Javítottak az Acélbikák

2018. szeptember 17. (hétfő) 22:59 - spigott

Az első két harmadban remekül játszott, s megérdemelt, 4-1-es győzelmet aratott a Brassó elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hazai környezetben, az eső két meccsét simán megnyerő Brassó ellen korcsolyázott jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában. Együttesünkbe visszatért Hruby és Turtiainen is, s ahogy az várható volt, nem sokat finomkodtak egymással a csapatok, kétszer Polc, majd egyszer Sevela védett nagyot. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, ám a DAB ezt simán kivédekezte, majd azonnal jött egy hazai előny is, mely alatt Polc kapus dolgozott meg azért, hogy megőrizze kapuját a góltól. Nem sokkal később Turtiainen került nagy ziccerbe, ám Polc eszén ő sem tudott túljárni. A 10. percben Makovics ülhetett ki két percre, s ekkor már Sevelának is kellett kettő komolyat védenie.

Miután kiegészült a DAB, ismét fölénybe került, s a a 18. percben meg is szerezte a vezetést, miután Hruby játszott remekül Turtiainen elé, s a Bikák finn légiósa könyörtelenül kilőtte a bal felsőt (1-0). A hajrára viszont nehéz helyzetbe kerültek a mieink, mert Török kapott 2+2 percet, de ebből az elsőt kivédekezte együttesünk, így minimális előnnyel mehetett a pihenőre.

A második felvonást is jobban kezdte ellenfelénél az Acélbikák gárdája, s a 25. percben tovább növelte előnyét, miután egy letámadás során Léránt szerzett korongot, majd szépen takart a mögötte érkező Pinczés Olivér előtt, s a 18 éves csatár negyedik felnőtt mérkőzésén megszerezte első gólját az Erste Ligában (2-0). A második hazai gól után azonban sorozatban kapta a kiállításokat a DAB, s ebből a negyediket ki is használta a Brassó, mely Clarke révén megfelezte hátrányát (2-1). Sokáig nem örülhettek azonban ennek a vendégek, mert a 34. percben Jabornik lőtt óriási gólt emberelőnyből, s hogy a hazai drukkerek kedve még jobb legyen, arról Iossafov gondoskodott kettős fórból a 37. percben (4-1).

A harmadik felvonásra egy taktikusan, az eredményt őrző hazai csapat jött ki a jégre. Az Acélbikák semmi kockázatot nem vállaltak, s mivel a vendégek finoman szólva sem tudtak fogást találni a mieinken, így egyáltalán nem is forgott veszélyben a magabiztos vezetés. A harmadik harmad derekánál azonban elszabadultak az indulatok, Clarke csúnya szabálytalanságát Hruby próbálta büntetni, mindketten mehettek az öltözőbe, majd nem sokkal később erre a sorsa jutott Carlson és Léránt is pár pofon miatt. Ezt követően lenyugodtak a kedélyek, a jégen sem történt már sok minden, mert a mieink nem igazán akartak, a vendégek pedig nem tudtak támadni, így Antti Karhula együttese összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratva vette át az első helyet az Erste Liga tabelláján.

DAB – Corona Brasov 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

DAB: Sevela – Erdélyi, Jabornik 1 (1), Nagy, Turtiainen 1, Uski (1), Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov 1, Westerling (1), Hruby (1), Léránt (1), Saluga, Tóth, Török, Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés 1. Vezetőedző: Antti Karhula.

Corona Brasov: Polc – Carlson, Cescon, Gliga, Lidhammar, Tendler, Bors, Clarke 1, Mihály Á. (1), Nielsen (1), Tranca, Borisenko, Mihály E., Molnár, Péter, Zsók, Bíró O., Nagy, Bíró G., Bíró M., Molnár. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.