Újra munkában a kézilabdázók

2018. július 11. (szerda) 20:01 - spigott

Megkezdte felkészülését a 2018/2019-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, melyre külföldi edzőtábor, rengeteg gyakorlás, s minimum tizenkét felkészülési mérkőzés is vár a bajnokság szeptemberi rajtjáig.

Újra a Dunaújvárosi Sportcsarnokban adtak egymásnak randevút ma délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének tagjai, ugyanis a legutóbbi bajnokság negyedik helyezettje is megkezdte felkészülését a 2018/2019-es szezon küzdelmeire. Csapatunk régi és új játékosai természetesen jókedvűen, örömmel köszöntötték egymást az első közös edzés előtt, bár azt már ekkor sejthették, hogy az előttük álló felkészülési időszak túl sok mosolyt nem, viszont annál több munkát és verejtéket tartogat számukra.

Ezt erősítette meg György László vezetőedző is, akit arra kértünk, hogy ossza meg velünk terveit a csapat előtt álló nyári feladatokról.

- A felkészülésünk hasonló lesz a tavalyihoz, délelőtt elsősorban a kondicionális képességek fejlesztése szerepel majd a programban, s ilyen szempontból azért könnyebb lesz a helyzetünk, mert van, akivel már régebb óta együtt dolgozunk, s bízom abban, hogy nekik már lesz egy olyan alapjuk, amire tovább tudunk építkezni, míg délutánonként koordinációs, technikai és taktikai feladatok megoldása vár ránk. Az elmúlt két hétben már egyéni program alapján készültek a csapat tagjai, természetesen ez is elősegíti azt, hogy a kezdésnél már egy bizonyos szinttől tudjunk nekivágni a munkának. Fokozatosan igyekszünk felépíteni magunkat, pénteken már biztos, hogy kézilabdát is fogunk a kezünkbe, hogy visszajöjjenek azok a mozgások, kapcsolatok, amik az elmúlt hat hétben úgymond kimentek az idegrendszerből – fogalmazott a DKKA felnőtt csapatának vezetőedzője.

A szakember természetesen kitért azokra a játékosokra is, akik újonnan csatlakoztak együttesünkhöz, vagy éppen máshonnan tértek vissza Dunaújvárosba, s emellett elárulta azt is, hogy milyen együttest képzel el az új szezonban.

- Ahogy tavaly, úgy idén is arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a védekezésünk stabil legyen. Most talán még jobban szeretném színesíteni a védekezést, többfajta variációs lehetőséggel, bár az elmúlt szezonban is próbálkoztunk már ezekkel az elemekkel, de ezeket már időben szeretném kitolni, nemcsak percekre, hanem akár egy félidőre, vagy egy egész mérkőzésre is. Csapó Kyra visszailleszkedésével nem hiszem, hogy probléma lesz, hiszen ismerős környezetbe érkezik. Franciaországban megkapta a lehetőséget, úgy gondolom, hogy élt is vele, meghatározó játékosa lesz a csapatunknak, akit bátran a kapuba állíthatok bármikor. Biztos vagyok abban, hogy két kapusunk, Katarina Tomasevics és Csapó Kyra szépen kiegészítik majd egymást, s ne felejtsük el azt sem, hogy ott lesz még a fiatal Vártok Ramóna is, ő lesz idén a harmadik kapusunk.

Sirián Szederke, Csapó Kyra, Erdősi Ildikó és Ferenczy Fruzsina csatlakozott a Kohász kézilabdázóihoz!

- Sajnos Erdősi Ildikó nem tudta velünk elkezdeni a felkészülést, mert két héttel ezelőtt vállműtéten esett át, így rá hónapokig nem számíthatunk, így Kazai Anita és az utánpótlásból felkerült Braun Csenge töltik majd be remélhetőleg eredményesen a balszélső posztot. Beálló posztra érkezett Sirián Szederke, aki védekezésben is támadásban is részt tud venni, így ezen a poszton nem kell cserélgetnünk, mellette és Dombi Luca mellett még ott van Cifra Anita is, aki elsősorban a védekezésből veszi majd ki a részét. Ferenczy Fruzsina is visszatér közénk, s én azért tartottam fontosnak az ő leigazolását, mert képes megoldani Szalai Babett tehermentesítését, s nagyon tetszett nekem az a játék, az a küzdőszellem, amit ő Siófokon mutatott, amikor lehetőséget kapott a bizonyításra. Bouti Fruzsina végre teljes értékű munkát végezhet, de neki s kell majd idő arra, hogy újra formába lendüljön. Monori Orsolya felépülése jól halad, s a reményeink szerint ő novemberben tud újra teljes intenzitással bekapcsolódni a közös munkába – árulta el György László.

Csapatunk szakvezetője nagy izgalommal tekint a nyári felkészülés elé, ám emellett bízik abban, hogy sikerül fizikálisan és taktikailag is maximálisan felkészíteni az együttest a bajnoki nyitányra.

- Természetesen, nagyon kíváncsi vagyok én is az új játékosokra, hogy miként lehet őket a régiekkel kiegészítve beépíteni a játékrendszerbe, hogy sikerül az eltervezett felkészülés, el tudjuk-e végezni azt a munkát, amit meghatároztunk. A fejemben, a füzetemben már ott van az eltervezett programunk, s a kollégáimmal, Vártok Ákossal és az erőnléti edzőnkkel, Takács Árpáddal azon fogunk dolgozni, hogy ebből a lehető legtöbbet kihozzuk az előttünk álló nagyon kemény időszakban. Persze menet közben folyamatosan figyeljük a csapatot, a játékosokat, igyekszünk mi is alkalmazkodni, figyelni azt, hogy ki mennyire fáradt, többet gyakorolni azt, ami esetleg nem megy jól, szóval ebben az időszakban azért muszáj rugalmasnak is lenni. Tizenkét edzőmérkőzésünk már biztos, de lehet ebből lesz tizenöt is, ez még képlékeny, de ennyi meccsnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy taktikailag is felkészüljünk az új szezon kihívásaira. Ahogy tavaly, úgy idén is nagyon fontos eleme lesz a felkészülésünknek az egyhetes viborgi edzőtáborunk, itt kapják majd a csúcsterhelést a csapat tagjai, ezt követően már nem lesz annyira kemény a program, s ugyan könnyű sem, de miután hazajöttünk, már megpróbáljuk majd az addig megtanult elemeket csiszolgatni, fényesíteni – fogalmazott György László vezetőedző.

A visszatérő játékosok mellett szintén köszönthettünk egy ismerős arcot, ugyanis újra Dunaújvárosban vállalt munkát Imre Vilmos, aki válogatottak sorát nevelte ki férfi vonalon városunkban, s ezúttal elárulta azt is, hogy mi lesz a feladata akadémiánknál.

- Összekötő kapocs leszek a klubvezetés, valamint a szakmai vezetés között, tartom a kapcsolatot a szövetséggel, a médiával is, s persze, ha időm engedi, szeretnék olykor besegíteni György Lászlónak is a munkába, mert most először nincs körülöttem egyszerre húsz, vagy éppen hatvan játékos, hanem "csak" egy irodám van. Nagy örömmel tértem vissza Dunaújvárosba, mert 2010-es távozásom óta eltelt nyolc év, s bár én több helyen is otthonosan éreztem magam, de mégis Dunaújvárosban vagyok itthon. Felelősségteljesen befejeztem a munkámat a Nemzeti Kézilabda Akadémiánál, s most azon leszek, hogy a tudásommal igyekezzek segíteni a csapatnak, az akadémiának abban, hogy sikeres legyen. Az biztos, hogy hússzú távú projektekbe fogunk kezdeni, ezt már most leszögezhetem, hogy borzasztó fontos lesz a magyar fiatalok megfigyelés és beépítése, a dunaújvárosi akadémiára való irányítása, szóval bárki, aki azt várja, hogy a nagy sztárok igazolását fogom bejelenteni, az csalódni fog. Én annak idején a fiúkkal már átéltem azt, hogy milyen fiatal tehetségeket beépíteni a felnőtt csapatba, öröm volt, hogy erre a sportág helyi kedvelői, a szurkolók is nyitottak voltak. Valami hasonlót szeretnék György Lászlóval közösen itt is felépíteni, s telt ház előtt játszani jó hangulatú mérkőzéseket – árulta el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója, Imre Vilmos.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.