Dunaújváros Hetilap

A Szalki-sziget készen áll az Augusztálisra

Brousil Csaba - 2018. augusztus 9. 16:05

Az Augusztális programjáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform Iroda vezetője csütörtökön.

Cserna Gábor elmondta, hogy idén is a Szalki-szigeten rendezik meg az Augusztális rendezvénysorozatát. Kiemelte, hogy a sziget ebben az évben is számos nagyszabású programnak adott már otthont, gondoljunk csak a Rockmaratonra, a strandröplabda bajnokság helyi fordulójára, vagy éppen a múlt heti Cserkészdzsemborira, így az Augusztálisnak is kiváló „házigazdája” lesz. Itt jegyezte meg, hogy a jövő héten újabb, ezúttal ezer fős cserkészcsapat veszi majd birtokba a Szalki-szigetet. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat idén tízmillió forinttal támogatta a rendezvényt és a programok kialakításánál fő szempont volt, hogy minden korosztály megtalálja a számára érdekes programot a sporton át a kultúráig. Mint mondta a mazsorettek idei programja elmarad, mert több csoport is jelezte akadályoztatottságát, de kiemelte, hogy jövőre ismét az ünnepi rendezvény része lesz ez a program.

Augusztus 18-án rendezik meg a Pentele városrész Szent István napi ünnepét. Kiss András megköszönte a polgármester és az önkormányzat támogatását. Elmondta, hogy a színpadi programok délelőtt tíz órakor kezdődnek. 11:30-kor lesz a polgármesteri köszöntő és az ünnepi kenyérszentelés és kenyérszegés. A koncertek délután két órától kezdődnek Barkóczi Gyula fellépésével. Az este sztárvendégei pedig Varga Miklós és a P.Mobil együttes lesz. Kiemelte, hogy idén az előző évekhez képest nagyobb volumenű és színesebb tűzijátékkal készülnek majd. Szokásosan az egykori Remix tetejéről lövik majd fel a tölteteket. Kérte a lakosság együttműködését a katasztrófavédelemmel és a polgárőrséggel, hogy senki nem sérüljön meg a tűzijáték ideje alatt. A rendezvény alatt a Sziget utcát lezárják, így aki csak teheti, tömegközlekedéssel menjen majd le az Augusztálisra. A 24-es busz menetrend szerint 19:15-kor indul fel a városba, ez lenne ugyan az utolsó, de ezt meghosszabbították, és 21:30-kor és 22:30-kor két-két járat viszi majd fel a közlekedőket a városba.

 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!