Liszi Ferenc Emléktorna Dunaújvárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 13:17 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia szeptember 16-án az Országos Gyermek Bajnokságban szereplő csapatok részvételével állít emléket a kiváló edzőnek.

Hagyományteremtő céllal rendezi meg a DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban szeptember 16-án 9 órától a Liszi Ferenc Emléktornát, melyen az U15-ös Országos Gyermek Bajnokság mérkőzésein pályára lépő játékosok szerepeltethetők. A fiatalok ezzel állítanak méltó emléket a kiváló szakvezető, edző, a 2014-ben Dunaújváros Sportjáért Díjjal kitüntetett szakembernek. Mint azt a szervező, Kövessy Balázs elmondta, a gyermekeknek ismerniük kell a röplabdázás múltját ahhoz, hogy ők a jövőben marandót tudjanak alkotni.

- Liszi Feri bácsinak mindannyian rengeteget köszönhetünk, aki nevelőként és edzőként is sokat tett azért, hogy megszeressük és életpályának tekintsük a röplabdázást. Számos olyan sportolót nevelt, akik jelenleg is meghatározó játékosai, szakvezetői a magyar röplabdázásnak. Az ő emlékét méltón úgy lehet megőrizni, ha olyan emléktornát szervezünk, amely színvonalával kiemelkedik a gyermektornák közül, és amelyet minden évben megrendezünk. A mostani hétvégén a gyermekek megismerhetik Liszi Ferenc életútját, hiszen úgy gondolom, mindenkinek ismernie kell Feri bácsi munkásságát.

A szeptember 16-i tornán nyolc csapat vesz részt. Ők a KESI Arany, a KESI Vásárhelyi, a DSE Röplabda Akadémia, a Sümeg-Dabronc, a Szolnoki RA, a Kunhegyes, a Dág és a Röak Kaposvár, akik mindannyian az OGYB bajnokságban szereplő együttesek. Bízom abban, hogy rendkívül hangulatos vetélkedés lesz, ahol már a bajnokság előtt megmutathatják a fiatalok, hogy mit szeretnének elérni a szezon végére.

A rovat további hírei: Sport

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

Újra a Centrum Kupáért fociztak!

2019. február 19. (kedd)

A fiúknál a rudasosok, a lányoknál a Kereskedelmi diákjai nyertek a Centrum Kupa második fordulójában.

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

Telt ház lesz az első hazai Eb-selejtezőn

2019. február 19. (kedd)

Telt ház előtt játszhat majd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes horvátokkal az Európa-bajnoki selejtezősorozat első hazai mérkőzésén.

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

Mindenből jutott a kajak-kenusoknak

2019. február 19. (kedd)

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Pakson megrendezett fizikai felmérő versenyt a Dunaferr SE ifjú kajak-kenusai.

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

A Fradi ellen elődöntőzik a Kohász!

2019. február 18. (hétfő)

A Ferencváros együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében.