Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 21. 22:29

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

A magyar bajnokságban a sérüléshullám után visszatérő Kovács Zsófia három bronzérmet szerzett, amely bizakodásra adott okot a Szombathelyen zajló tornász világkupát megelőzően, melyen az volt tornászunk célja, hogy jó gyakorlatokat bemutatva térjen vissza a nemzetközi mezőnybe. Zsófia a jelenlegi fizikai felkészültsége és kisebb lábsérülése miatt ezúttal két szert, a felemás korlátot és a gerendát vállalta be, mely szerek selejtezőjére pénteken került sor. Először a felemás korlát gyakorlatát mutatta be, amely nem sikerült tökéletesre, így végül a 13. helyen zárt, majd a gerenda következett, ahol végül az egyéni döntőt jelentő harmadik helyen kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba.

Kép: MTI-archív

Trenka János vezetőedző: Zsófiának a felemáskorlát gyakorlata előtti bemelegítése remekül sikerült, így bizakodva vártam a versenygyakorlatát, abban azonban nem tudta a maximumát hozni. Sajnos közel kettő pont maradt így a gyakorlatban, amely miatt nem sikerült a döntőbe jutnia. Ezt követően a gerenda előtt kisebb átállás következett, így volt időnk arra, hogy rendbe rakjuk a gondolatokat, megfelelővé tegyük a figyelmet, a koncentrációt. Ennek eredményeként Zsófia szép gyakorlatot mutatott be, így harmadik helyen került be a döntőbe. Büszke vagyok erre a teljesítményére, hiszen hosszú kihagyást követően tért vissza a versenyzés világába. Mint azt Trenka János elmondta még, a gerenda gyakorlat után nem volt ideje Zsófiának a pihenésre, hiszen azonnal el kellett mennie doppingellenőrzésre, majd a válogatott szakvezetésével közös megbeszélésen vett részt. A szombati nap sem a pihenésről szól majd, hiszen a vasárnapi gerenda finálé előtt edzés vár Kovács Zsófiára.

Kovács Zsófia eredményei:
Felemás korlát: 13. 11.800 pont
Gerenda: 3. hely 12.400 pont, ezzel döntős

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.