Dunaújváros Hetilap

Hatszázan tekertek a Bátor Táborért

2018. szeptember 25. (kedd) 11:58 - doszerk

Szeptember 22-én lezárult a Hankook „Tekerd jobbra!” kerékpáros jótékonysági programja, amelyet a vállalat 2018-ban immár harmadik alkalommal indított útjára.

A résztvevők idén is kerékpározás közben gyűjthették a kilométereket, ezúttal a súlyosan beteg gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor részére. A hazai kerékpáros társadalom képviselői közel három hónap alatt több mint 64.415, jó ügyért letekert kilométert halmoztak fel munkába menet, hétvégi kirándulás, vagy épp sportolás közben, ami végül 8 millió forintnyi adományt jelentett a szervezetnek. A „tekerők” aktív részvételének köszönhetően minden egyes, a Hello Bringás applikációban mért és regisztrált kilométerrel nőtt a Bátor Tábornak nyújtott adomány összege.

  • A legtöbbet tekerő résztvevő egymaga 3.968 kilométert gyűjtött
  • A kampány ideje alatt összesen 2.490 alkalommal ültek biciklire a résztvevők
  • A szombati napok voltak a legaktívabbak
  • A legtöbb kilométert pedig augusztus 15-től 22-ig regisztrálták

A Hankook az adományt egy 8 millió forintról szóló óriáscsekk formájában, vasárnap adta át a Bátor Tábor képviselőinek a szervezet éves Támogatói Családi Napján.

„Örömmel látjuk, hogy milyen sokan hajlandóak egy nemes ügyért nyeregbe pattanni, hogy egyre többen buzdítják egymást a kilométerek gyűjtésére, amiket mi végül adománnyá változtathatunk. A Hankook számára fontos, hogy érték- és hagyományteremtő céllal, a közösségépítést is szem előtt tartva bonyolítsa le jótékonysági programjait. A Bátor Tábor a súlyosan beteg gyermekek támogatásával nélkülözhetetlen munkát végez, bízunk benne, hogy az adományunk nagy segítséget nyújthat nekik tevékenységük során. Ezúton is köszönöm azoknak, akik akár csak egy kilométerrel is hozzájárultak a végeredményhez” – mondta Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Köszönjük a Hankooknak, hogy ránk esett a választásuk, és hálásak vagyunk mind az 571 lelkes bringásnak, hogy értünk pattantak nyeregbe. A 8 millió forint fedezi a nemsokára kezdődő családi táboraink teljes étkezési költségét. Egy-egy őszi turnusban közel 140 főnek, táborozóknak és önkénteseknek biztosítunk napi hatszor egészséges étkezést. Családi táborainkba olyan családokat várunk, ahol 7 évnél fiatalabb súlyosan beteg gyermek nevelkedik. Tapasztalataink szerint a szülőknek és a testvéreknek is rengeteget jelent, ha akár csak egy hosszú hétvégére a tábor kapuin kívül hagyhatják a külvilág gondjait” – mondta Kindli Erna, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A „Tekerd jobbra!” kampányt a Hankook 2016 óta idén harmadszor bonyolította le: a 2016-os akció során a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztályát és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták, míg 2017-ben a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mosoly Alapítvány lettek a program kedvezményezettjei.

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2019. június 20. (csütörtök)

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. június 20. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a júniusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint negyven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

Alig egy hét maradt a banki adategyeztetésre

2019. június 20. (csütörtök)

A június 26-i határidőig már csak egy hetük maradt a banki ügyfeleknek arra, hogy elvégezzék az adategyeztetést. 

Pénteken szúnyogirtás

Pénteken szúnyogirtás

2019. június 20. (csütörtök)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az országos központi szúnyoggyérítést az alábbi időpontokban végzik:

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.