Így is jár a dicséret!

spigott - 2018. szeptember 22. 20:38

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

A Ferencváros elleni szerdai vereség után újabb nagyon nehéz feladat várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely a bajnoki és BL-címvédő Győr gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban este hat órától. A mérkőzés esélyesei egyértelműen a vendégek voltak, de a mieink is fogadkoztak, hogy jobb teljesítményt nyújtanak, mint a hétközi meccsen.
A kezdésre nem is lehetett panasz, s bár hibák akadtak mindkét oldalon, a Kohász kézilabdázói kemény védekezéssel, s megfontolt támadójátékkal igyekeztek tartani a lépést a győriekkel. Tették mindezt sikerrel, mert hiába szerzett kétgólos előnyt a 8. percre Danyi Gábor együttese, Klujber és Ferenczy remek találataival feljött egyre a DKKA sőt, Csapó védése után Szekerczés vágott be magabiztosan egy büntetőt, s a 14. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (5-5).

A vendégek Amorim révén ragadták magukhoz ismét az előnyt, de Klujber és Ferenczy is túljárt Kiss Éva eszén, s ha nem rontott volna el két támadást is együttesünk, akár a vezetést is átvehette volna (7-8). Jött is György László időkérése, s a rövid pauza alatt sikerült is összekapnia magát csapatunknak, mely képes volt kihasználni a vendégek pontatlanságait, s a 23. percben Ferenczy remek átlövése után végre sikerült előnybe is kerülnie (10-9). Sajnos nem sokáig örülhettünk ennek, mert a hajrában több ki nem kényszerített hibát is elkövettek játékosaink, s ezt könyörtelenül megbüntette a címvédő, mely 11-11 után sorozatban három gólt szerezve lépett meg a Kohásztól (11-14).

Nagy kérdés volt, hogy a térfélcserét követően mennyire marad éles a Kohász, hiszen a Fradi ellen elsősorban a második felvonásban elkövetett hibák miatt tudott alaposan elhúzni a fővárosi alakulat. Ezúttal is két technikai hibával kezdtek a mieink, a győriek meg egy góllal, ám a csereként beállt Tomasevics védései után Szekerczés kétszer, míg Klujber egyszer mattolta a világ egyik legjobb kapusának tartott Leynaud-t, s máris csak egy volt közte (14-15).

Együttesünk a folytatásban is ott lohol ellenfele nyomában, Dombi bravúros góljai után kétszer ugrott talpra a hazai közönség, ám a játékrész derekán egy emberelőnyt tökéletesen használtak ki a győriek, s 16-20-nál ismét időt kellett kérnie György Lászlónak, mert támadásban fogyni látszott a lendület. A vendégek Groot és Görbicz pontos lövéseivel tartották négy-ötgólos előnyüket, ám a mieink továbbra is remekül küzdöttek, egy másodpercre sem adták fel a harcot, s igyekeztek minél jobban megnehezíteni ellenfelük dolgát. Ezt a hazai közönség is értékelte, mert hiába nyert végül 28-24-re a címvédő, megérdemelt vastaps búcsúztatta a Kohász kézilabdázóit a mérkőzés után.

György László: - Elégedett vagyok az eredménnyel, jobban is küzdöttünk, mint pár nappal ezelőtt, s ugyan ezért sem adnak két pontot, de ez a meccs sokkal jobban nézett ki, mint a Fradi elleni. Voltak szép megoldásaink, olyanok, amelyeket edzéseken begyakoroltunk, s végre meg is tudtuk őket valósítani, s ezért a vereség ellenére is dicséret illeti a csapatot.

DKKA – Győri Audi ETO KC 24-28 (11-14)

DKKA: Csapó – Klujber 4, Szekerczés 7 (5), Cifra, Sirián, Ferenczy 3, Kazai. Csere: Tomasevics (kapus), Szalai 3, Bouti, Dombi 5, Nick, Molnár B., Grosch 2. Vezetőedző: György László.

Győr: Kiss É. – Bódi 1, Groot 5 (2), Oftedal 2, Brattset 2, Amorim 3, Görbicz 6 (2). Csere: Leynaud (kapus), Kristiansen 5, Hansen 4. Vezetőedző: Danyi Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.