Olaszország lesz az ellenfél

Szárszó Lajos - 2018. július 22. 8:23

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság szombati játéknapjának végéig kellett várniuk Garda Krisztáéknak arra, hogy ki lesz az ellenfelük az egyenes kieséses szakaszban.

A barcelonai Európa-bajnokság 5. fordulójában a németek elleni, a végére már edzőmérkőzéssé alakult csoportmeccsen nő válogatottunk 25 góllal, 26-1-re győzte le ellenfelét. Ekkor azonban még nem volt biztos, hogy a második, vagy a harmadik helyről várja következő riválisát, mivel ez csak a Spanyolország – Oroszország meccs után vált véglegessé. Azt a spanyolok nyerték 12-11-re, akik ezzel csoportelsők lettek, míg a mieink az oroszokat megelőzve a második helyen zártak. Ezt követően várhatta válogatottunk ellenfelét az „A” csoportból, amely az az Olaszország lett, amely Hollandia és Görögország mögött csoport harmadik lett. Mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda szövetség hivatalos honlapján nyilatkozta, már csak a negyeddöntős ellenfélre koncentrálnak, hogy hétfőre olyan állapotban legyenek, hogy győztesen hagyják el a medencét. Csapatunk egyik legtapasztaltabb játékosa, Szűcs Gabriella, aki éveken keresztül a DFVE együttesét erősítette úgy nyilatkozott a waterpolo.hu oldalon, hogy a hétfői negyeddöntőre szeretnének a legjobb erőállapotban lenni, amely összecsapáson a védekezésnek kell kiválóan összeállnia. A találkozón az lehet döntő, hogy a speciális szituációkban, vagyis az emberelőnyös és hátrányos helyzetekben a legjobb megoldásokat tudja-e majd csapatunk alkalmazni. Az azonban biztosnak tűnik, hogy ahhoz, hogy a válogatottunk még előrébb juthasson egyre jobb játékra lesz szükség.

Az egyenes kieséses szakaszban hétfőn 18:30-kor rendezik majd az Olaszország-Magyarország összecsapást.
 

A csoportok végeredménye: 
Fotó:MTI

A-csoport

1. Hollandia 13 pont

2. Görögország 12 pont

3. Olaszország 10 pont

4. Franciaország 6 pont

5. Izrael 1 pont

6. Horvátország 1 pont

B-csoport

1. Spanyolország 15 pont

2. Magyarország 12 pont

3. Oroszország 9 pont

4. Németország 6 pont

5. Szerbia 3 pont

6. Törökország 0 pont

 

Következő mérkőzések, július 23., hétfő:

A 11. helyért Horvátország-Törökország

A 9. helyért Izrael-Szerbia

Negyeddöntők:

Görögország-Oroszország, 17:00

Olaszország-Magyarország, 18:30

Hollandia-Németország, 20:30

Franciaország-Spanyolország, 22:00

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.