Javítottak az Acélbikák

2018. szeptember 17. (hétfő) 22:59 - spigott

Az első két harmadban remekül játszott, s megérdemelt, 4-1-es győzelmet aratott a Brassó elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hazai környezetben, az eső két meccsét simán megnyerő Brassó ellen korcsolyázott jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Együttesünkbe visszatért Hruby és Turtiainen is, s ahogy az várható volt, nem sokat finomkodtak egymással a csapatok, kétszer Polc, majd egyszer Sevela védett nagyot. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, ám a DAB ezt simán kivédekezte, majd azonnal jött egy hazai előny is, mely alatt Polc kapus dolgozott meg azért, hogy megőrizze kapuját a góltól. Nem sokkal később Turtiainen került nagy ziccerbe, ám Polc eszén ő sem tudott túljárni. A 10. percben Makovics ülhetett ki két percre, s ekkor már Sevelának is kellett kettő komolyat védenie.

Miután kiegészült a DAB, ismét fölénybe került, s a a 18. percben meg is szerezte a vezetést, miután Hruby játszott remekül Turtiainen elé, s a Bikák finn légiósa könyörtelenül kilőtte a bal felsőt (1-0). A hajrára viszont nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert Török kapott 2+2 percet, de ebből az elsőt kivédekezte együttesünk, így minimális előnnyel mehetett a pihenőre.

A második felvonást is jobban kezdte ellenfelénél az Acélbikák gárdája, s a 25. percben tovább növelte előnyét, miután egy letámadás során Léránt szerzett korongot, majd szépen takart a mögötte érkező Pinczés Olivér előtt, s a 18 éves csatár negyedik felnőtt mérkőzésén megszerezte első gólját az Erste Ligában (2-0). A második hazai gól után azonban sorozatban kapta a kiállításokat a DAB, s ebből a negyediket ki is használta a Brassó, mely Clarke révén megfelezte hátrányát (2-1). Sokáig nem örülhettek azonban ennek a vendégek, mert a 34. percben Jabornik lőtt óriási gólt emberelőnyből, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Iossafov gondoskodott kettős fórból a 37. percben (4-1).

A harmadik felvonásra egy taktikusan, az eredményt őrző hazai csapat jött ki a jégre. Az Acélbikák semmi kockázatot nem vállaltak, s mivel a vendégek finoman szólva sem tudtak fogást találni a mieinken, így egyáltalán nem is forgott veszélyben a magabiztos vezetés. A harmadik harmad derekánál azonban elszabadultak az indulatok, Clarke csúnya szabálytalanságát Hruby próbálta büntetni, mindketten mehettek az öltözőbe, majd nem sokkal később erre a sorsa jutott Carlson és Léránt is pár pofon miatt. Ezt követően lenyugodtak a kedélyek, a jégen sem történt már sok minden, mert a mieink nem igazán akartak, a vendégek pedig nem tudtak támadni, így Antti Karhula együttese összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratva vette át az első helyet az Erste Liga tabelláján.

DAB – Corona Brasov 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski (1), Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov 1, Westerling (1), Hruby (1), Léránt (1), Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés 1. Vezetőedző: Antti Karhula.

Corona Brasov: Polc – Carlson, Cescon, Gliga, Lidhammar, Tendler, Bors, Clarke 1, Mihály Á. (1), Nielsen (1), Tranca, Borisenko, Mihály E., Molnár, Péter, Zsók, Bíró O., Nagy, Bíró G., Bíró M., Molnár. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

2018. október 17. (szerda)

Remek teljesítményt nyújtva győzte le a Mohács együttesét a DKKA U19-es csapata az NB I/B-s felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában.

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. október 17. (szerda)

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Négy meccsen két pont

Négy meccsen két pont

2018. október 17. (szerda)

A serdülők között két döntetlen, az Erima Bajnokságban két vereség volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U14-es csapatának mérlege.

Változás az élmezőnyben

Változás az élmezőnyben

2018. október 17. (szerda)

Nagy csatákat hoztak a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának rangadói a sorozat nyolcadik fordulójában.

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

2018. október 16. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a magyar állampolgársággal is rendelkező Dubek Vladimir.

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.