Szezonkezdés előtt a Sárkányok

spigott - 2018. augusztus 28. 18:11

Kilenc korosztályban összesen tíz bajnokságban kezdik meg a 2018/2019-es szezon a Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabdázói.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is nagy reményekkel vág neki az előtte álló új szezonnak a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda SE, melynek vezetőedzője, Boda Gábor büszke arra, hogy a korosztályos bajnokságok mindegyikében képesek lesznek csapatot indítani idén is.

- Megalakulásunk óta már a nyolcadik szezonja lesz ez az egyesületnek, s a második olyan, hogy mindegyik korosztályban indítunk csapatot az utánpótlás bajnokságokban, s természetesen a felnőttben is. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is az a legfontosabb célunk, hogy egyénileg fejlesszük a gyermekeket és a fiatal felnőtt játékosainkat, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk azokból, akik tehetségesek, s itt tényleg nagyon fontos az, hogy megfelelő egyéni képzést kapjanak a fiatalok, hiszen csak ezekkel az alapokkal lehetnek később sikeresek csapatként is.

- Milyen bázissal tud dolgozni jelenleg az egyesület, illetve van-e esély a versenyzői létszám további növelésére?

- Tavaly 127 aktív versenyzőnk volt, idén is körülbelül ezzel a létszámmal dolgozunk majd. Sajnos képtelenek vagyunk most már jelentősen növelni a bázisunkat, mert egészen egyszerűen nincs elég terem az edzésekre. Idén szerettem volna felvenni az egyesülethez még egy edzőt, mert igény, hogy még egy csoportot indítsunk, ám nem tudtuk ezt megtenni végül, mert nincs hely. Mi főleg az iskolákban edzünk, s azok is maximálisan ki vannak használva, s amíg nem épül egy újabb olyan csarnok, vagy terem, ahol mi is kaphatnánk még edzésidőt, addig ez a jelenlegi létszám nem változik jelentősen.

- Ez összesen hány csapatot jelent, s velük kik foglalkoznak?

- Kilenc csoportunk van jelenleg, velük négy vezetőedző és egy-két segédező dolgozik. Molnár Tamás idén az U11-es és az U16-os fiú csapatot viszi, Drab Attila az U14-es lányokat és az U18-as fiúkat edzi, Csányi Róbert az U12-es vegyessel, én pedig az U14-es fiú együttessel, az U16-os lányokkal, valamint a felnőtt NB 2-es csapattal foglalkozom. Csapataink összesen tíz bajnokságban vesznek részt a 2018/2019-es szezonban, egy csapatunk duplázni fog, az U18-as fiúk a korosztályos bajnokságon kívül a Fejér Megyei Felnőtt Bajnokságban is elindulnak. Emellett persze továbbra is igyekszünk együttműködni a helyi iskolákkal, főleg az Aranyban tartunk órákat a "Dobd a Kosárba!" országos program keretein belül, de mellette a Szilágyi és a Petőfi iskolákkal is eredményesen tudunk együttműködni, s igyekszünk minél több gyermekkel megszerettetni a sportágat.

Képek: DO-archív

- Melyik korosztályra lesz érdemes idén odafigyelni?

- Az NB 2-es felnőtt csapat érdekes lesz idén, mert fiatalítottunk sokat. Ez már a harmadik szezonunk lesz ebben a mezőnyben, az első abszolút arról szólt, hogy csak induljunk el, a másodikban már három utánpótlás korú játékos előrelépett a csapatba, míg idén jön még három, szóval alaposan lecsökken így az NB II-es felnőtt együttes átlagéletkora. Éppen ezért remélhetőleg gyorsabban és élvezetesebb kosárlabdát fogunk majd játszani ennek köszönhetően az előttünk álló szezonban, míg a korosztályos csapatok közül a legerősebb talán az U14-es fiú együttes lesz, itt sok a tehetséges játékosunk.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.