Vereség a bronzmeccsen

Szárszó Lajos - 2018. július 28. 5:55

Az emberelőnyeit kitűnően kihasználó spanyol válogatott megérdemelten győzte le a becsülettel küzdő, de a harmadik negyedre elfáradó magyar női vízilabda válogatottat.

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzésén női válogatottunk a házigazda Spanyolország ellen szállt vízbe. A két együttes a csoport selejtezők során egyszer már játszott egymással, akkor a hazaiak győztek négy góllal (13-9), ezért a visszavágás is fűtötte lányainkat. Nagyon rosszul kezdett a válogatottunk, hiszen öt perc alatt négygólos hátrányba került. Peña emberelőnyből talált be az első támadás végén (0-1), majd ismét emberhátrányba kerültünk, amit Espar használt ki (0-2). A gondunkat tovább növelte, hogy Matilde Ortiz után Gual Rovirosa is betalált a magyar kapuba (0-4). Szilágyi Dorottya hat perc elteltével törte fel a spanyolok védelmét (1-4), de Anna Espar rosszkéz oldalról vette be Gangl kapuját (1-5). Négygólos hátrányból indult a második nyolc perc, de támadásaink rendre elhaltak a spanyolfalnál, miközben a hazaiaktól Garcia volt eredményes (1-6). Garda Krisztina távoli lövéssel csökkentette a hátrányt (2-6), melyet követően kétszer kitűnően sikerült összerakni a védekezést, majd Szilágyi Dorottya emberelőnyből szerzett bombagóljával látótávolságon belülre kerültünk (3-6). Térfélcsere után sajnos Gurisatti Gréta, Csabai Dóra és Keszthelyi Rita lövéseit fogta Ester Ramos, míg a túloldalon Leiton és Beatriz Ortiz nem hibázott (3-8). Ez érezhetően megfogta válogatottunkat, miközben a spanyolok minden támadásukat emberelőnyben fejezhették be, akik ekkor teher nélkül játszhattak már, és szórták a gólokat (3-10). A záró negyedben minden játékosának lehetőséget adott Bíró Attila, hogy ezzel is szokják az ilyen szintű összecsapásokat. A végét becsülettel végigküzdötték lányaink, akik ezúttal érem nélkül, de emelt fővel térhetnek haza (6-12). 

Fotó:MTI

Magyarország - Spanyolország 6-12 (1-5, 2-1, 0-4, 3-2)

Vezették: Paoletti Attilio (ITA) és Schwartz Matan (ISR)

Magyarország: Gangl Edina, Tóth Eszter Flóra - Szilágyi Dorottya 2, Parkes Rebecca Grace, Gurisatti Gréta, Szűcs Gabriella, Horváth Brigitta, Illés Anna Krisztina 1, Keszthelyi Rita 2, Leimeter Dóra, Gyöngyössy Anikó, Csabai Dóra, Garda Krisztina 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Spanyolország: Ester Ramos Laura, Sanchez Gonzalez Maria Elena - Bach Pascual Marta 1, Espar Llaquet Anna 2, Ortiz Muñoz Beatriz 1, Ortiz Reyes Matilde 1, Lloret Gómez Helena, Espar Llaquet Clara 1, Peña Carrasco Pilar 1, Forca Ariza Judith, Gual Rovirosa Anna 3, Garcia Godoy Maica 1, Leiton Arrones Paula 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.