Újra győzött a Dunaferr

spigott - 2018. szeptember 17. 19:51

Küzdelmes mérkőzésen aratott háromgólos, 4-1-es sikert a Nyírgyulaj elleni bajnoki mérkőzésen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Haladástól elszenvedett hazai vereség után idegenben, a Nyírgyulaj otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket ma este hat órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a javítás, a győzelem reményében utazott el a nyírbátori összecsapásra. A mieink kissé tartalékosan, mindössze nyolc mezőnyjátékossal vágtak neki a találkozónak, melynek első komolyabb védését egy hazai kontra után Cseresnyés mutatta be, ám ezzel együtt is komoly dunaújvárosi mezőnyfölényt hozott a mérkőzés eleje, ekkor még helyzet nélkül.

Az első nagy dunaújvárosi ziccer Sáhó előtt adódott az 5. percben, ám éles szögből nem sikerült kaput találnia. Nem sokkal később ismét ő, majd Hosszú próbálkozhatott, a legközelebb viszont Németh járt a gólszerzéshez, de az ő lövése a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. A 8. percben azonban már nem volt kegyelem, mert egy remek támadás végén Pál passzolt Feketéhez, aki pont annyira tette bele a lábát a labda útjába, a kapusnak esélye se legyen a hárításra (0-1). A 12. percben tovább növelte előnyét a Dunaferr, miután Fekete szerzett labdát, majd játszott Hosszú elé, aki magabiztosan értékesítette szólóját, nem is volt csoda, hogy azonnal időt is kértek a házigazdák (0-2). A rövid pauza segített is a vendéglátókon, mert a folytatásban többször is eljutottak a Dunaferr kapujáig, ám hiába próbálkoztak közelről, távolról sőt, még kisbüntetőből is, Cseresnyés eszén nem tudtak túljárni, így a szünetre 2-0-s előnnyel vonulhatott csapatunk.

Fekete Róbert két gólt vállalt a négyből! (Képek: DO-archív)

A második félidőt remekül kezdte a Dunaferr, ugyanis nem sokkal a középkezdést követően Hosszú szerzett labdát, majd rúgatott gólt Feketével, s innentől már kényelmes előnyből irányíthatta a meccset a Fehér-csapat (0-3). A Nyírgyulajnak innentől még nagyobb kockázatot kellett vállalnia, s igen hamar neki is vágtak az öt a négy elleni játéknak, ám a mieink kiválóan védekeztek, s esélyt sem adtak ellenfelüknek a szépítésre. Egészen a 31. percig, amikor csapatunk adta el a labdát a félpályánál, s a kontra végén Siska kanalazta be a kapuba a labdát, ismét nyílttá téve ezzel a találkozót (1-3). A hazaiak érthetően vérszemet is kaptak, ám hiába járatták továbbra is emberfórban a labdát, nem találtak rést a Dunaferr védelmén. A 36. percben jött is az újabb hazai időkérés, ám ez sem segített a hazaiakon, mert a 37. percben Németh Péter egy remek egyéni alakítás után végleg eldöntötte a mérkőzést (1-4). A hátralévő időben Cseresnyés azért még bemutatott két bravúrt, de az eredmény már nem változott, így a Dunaferr a látottak alapján megérdemelten hozta haza a három pontot.

Nyírgyulaj KSE – Dunaferr DUE Dutrade FC 1-4 (0-2)

Gólszerzők: Siska 1, illetve: Fekete 2, Hosszú 1, Németh 1.

Nyírgyulaj KSE: Pallai - Klushyn, Sánta, Siska, Vass. Csere: Opre, Dobó, Szabó, Nagy, Kántor, Gömze, Orosz, Pazonyi. Vezetőedző: Lovas Norbert.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh, Pál, Fekete, Hosszú. Csere: Rigó, Klacsák, Fridrich, Szeghy, Sáhó. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.