A másodosztályban sem sikerült a bravúr

Szárszó Lajos - 2018. október 31. 8:04

A Kaposvár otthonában lépett pályára az NB II-es bajnokságban a DSE Röplabda Akadémia csapata, mely 3-0-s vereséget szenvedett rutinosabb ellenfelétől.

Az NB II Nyugati csoportjának listavezetője, a FINO Kaposvár SE fogadta az ötödik fordulóban a harmadik helyezett DSE Röplabda Akadémia gárdáját. A Bartal Gergely irányítása alatt pályára lépő csapatunk célja az volt, hogy a tőlük idősebbek ellen megmutassák oroszlánkörmeiket. Ez azonban nem igazán sikerült, hiszen a kaposvári NBI-es csapat alapembere, Kalmár Ákos vezérletével, aki a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozott, egyre jobban megléptek a hazaiak (15-6). Ebből már nem volt visszaút, és hatalmas különbséggel nyert a FINO (25-8). A második szett elején cseréket határozott el Nagy József, akik ellen igen jól harcoltak Ambrus Bencéék, melynek eredménye az lett, hogy fiaink még vezetni is tudtak (6-5). Gyors nyitásváltások után átvette a vezetést a Kaposvár (10-9), mely előnyt hárompontosra növelte (12-9).

Kép: DO-archív

A folytatásban szép labdamenetek után felváltva estek a pontok, de a végjátékban a FINO volt a pontosabb (25-17). A harmadik, egyben befejező szettben jól tartották magukat Bartal Gergely tanítványai, akik ugyan végig meccsben voltak, de a végére sajnos elfogyott az erejük (25-18). A 3-0-s vereség ellenére nem vallottak szégyent fiataljaink, akik legközelebb ismét idegenben, november 11-én a Szombathely otthonában lépnek pályára.

Fino Kaposvár SE – DSE Röplabda Akadémia 3-0 (25-8, 25-17, 25-15)

Fino Kaposvár SE: Szabó Bence, Kiss Máté, Kulcsár Adrián, Kalmár Ákos, Csordás Barnabás, Ozsváth András. Cserék: Horváth Kristóf, Szabó Barna Frigyes, Pusztai Olivér, Tóth Máté, Jámbor Dávid. Vezetőedző: Nagy József.

DSE Röplabda Akadémia: Ambrus Bence, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid Marcell, Amdegha Ádám, Dulcz Bende Levente, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint. Vezetőedző: Bartal Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.