Új edzők az akadémián

Szárszó Lajos - 2018. szeptember 9. 8:03

A terveknek megfelelően fejlődik a DSE Röplabda Akadémia, melyhez a nyár folyamán új edzők, valamint a sárbogárdi fiatal röplabdázók is csatlakoztak.

A DSE Röplabda Akadémia vezetői és játékosai sem pihentek túl sokat a nyár folyamán, hiszen amíg a fiatalok a korosztályos válogatottnál teljesítettek, addig a vezetők a szervezési, ügyviteli munkákkal foglalkoztak. Mint azt Tomanóczy Tibor ügyvezető elmondta, ennek az eredménye, hogy a tavaly már bizonyított, tehetséges fiatalok mellé sikerült újabb reménységeket igazolni, valamint három új edző ideérkezésével az oktató, nevelő munka is könnyebbé, szervezettebbé válik, valamint az edzések színvonala is növekedni fog.

- A nyár folyamán folytatódott az a tudatos, céljainknak megfelelő szervezési munka, amely eredménye, hogy három új edzővel gyarapodott a DSE Röplabda Akadémia stábja, valamint sikerült újabb fiatalokat bevonnunk a munkába. Emellett nagy öröm, hogy Sárbogárd városának röplabdázói csatlakoztak hozzánk. Ebből láthatóan a környezetünkben egyre népszerűbb az akadémiánk, de abban bízom, hogy ez országos szinten is így lesz. Nagy öröm számunkra, hogy a dunaújvárosiak a médiában egyre többet hallanak rólunk, és bízom abban, hogy ezáltal a szurkolóink száma is jelentősen nőni fog. Sokat dolgozunk annak érdekében, hogy a fiúk mellett a női szakágat is megerősítsük. Erre egyre több igény van, melyet mi fel fogunk karolni.

Csukás Zsolt felvétele

Mint azt a kiváló edző elmondta, az utánpótlás nevelés az általános iskolában kezdődik, ezért tovább folytatódik a közös munkájuk a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolával, a Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskolával. Ebbe a folyamatba még több városi és város környéki iskolát szeretnének bevonni, melyhez az idén a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola csatlakozott.

- Az általános iskolai testnevelés órákon a gyermekeket nem csupán a röplabdázásra, hanem a sport szeretetére neveljük. Így több, mint kétszázan vannak, akik megismerkednek edzőinkkel, és természetesen a röplabda alapjaival. Közülük többen már edzéseinkre járnak, ahol szépen fejlődnek.

A nyíregyházi származású Bartal Gergely új edzőként csatlakozik a DSE Röplabda Akadémiához.

- A Pénzügyőr csapatától érkeztem Dunaújvárosba, ahol már öt évet dolgoztam edzőként. A DSE Röplabda Akadémiánál kiválóan fogadtak a kollégák, akik közé a beilleszkedésem zavartalan volt. Tomanóczy Tibor a nyár elején keresett meg azzal, hogy itt dolgozzam, melyet egy tárgyalási folyamat végén elvállaltam. Szimpatikus volt az a fejlődési ív, melyet az ügyvezető felvázolt, melynek része a több edzési lehetőségről, valamint a sportolói, tárgyi feltételekről szólt.

Ilyen kiváló háttér mellett úgy érzem, jelenlegi munkahelyemen sokkal nagyobb lehetőségem van a szakmai fejlődésre. Mivel a serdülő válogatott másodedzője vagyok, ezért a fiúk nagy részét jól ismerem. Most azonban nem csak velük, hanem a náluk fiatalabbakkal is fogok dolgozni, akikkel igyekszem a lehető leggyorsabban felvenni a ritmust. Azt remélem, hogy az edzések folyamán jól fogunk tudni együttműködni, melynek eredményeként a szezonunk jól indul majd. Elsődleges feladatom a technikai, fizikai felkészítés, melyet a koruknak megfelelően kell kialakítanom, akár egyénileg megszabott feladatokkal is. Nagyon fontos számomra, hogy addigra, mire a felnőtt csapathoz csatlakoznak majd semmilyen problémájuk ne akadjon a technikával és az erőnléttel sem, így fel tudják venni a versenyt az idősebb játékosokkal. Ehhez járul hozzá, hogy három bajnokságban játszunk majd, így a saját korosztályunkon kívül ifi „B” csapatként, valamint a serdülőknél az NBII-es bajnokságban is megmérettetjük magunkat. Ezzel biztosan meg fogják kapni a fiúk azt a terhelést, amellyel fel fognak készülni a következő évekre.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.