Éremeső az Európa-bajnokságon is

doszerk - 2018. augusztus 29. 17:41

A dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői négy arany, egy ezüst és két bronzéremmel segítették a Magyar Sárkányhajó Szövetség válogatott csapatát a brandenburgi Európa-bajnokságon.

Elégedetten tekintett vissza a magyar sárkányhajó válogatott Európa-bajnoki szereplésére Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke. Az elégedettségre meg is volt minden oka a sportvezetőnek, mert nemzeti csapatunk összesen huszonegy érmet szerzett a kontinensviadalon.

"Az elmúlt hétvégén a németországi 13. Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa–bajnokságon 10 arany-, 4 ezüst-, és 7 bronzérmet szerzett a magyar válogatott, melynek 2016 után sikerült megőriznie harmadik helyét is a nemezetek közötti versenyben. Nagyon komoly teljesítmény volt ez, hiszen a mezőny erős volt, sportolóink, alig egy hónapja még a hazai rendezésű klub legénység világbajnokságon nyújtották a maximumot. Elégedettek lehetünk a sportolóink teljesítményével, gyakorlatilag végigversenyeztük az évet, és minden korosztályban kiváló eredményeket értünk el, mindeközben pedig megrendeztük a világ eddigi legnagyobb sárkányhajó világbajnokságát" - mondta el Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke az Európa-bajnokságot követő értékelésében.

A dunaújvárosi Dragon Steel Sportegyesület (DSSE) tizenhét versenyzővel erősítette a brandenburgi nemzeti Európa-bajnoki válogatott keretet, s a kontinensviadalt Tóth Edit, a dunaújvárosi egyesület vezetője értékelte honlapunknak.

- Jómagam ezúttal három kishajós (10-es) csapat kapitányi feladatát láttam el, így a Senior A mix, Senior női (40 év felettiek) és a Senior C open (60 év felettiek) kategóriában versenyzőkkel foglalkoztam, ám ezeken az egységeken kívül a premier csapatban kiemelkedően versenyzett egyik fiatal női versenyzőnk is. Válogatottunk első aranyérmét a túlnyomóan a DSSE senior mix legénysége vívta ki a legelső versenynap 500 méteres versenytávján. Ebben a csapatban tíz saját és öt, a csapatba más egyesületből behívott versenyző küzdött kiemelkedő teljesítménnyel. A további versenytávokon is folytatódott az aranyeső. A hajónk repült, utolérhetetlenné váltunk, fölényes győzelmeket arattunk minden egyes alkalommal, szinte a tökéletességig összeállt a hajónk, s a 2000 méteres távot egyedi taktikával, a 200 méteres futamokat hihetetlen fölénnyel nyertük. A Dragon Steel SE fiatal versenyzője, Ábrahám Anna a Premier csapatot erősítette, s a Premier női 10-es kategóriában egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel járult hozzá válogatottunk fantasztikus sikeréhez.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Óriási dolog ez, mert éppen tíz éve kezdtük Dunaújvárosban a sárkányhajózást. A jubileumra vb-győztesek lettünk, világbajnoki ezüstöt és két bronzot szereztünk, majd most Brandenburgban négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel erősítettük a Magyar Sárkányhajó Szövetség válogatott csapatát. Ennél méltóbb ünnepünk nem is lehetne!

A Senior A mix csapat tagjai: Bíró Andrea, Bíró Zoltán, Bruzsik László, Csépai Pál, Csobaji Botond, Fehér Nárcisz, Gálné S. Éva, Kótai Ferenc, Kovácsné F. Lenke, Papp Bálintné, Dr. Rubics László, Rubicsné G. Lívia, Szitó Szabolcs, Tóth Edit, Urbán Csaba.

A Senior A női csapat 2000 méteren a negyedik helyen végzett, a 200 méteres távon az oroszokat megelőzve, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kemény küzdelem árán, de egy bronzéremmel gazdagította a magyar csapatot.

A Senior A női csapat tagjai: Bíró Andrea, Csukáné T. Katalin, Czingli Viktória, Fehér Nárcisz, Gál Katalin, Gálné S. Éva, Kovácsné F. Lenke, Németh Henrietta, Némethné G. Judit, Palla Zsoltné, Papp Bálintné, Rubicsné G. Lívia, Tóth Edit, Vincze Klári.

A Senior C open csapat 2000 méteren a hatodik helyen végzett. A 200 méteres távon sajnos nem jutottak a nagydöntőbe. Az 500 méterre megerősödve a nagydöntő hatodik helyét érték el.

A Senior C csapat tagjai: Bíró Andrea, Csépai Pál, Csete Zoltán, Csobaji Előd, Gálné S. Éva, Hallas János, Kótai Ferenc,  Körmendi László, Papp Bálint, Papp Bálintné, Pipa Károly, Szatmári Csaba, Szerletics Imre, Varga Béla.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.