Fényes az a három bronz a műtét és a kihagyás után

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 18. 7:53

Egyéni összetettben, gerendán és felemáskorláton is bronzérmet szerzett a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia a tornászok Prolan Országos Bajnokságán.

Augusztus közepén kezdte meg a munkát Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza, miután hasizom szakadásából felépült, majd átesett egy orrmandula műtéten, így összességében nem volt sok ideje arra, hogy felkészüljön a Prolan Országos Bajnokságra. Ő azonban így is bevállalta a versenyzést, hiszen a célja az, hogy ismét megérezze a versenyek hangulatát, felkészüljön a most hétvégén megrendezendő szombathelyi világkupára, majd felkészülten álljon a szerekhez a világbajnokságon. Mint azt Zsófia edzője, Trenka János elmondta, elégedett az elért három bronzéremmel.

- Miután augusztus közepén elkezdhettük a munkát, Zsófit a verseny előtti héten elérte egy torok és fejfájással együtt járó betegség, így igazából három hetünk maradt arra, hogy felkészüljünk az országos bajnokságra. Meg is beszéltük, hogy a mostani erőnléte alapján az országos bajnokság zárónapjára kevés ereje marad, amely be is igazolódott, de ettől függetlenül bevállalta a versenyt. Meg kell, hogy dicsérjem őt, hiszen hősiesen kiállt, ráadásul az első napon kisebb lábsérülést szenvedett, ettől függetlenül vasárnap mégis megcsinálta a gerenda finálét, ahol a harmadik helyen végzett.

Kép: DO-archív

A felemáskorlát lehet, hogy sikerülhetett volna jobban, de most ezen sem bosszankodunk, hiszen a célunk az volt, hogy ismét átérezze a verseny izgalmát. Véleményem szerint Zsófia amit tudott teljesített, mindent megtett azért, hogy jelenlegi felkészültségével a lehető legtöbbet kiadja magából. Ez volt az első fontos lépése, hogy újra versenybe lendüljön. A következő időszak feladata, hogy visszanyerje erőnlétét, állóképességét, feladatainak tisztaságát, hogy azt követően újból meginduljon a fejlődési szakasza. Ez fontos lesz, hiszen már mostantól kezdve készülnie kell a világbajnokságra, hogy a magyar csapatban jól tudjon teljesíteni, de azért gyakorlatai nehézségi pontjain is emelni szeretnénk. Amit jó látni rajta, hogy ismét ég benne a versenyzés iránti tűz.

Zsófiának erre szüksége is lesz, hiszen már a mostani hétvégén, a szombathelyi tornász világkupán a szerekhez áll. Pontosabban két szert vállal be, a talajt és a gerendát, melyeken a célja, hogy minél stabilabb programot tudjon bemutatni.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.