A kijutást célozza meg a magyar válogatott

doszerk - 2018. augusztus 14. 13:31

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában kötelező a győzelem a román Bogdan Tanase irányította nemzeti együttes számára, amennyiben azt szeretné, hogy reális esélye legyen a kijutásra. Az előzetes erőviszonyok alapján az F csoportból a európai ranglistán 18. ukránok a legerősebbek, a másik három csapat (a 35. Svájc válogatottja tagja még a négyesnek) küzdhet a második helyért. A kontinentális ranglistán 31. magyarok és 21. ellenfele is részt vett májusban az Európa Ligában: az ezüst divízióban a magyarok egy mérkőzést nyerve csoportjuk utolsó helyén zártak, a macedónok viszont - igaz, a rendező jogán, de - ott voltak a szkopjei négyes döntőben, ahol negyedikként végeztek.

A dunaújvárosi nevelésű Gebhardt Norbert (20) is tagja a válogatottnak! Kép: DO-archív

A magyar csapathoz - mely a felkészülés során Spanyolország otthonában vívott két edzőmérkőzést - az EL óta csatlakozott a feladóátló Baróti Árpád, a nyáron Törökországba szerződött Gergye Roland, valamint az ugyancsak négyes ütő Németh Szabolcs: mindhármukra kulcsszerep vár a sorozatban. A magyar válogatott augusztus végéig négy mérkőzést játszik, a maradék két találkozóra januárban kerül sor. A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

A magyar válogatott kerete

Ütőjátékosok: Blázsovics Péter, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs, Pádár Krisztián
Liberók: Deák Márk, Pápai Péter
Centerek: Flachner Dániel, Nagy József, Szabó Alpár
Feladók: Kaszap Tamás, Keen Cameron

A magyarok programja, F csoport:
augusztus 15., szerda: Magyarország-Macedónia, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 17.45
augusztus 19., vasárnap: Svájc-Magyarország, Schönenwerd 17.45
augusztus 22. szerda: Ukrajna-Magyarország, Zaporizsje 18.00
augusztus 25., szombat: Magyarország-Ukrajna, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnoka 18.30
január 5/6., szombat/vasárnap: Magyarország-Svájc
január 9., szerda: Macedónia-Magyarország

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker idegenben

Végül biztos siker idegenben

2024. már. 19.

Négy gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a sereghajtó Érd SZISE otthonában a Dunaújváros Futsal csapata hétfőn este.

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.