Biztos DAB győzelem a Vasas ellen

Szárszó Lajos - 2018. augusztus 22. 20:21

Harmadik felkészülési mérkőzésén megszerezte első idei győzelmét a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája.

Az Erste Liga újonc Schiller-Vasas HC ellen lépett jégre Káposztásmegyeren a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. Míg a mieinknek ez a felkészülés során már a harmadik mérkőzésük – kettőt a Visegrád Kupa keretén belül játszottak Azariék -, addig a fővárosiaknak ez csupán az első megmérettetésük volt. Villámrajtot vett a DAB, hiszen már a második percben emberelőnyből szerzett gyors gólt Tóth Gergely (0-1), majd 60 másodpercen belül Jabornik is bevette a hazai kaput (0-2). A folytatásban gyakorolhatták fiaink az emberhátrányos védekezést, mely időszakban Garbacznak lettek meg a bemutatkozó védései. Egy-egy szórványos kontrából a Vasas távoli lövésekkel próbálkozott eredmény nélkül, míg a túloldalon Hruby kékvonalról leadott bombáját hatástalanította Koitmaa. Makovics hagyott ki egy szólót a harmad hajrájában, majd a láthatóan nagy kedvvel játszó Lencsés lövését fogta a hazai kapus. A szünet után bátrabb játékkal lépett fel a Vasas, akik több kisebb lehetőséget dogoztak ki, de azért a DAB-nak is akadtak próbálkozásai. Franssila távoli lövését hatástalanította a fővárosiak kapusa, majd ismét az emberhátrányos védekezést gyakorolhatták fiaink, ráadásul hárman az öt ellen, mindezt hibátlanul elvégezve. A játékrész felénél növelte a sebességét és az előnyét az Újváros. Jabornik távoli bombájával egy fórt váltott gólra (0-3). A házigazdák részéről Turbucz próbálkozott a szépítéssel, de míg az kimaradt, a túloldalon Tóth kavarodás végén közvetlen közelről emelt a ketrecbe (0-4), majd Saluga kotorta be az ötödik találatunkat emberelőnyből (0-5). A befejező játékrészben a Bikák sokpasszos játékukkal több alkalommal eldugták a korongot a Vasas fiataljai elől, melynek a hatodik találat lett a vége, melyet a finn légiós, Franssila jegyzett (0-6). A becsületgólért küzdő fővárosiak több szép akciót vezettek, ám Garbacz eszén nem tudtak túljárni, még emberelőnyből sem, miközben Erdélyi létszámfölényből szerezte meg a hetedik találatot (0-7). A vége előtt két perccel csak szépített a Vasas, Turbucz fejezte be pontosan a szólóját (1-7), mellyel beállította a végeredményt is.

Schiller-Vasas HC - Dunaújvárosi Acélbikák 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

Schiller-Vasas HC: Koitmaa, Fekete – Bukor, Oroszi, Tornyai, Bálint, Kováts, Surányi, Belényesi, Fliszár, Bödök, Inglis, Pápa, Turbucz 1, Czakó, Szlama, Gágyor, Varga, Rózsa, Szlépka, Székely-Mádai, Hegyi. Vezetőedző: Ladányi Balázs

Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela, Garbacz – Hruby, Léránt, Erdélyi 1, Lencsés, Franssila 1, Szabó, Markovics, Tóth 2, Jabornik 2, Azari, Török, Németh, Nagy, Pinczés, Saluga 1, Uski, Ioassafov, Westerling, Turtiainen. Vezetőedző: Antii Karhula

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.