Liszi Ferenc Emléktorna Dunaújvárosban

2018. szeptember 12. (szerda) 13:17 - Szárszó Lajos

A DSE Röplabda Akadémia szeptember 16-án az Országos Gyermek Bajnokságban szereplő csapatok részvételével állít emléket a kiváló edzőnek.

Hagyományteremtő céllal rendezi meg a DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban szeptember 16-án 9 órától a Liszi Ferenc Emléktornát, melyen az U15-ös Országos Gyermek Bajnokság mérkőzésein pályára lépő játékosok szerepeltethetők. A fiatalok ezzel állítanak méltó emléket a kiváló szakvezető, edző, a 2014-ben Dunaújváros Sportjáért Díjjal kitüntetett szakembernek. Mint azt a szervező, Kövessy Balázs elmondta, a gyermekeknek ismerniük kell a röplabdázás múltját ahhoz, hogy ők a jövőben marandót tudjanak alkotni.

- Liszi Feri bácsinak mindannyian rengeteget köszönhetünk, aki nevelőként és edzőként is sokat tett azért, hogy megszeressük és életpályának tekintsük a röplabdázást. Számos olyan sportolót nevelt, akik jelenleg is meghatározó játékosai, szakvezetői a magyar röplabdázásnak. Az ő emlékét méltón úgy lehet megőrizni, ha olyan emléktornát szervezünk, amely színvonalával kiemelkedik a gyermektornák közül, és amelyet minden évben megrendezünk. A mostani hétvégén a gyermekek megismerhetik Liszi Ferenc életútját, hiszen úgy gondolom, mindenkinek ismernie kell Feri bácsi munkásságát.

A szeptember 16-i tornán nyolc csapat vesz részt. Ők a KESI Arany, a KESI Vásárhelyi, a DSE Röplabda Akadémia, a Sümeg-Dabronc, a Szolnoki RA, a Kunhegyes, a Dág és a Röak Kaposvár, akik mindannyian az OGYB bajnokságban szereplő együttesek. Bízom abban, hogy rendkívül hangulatos vetélkedés lesz, ahol már a bajnokság előtt megmutathatják a fiatalok, hogy mit szeretnének elérni a szezon végére.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.