Javítottak az Acélbikák

2018. szeptember 17. (hétfő) 22:59 - spigott

Az első két harmadban remekül játszott, s megérdemelt, 4-1-es győzelmet aratott a Brassó elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hazai környezetben, az eső két meccsét simán megnyerő Brassó ellen korcsolyázott jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Együttesünkbe visszatért Hruby és Turtiainen is, s ahogy az várható volt, nem sokat finomkodtak egymással a csapatok, kétszer Polc, majd egyszer Sevela védett nagyot. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, ám a DAB ezt simán kivédekezte, majd azonnal jött egy hazai előny is, mely alatt Polc kapus dolgozott meg azért, hogy megőrizze kapuját a góltól. Nem sokkal később Turtiainen került nagy ziccerbe, ám Polc eszén ő sem tudott túljárni. A 10. percben Makovics ülhetett ki két percre, s ekkor már Sevelának is kellett kettő komolyat védenie.

Miután kiegészült a DAB, ismét fölénybe került, s a a 18. percben meg is szerezte a vezetést, miután Hruby játszott remekül Turtiainen elé, s a Bikák finn légiósa könyörtelenül kilőtte a bal felsőt (1-0). A hajrára viszont nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert Török kapott 2+2 percet, de ebből az elsőt kivédekezte együttesünk, így minimális előnnyel mehetett a pihenőre.

A második felvonást is jobban kezdte ellenfelénél az Acélbikák gárdája, s a 25. percben tovább növelte előnyét, miután egy letámadás során Léránt szerzett korongot, majd szépen takart a mögötte érkező Pinczés Olivér előtt, s a 18 éves csatár negyedik felnőtt mérkőzésén megszerezte első gólját az Erste Ligában (2-0). A második hazai gól után azonban sorozatban kapta a kiállításokat a DAB, s ebből a negyediket ki is használta a Brassó, mely Clarke révén megfelezte hátrányát (2-1). Sokáig nem örülhettek azonban ennek a vendégek, mert a 34. percben Jabornik lőtt óriási gólt emberelőnyből, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Iossafov gondoskodott kettős fórból a 37. percben (4-1).

A harmadik felvonásra egy taktikusan, az eredményt őrző hazai csapat jött ki a jégre. Az Acélbikák semmi kockázatot nem vállaltak, s mivel a vendégek finoman szólva sem tudtak fogást találni a mieinken, így egyáltalán nem is forgott veszélyben a magabiztos vezetés. A harmadik harmad derekánál azonban elszabadultak az indulatok, Clarke csúnya szabálytalanságát Hruby próbálta büntetni, mindketten mehettek az öltözőbe, majd nem sokkal később erre a sorsa jutott Carlson és Léránt is pár pofon miatt. Ezt követően lenyugodtak a kedélyek, a jégen sem történt már sok minden, mert a mieink nem igazán akartak, a vendégek pedig nem tudtak támadni, így Antti Karhula együttese összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratva vette át az első helyet az Erste Liga tabelláján.

DAB – Corona Brasov 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski (1), Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov 1, Westerling (1), Hruby (1), Léránt (1), Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés 1. Vezetőedző: Antti Karhula.

Corona Brasov: Polc – Carlson, Cescon, Gliga, Lidhammar, Tendler, Bors, Clarke 1, Mihály Á. (1), Nielsen (1), Tranca, Borisenko, Mihály E., Molnár, Péter, Zsók, Bíró O., Nagy, Bíró G., Bíró M., Molnár. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2018. december 16. (vasárnap)

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

Fölényes győzelem idegenben

Fölényes győzelem idegenben

2018. december 16. (vasárnap)

Minden harmadot megnyerve aratott sima, 7-1-es győzelmet a Torpedo Justitia vendégeként a DUE-RFT floorball csapata.

Kézilabdában is jön az Európa Liga

Kézilabdában is jön az Európa Liga

2018. december 16. (vasárnap)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága szombaton Párizsban jóváhagyta a kontinentális kupasorozatok rendszerének átalakítását.

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

2018. december 15. (szombat)

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapatával találkozik a jövő decemberi, kumamotói világbajnokság selejtezőjében, amelynek sorsolását szombaton rendezték Párizsban.

Kohász-ezüstök Adán

Kohász-ezüstök Adán

2018. december 15. (szombat)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U12-es és U14-es együttese is a második helyen végzett az Adán megrendezett utánpótlás tornán.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.