Szép jövő előtt áll a női kézilabdázás

doszerk - 2018. augusztus 25. 8:17

Szép jövő előtt áll a női kézilabdázás Zsiga Gyula, a magyar szövetség szakmai igazgatója szerint.

"Örülünk és büszkék vagyunk. Nagyon szép nyarunk volt" - mondta a sportvezető arra reagálva, hogy a serdülő válogatott Európa-, a junior világbajnok lett, az ifjúsági csapat pedig vb-ezüstérmesként zárt. Zsiga kiemelte, korábban hasonló sikereket csak a franciák és az oroszok értek el a sportágban korosztályos versenyeken. A női szakágban megvalósult nagy összefogás eredményezte a kiváló eredményeket - vélekedett -, a klubok és válogatott között kiváló a munkakapcsolat. Hozzátette, az egyéni képzés a klubok dicsősége, míg a csapaton belüli egység a válogatott szakvezetőié. "Nagyon optimista vagyok.

Kép forrása: hungaryhandball2018.hu

Már most előrelépésre számítok" - jelentette ki Zsiga a felnőtt válogatottról, amely legutóbb a 2012-es Európa-bajnokságon szerzett érmet a harmadik helyével. A sportvezető kifejtette, a junior keretből már most többen bemutatkoztak a felnőtt válogatottban és az NB I-ben is sokan bontogatják szárnyaikat. Megjegyezte, a klubok felelőssége, hogy a játékosok töretlenül fejlődjenek a junior és felnőtt válogatottság közötti átmeneti szakaszban, amit a szövetség B válogatott létrehozásával próbálja segíteni. Zsiga arról nem beszélt, konkrétan mikortól várható, hogy a felnőtt válogatott ismét dobogós helyekért csatázzon a világversenyeken. Az elsődleges cél az, hogy mindkét válogatott kijusson a 2020-as, tokiói olimpiára - mondta.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.