Nehéz hét előtt a Kohász

2018. szeptember 18. (kedd) 18:04 - spigott

A szezonban még hibátlan, mind a négy eddigi meccsét biztosan megnyerő Ferencváros ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szerda este hat órától a DKKA kézilabda csapata.

Nagyon fontos mérkőzést nyert a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely Békéscsabán szerezte meg első pontjait a K&H női kézilabda liga idei kiírásában. A 30-23-as sikert követően azonban nem pihenhettek túl sokat játékosaink, hétfőn már munkába álltak, hogy felkészüljenek az előttük álló újabb feladatokra, melyek egyáltalán nem tűnnek egyszerűnek, ugyanis a héten a bajnokság két legjobbja, a Ferencváros és a Győr ellen lépnek pályára Szekerczés Lucáék. A mieink először a fővárosi zöld-fehérek ellen húznak szerelést szerda este hat órától, méghozzá egy olyan mérkőzésen, melynek egyértelműen az ellenfél az esélyese.

A Fradit még teljes csapattal sem lenne könnyű megszorítani, ez tavaly sem sikerült, s a zöldek idén sem nagyon ismernek kegyelmet, mert eddigi négy mérkőzésüket átlagban tizenkét góllal nyerték meg, így jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy csak gólaránnyal szorulnak a listavezető győriek mögé. Tisztában van a szerdai mérkőzés nehézségével együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a játék minden elemében a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy színvonalas, jó meccset játsszanak a Fradival.

Képek: DO-archív

- Legutóbb Békéscsabán fegyelmezetten játszottunk, megvolt bennünk a kellő motivációs és agresszivitás, s erre lesz szükségünk holnap este is. Nincs sok időnk a felkészülésre, de igyekszünk maximálisan készen állni a találkozóra, melyen a régóta sérült játékosaink, Monori Orsolya, Erdősi Ildikó és Camila Micijevic biztos nem lép pályára, s erősen kérdéses Klujber Katrin szereplése is. A két együttesnek mások a céljai, ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel lépnénk pályára. Az első perctől az utolsóig küzdenünk kell, bármi is az eredmény, a megfelelő kapusteljesítmény és a kemény védekezés mellett nagyon fontos lesz az, hogy a támadásaink befejezésére odafigyeljünk, mert a Fradi rengeteg gólt szerez gyors lerohanásokból, s ezeket csak úgy tudjuk a legjobban megakadályozni, ha eredményesen fejezzük be a támadásainkat.

A rovat további hírei: Sport

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

Újabb ifi-siker a felnőtteknél

2018. október 17. (szerda)

Remek teljesítményt nyújtva győzte le a Mohács együttesét a DKKA U19-es csapata az NB I/B-s felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában.

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

Újabb olimpiai bajnokkal erősített a Dunaferr

2018. október 17. (szerda)

Vajda Attila után a szintén olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos is a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzői stábját erősíti a jövőben.

Négy meccsen két pont

Négy meccsen két pont

2018. október 17. (szerda)

A serdülők között két döntetlen, az Erima Bajnokságban két vereség volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U14-es csapatának mérlege.

Változás az élmezőnyben

Változás az élmezőnyben

2018. október 17. (szerda)

Nagy csatákat hoztak a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának rangadói a sorozat nyolcadik fordulójában.

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

Dubek Vladimir az Acélbikáknál

2018. október 16. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a magyar állampolgársággal is rendelkező Dubek Vladimir.

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.