünk. Jött is a románok időkérése, ám a mieink is egyre inkább lendületbe jötte, a jó védekezés mögött megvolt a stabil kapusteljesítmény, míg elől végre sikerült értékesíteni a helyzeteket is, így a 47. percben ismét hárommal állt közelebb a továbbjutáshoz együttesünk (23-20). Innen pedig már nem volt visszaút az ellenfélnek, mert a magyar csapat mindkét kapu előtt rendkívül határozottan tette a dolgát, szűk tíz perccel a meccs vége előtt meglépett öt góllal, s biztos előnyét a mérkőzés végéig megtartva aratott 31-26-os győzelmet, s ezzel bejutott a világbajnoki elődöntőbe, ahol Dánia, vagy Dél-Korea ellen játszik majd pénteken.

Magyarország – Románia 31-26 (14-17)

A magyar gólszerzők: Pásztor 6, Márton 6, Háfra 6, Faluvégi 5, Klujber 3, Kácsor 2, Szabó 1, Tóvizi 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.