Nehéz hét előtt a Kohász

2018. szeptember 18. (kedd) 18:04 - spigott

A szezonban még hibátlan, mind a négy eddigi meccsét biztosan megnyerő Ferencváros ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket szerda este hat órától a DKKA kézilabda csapata.

Nagyon fontos mérkőzést nyert a mögöttünk hagyott hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely Békéscsabán szerezte meg első pontjait a K&H női kézilabda liga idei kiírásában. A 30-23-as sikert követően azonban nem pihenhettek túl sokat játékosaink, hétfőn már munkába álltak, hogy felkészüljenek az előttük álló újabb feladatokra, melyek egyáltalán nem tűnnek egyszerűnek, ugyanis a héten a bajnokság két legjobbja, a Ferencváros és a Győr ellen lépnek pályára Szekerczés Lucáék. A mieink először a fővárosi zöld-fehérek ellen húznak szerelést szerda este hat órától, méghozzá egy olyan mérkőzésen, melynek egyértelműen az ellenfél az esélyese.

A Fradit még teljes csapattal sem lenne könnyű megszorítani, ez tavaly sem sikerült, s a zöldek idén sem nagyon ismernek kegyelmet, mert eddigi négy mérkőzésüket átlagban tizenkét góllal nyerték meg, így jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban úgy, hogy csak gólaránnyal szorulnak a listavezető győriek mögé. Tisztában van a szerdai mérkőzés nehézségével együttesünk vezetőedzője, György László is, aki szerint a játék minden elemében a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy színvonalas, jó meccset játsszanak a Fradival.

Képek: DO-archív

- Legutóbb Békéscsabán fegyelmezetten játszottunk, megvolt bennünk a kellő motivációs és agresszivitás, s erre lesz szükségünk holnap este is. Nincs sok időnk a felkészülésre, de igyekszünk maximálisan készen állni a találkozóra, melyen a régóta sérült játékosaink, Monori Orsolya, Erdősi Ildikó és Camila Micijevic biztos nem lép pályára, s erősen kérdéses Klujber Katrin szereplése is. A két együttesnek mások a céljai, ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel lépnénk pályára. Az első perctől az utolsóig küzdenünk kell, bármi is az eredmény, a megfelelő kapusteljesítmény és a kemény védekezés mellett nagyon fontos lesz az, hogy a támadásaink befejezésére odafigyeljünk, mert a Fradi rengeteg gólt szerez gyors lerohanásokból, s ezeket csak úgy tudjuk a legjobban megakadályozni, ha eredményesen fejezzük be a támadásainkat.

A rovat további hírei: Sport

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2018. december 16. (vasárnap)

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

Fölényes győzelem idegenben

Fölényes győzelem idegenben

2018. december 16. (vasárnap)

Minden harmadot megnyerve aratott sima, 7-1-es győzelmet a Torpedo Justitia vendégeként a DUE-RFT floorball csapata.

Kézilabdában is jön az Európa Liga

Kézilabdában is jön az Európa Liga

2018. december 16. (vasárnap)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága szombaton Párizsban jóváhagyta a kontinentális kupasorozatok rendszerének átalakítását.

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

Az osztrákokkal játszanak a magyarok

2018. december 15. (szombat)

A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria csapatával találkozik a jövő decemberi, kumamotói világbajnokság selejtezőjében, amelynek sorsolását szombaton rendezték Párizsban.

Kohász-ezüstök Adán

Kohász-ezüstök Adán

2018. december 15. (szombat)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U12-es és U14-es együttese is a második helyen végzett az Adán megrendezett utánpótlás tornán.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.