Liszi Ferenc Emléktorna Dunaújvárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 13:17 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia szeptember 16-án az Országos Gyermek Bajnokságban szereplő csapatok részvételével állít emléket a kiváló edzőnek.

Hagyományteremtő céllal rendezi meg a DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban szeptember 16-án 9 órától a Liszi Ferenc Emléktornát, melyen az U15-ös Országos Gyermek Bajnokság mérkőzésein pályára lépő játékosok szerepeltethetők. A fiatalok ezzel állítanak méltó emléket a kiváló szakvezető, edző, a 2014-ben Dunaújváros Sportjáért Díjjal kitüntetett szakembernek. Mint azt a szervező, Kövessy Balázs elmondta, a gyermekeknek ismerniük kell a röplabdázás múltját ahhoz, hogy ők a jövőben marandót tudjanak alkotni.

- Liszi Feri bácsinak mindannyian rengeteget köszönhetünk, aki nevelőként és edzőként is sokat tett azért, hogy megszeressük és életpályának tekintsük a röplabdázást. Számos olyan sportolót nevelt, akik jelenleg is meghatározó játékosai, szakvezetői a magyar röplabdázásnak. Az ő emlékét méltón úgy lehet megőrizni, ha olyan emléktornát szervezünk, amely színvonalával kiemelkedik a gyermektornák közül, és amelyet minden évben megrendezünk. A mostani hétvégén a gyermekek megismerhetik Liszi Ferenc életútját, hiszen úgy gondolom, mindenkinek ismernie kell Feri bácsi munkásságát.

A szeptember 16-i tornán nyolc csapat vesz részt. Ők a KESI Arany, a KESI Vásárhelyi, a DSE Röplabda Akadémia, a Sümeg-Dabronc, a Szolnoki RA, a Kunhegyes, a Dág és a Röak Kaposvár, akik mindannyian az OGYB bajnokságban szereplő együttesek. Bízom abban, hogy rendkívül hangulatos vetélkedés lesz, ahol már a bajnokság előtt megmutathatják a fiatalok, hogy mit szeretnének elérni a szezon végére.

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.