Dunaújváros Hetilap

Polgármesteri sajtóközlemény

doszerk - 2018. július 20. 13:35

Cserna Gábor polgármester "Elfogadhatatlan döntés" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

- Elfogadhatatlan döntés -

Városvezetőként már több alkalommal meg kellett tapasztalnom, hogy a szervezetileg is kaotikus Dunaújvárosi Tankerületi Központ miként veszi félvállról a városi intézmények múltját, értékeit és érdekeit, de egyszerűen érthetetlen számomra, hogy egy térségünkben is elismert gimnázium intézményvezetői kinevezésekor is figyelmen kívül hagyják a városvezetés véleményét, az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy egy pályázónak a munkahelye elvesztésétől kellene tartania.

Úgy vélem ez nem pusztán antidemokratikus, de a régi kommunista világot idézi. Sajnos ugyanez a lekezelő hozzáállás mutatkozott meg a városunkban és országosan is meghatározó szakképző intézmény vezetőjének kinevezésekor is, mely komoly aggodalomra adhat okot.

Ha már egy, a saját települését jól ismerő városvezető, vagy a polgárok által megválasztott képviselő sem szólhat bele a helyi ügyek koordinálásába, komoly válaszút elé kerülhet az intézmények jövőbeni működése, de legalábbis kiszámíthatatlan irányt szab az együttműködéshez.

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

Dunaújváros, 2018. július 20.

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.