"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek) 8:05 - doszerk

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Nagy lendülettel vetette bele magát a nyári felkészülésbe a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely az előző hét pénteken játszotta volna idei első felkészülési mérkőzését a Gyömrő ellen, ám a másodosztályú ellenfél az utolsó pillanatban lemondta az összecsapást. A munka azonban ennek ellenére sem állhatott le együttesünknél, mely szerdán este Kecskemétre látogatott, s aratott 7-2-es győzelmet a nyáron partnerklubjukká vált házigazdák ellen. Sokat azonban nem pihenhetnek futsalosaink a szerdai mérkőzés után, ugyanis ma este hét órától ismét a Scoregoal Kecskeméti FC lesz az ellenfél, ám ezúttal a Dunaújvárosi Sportcsarnokban mérik össze egymással erejüket a felek. A nyári felkészülésről, az első mérkőzés tapasztalatairól Fehér Zsolt edző is elmondta véleményét.

- Az tény, hogy rögtön az elején erős tempót vettünk föl, de úgy érzem a játékosaim kellőképpen fel voltak készülve erre a rajtra.  Már mindenki várta, hogy megkezdődjön az új szezon, ezért nagy vehemenciával kezdtek és ezt a mai napig tartják. Ez a szerdai mérkőzés első félidejében meg is látszott a csapat teljesítményén.

- Az új feladatok begyakorlása komoly szellemi igénybevétellel is jár. Ezek megtanulhatók a hirtelen jött nagy fizikai megterhelés mellett?

- Hellyel-közzel igen, de azért a fáradtság néha közbeszól. Mindenesetre, amikor a játékosok egy igazi mérkőzésen felállnak, hogy megpróbálják bemutatni a már sokszor kipróbált dolgokat, és az sikerül is, akkor én személy szerint boldog vagyok, mert viszontlátom a korábban sikeresen begyakoroltakat. Ezzel együtt még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A következő héten még kettő kemény edzés és ugyanannyi mérkőzés is vár a csapatra. A folytatásban viszont már csak a finomhangolással fogunk foglalkozni, hogy a rajtra mindenki fizikálisan és szellemileg is friss legyen.

- Fontos volt az első meccsen a nagyarányú győzelem, vagy a csak a siker volt a cél?

- A győzelem mindig fontos, de itt elsősorban az volt az előrébb való, hogy viszontlássuk azokat a dolgokat, amiket majd a bajnokság folyamán alkalmazni szeretnénk. A felkészülés és majd a taktika is az én terveim szerint alakul. Természetesen vannak olyanok a csapatban, akiknek kikérem a véleményét, mert tudni akarom, hogy az adott szituációban hogy érzik magukat a pályán, bíznak-e magukban, meg tudják-e valósítani a feladatokat.

- Vártátok már az első mérkőzést?

- Éhesek voltunk rá! Nagyon hasznosak és jók az egymás közötti meccsek is, de mégis az az igazi, ha egy olyan csapattal találkozunk, mely nem ismeri a műhelymunkánkat. Ezért nagy kihívás volt ez mindannyiunk számára, mert kiderült, hogy az edzéseken jó munkát végzünk-e.

Képek: DO-archív

- Már működtek a terveitek a szerdai összecsapáson?

- Az első félidőben feltétlenül. A második viszont teljesen más volt. Több tényező is befolyásolta a munkánkat. Az egyik az előző hetekben elvégzett sok munka miatti fáradtság volt. A játékosok az első játékrészben teljesen kifutották magukat, ezért a másodikra nem tudtak olyan átütőerőt produkálni, mint az elején. Ebben a szakaszban a fiatal játékosainknak megadatott az, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül edzenek és készülnek az első csapattal. Látható módon még sok munka vár rájuk.

- Megfelelő partner volt az ellenfél a kitűzött feladathoz?

- Vannak olyan edzők, akik az elején nagyon kemény ellenfelekkel méretik meg magukat, amikor azt vizsgálják, hogy sikerült-e a felkészülésük. Én azok közé tartozom, aki szereti, ha a felkészülés elején nem a legerősebbek ellen mérkőzünk. Ezzel is próbálom fokozatosan felépíteni a csapatot a bajnoki rajtra. Abszolút jól választottunk velük, mert mind a két csapatnak van még mit tanulnia a közeljövőben

- Mit vársz a ma este hét órakor kezdődő találkozótól?

- Ugyanolyan hozzáállást, mint amit a szerdain láttam a csapattól. Szeretnénk azonban, ha a második félidőben is ugyanúgy harapnánk, ahogy az elsőben tettük, ám emellett szeretnék kipróbálni egy másik védekezési szisztémát is.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.