A vetélytársak is segítenek a vízilabdázóknak!

2018. október 9. (kedd) 18:08 - Szárszó Lajos

A Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt a DFVE és a DUE-Maarsk Garphics szakvezetése azon dolgozik, hogy a játékosok ezt az időszakot pozitív várakozással éljék meg.

Nagy öröm, hogy megkezdődött a mostanra már elavult Fabó Éva Sportuszoda felújítása, melyben többek között Európa egyik legjobb női vízilabda csapata, a DUE-Maarsk Graphics és utánpótlás gyermekei edzenek, játsszák mérkőzéseiket. Az öröm azonban több problémát is felvet, hiszen a szakvezetésnek meg kell tudnia oldania azt, hogy a hosszú évek alatt felépített nagy vízilabda család fennmaradjon, létszáma ne csökkenjen, és számukra biztosítani tudja az edzéseket, valamint a mérkőzéseket. Mindezt úgy, hogy, Magyarországon nagyon nehéz olyan uszodát találni, még Budapesten is, amelyik vízilabdázásra alkalmas. A megoldásokkal kapcsolatban kérdeztük Kis-Primász Ágnest, a DFVE szakosztályvezetőjét.

-  Az uszoda felújítása miatt, amíg az időjárás engedi, csapatunk az edzéseinek legnagyobb számát az élményfürdőben tartja meg. Az általunk használt medence edzésekre igen, de mérkőzések megtartására alkalmatlan, mivel mélysége nem felel meg a szabályok által előírtaknak. Itt tartjuk a mindennapos edzéseket, egyelőre sötétedésig, hiszen itt nincs meg a megfelelő világítás. Ez például az egyik megoldandó feladat, mivel az eddig este kilenc óráig megtartott edzésekre nincs mód. A medence beosztását úgy tudjuk megoldani, hogy utánpótlás csapataink hetente két-három alkalommal tudnak vizes edzést tartani, míg a többi száraz edzés számukra. A későbbi időszakban, amikor beköszönt a hűvösebb idő Sárbogárdon lesznek az edzések egy hatpályás, 25 méteres medencében. Ide naponta utaztatni kell a csapatokat, de még nem tudjuk, hogy melyik vállalkozóval, hiszen a szállítási költségek csökkentése miatt még több céggel tárgyalásokat folytatunk.
Mint azt Kis-Primász Ágnes elmondta, attól, hogy kevesebb vizes és több szárazföldi edzésük lesz a csapatoknak nem tart attól, hogy nagy lesz a lemorzsolódás.

- Ebben az időszakban ki kell tartanunk, hiszen a munka végeztével jobb körülmények várnak majd bennünket. Biztos vagyok abban, hogy a csapatokat alkotó gyermekeinkkel és szüleikkel olyan szoros köteléket alkotunk, amely elég lesz ahhoz, hogy kitartsunk a munkák végeztéig. A korosztályos bajnokságokban ugyanúgy fogunk játszani, mint eddig, viszont azokhoz a fordulókhoz, melyeket itthon kellett volna megrendeznünk, uszodát kell találnunk. Vagyis ahol éppen találunk üres medencét. Így például a mostani hétvégén Budapesten egy alkalomra kaptunk helyet. Sajnos nincs az országban olyan uszoda, amely állandó „hazai” helyszín lehetne, ezért a meccseinket akár Nagykanizsán, Sopronban, vagy Székesfehérváron játsszuk majd. Ez pedig plusz költségekkel jár, melyeket elő kell teremtenünk.

Képek: DO-archív

A bérléssel kapcsolatban felmerült híresztelést, amely szerint a környező uszodák, tudván, hogy a mieinknek medencére van szükségük durván felemelték a bérlés díját megcáfolta Kis-Primász Ágnes:

- Nincs tudomásom arról, hogy ez így lenne. Ami azonban problémát okoz, hogy a sárbogárdi uszoda jelenleg kizárólag úszó edzésekre alkalmas, ahol labdás edzéseket nem tarthatunk, hiszen nincs meg hozzá a megfelelő védőháló rendszer. Ennek megoldásán is dolgozunk. Itt az egyesületnek kellene bevállalnia azokat a költségeket, melyek a védőrendszer kialakításával járnak.

Az utánpótlás után a felnőttekről, a DUE-Maarsk Graphics csapatáról beszéltünk, hiszen náluk is meg kell oldani az edzéseket és a mérkőzéseket.

- Az első félévben az OB I-es mérkőzéseink helyszíneit elcseréltük, vagyis az első körben az összes mérkőzésünket idegenben fogjuk játszani. Dolgozunk azon, hogy a második szakaszban legyen hazai pályánk, ehhez keressük azokat a magyarországi uszodákat, melyek alkalmasak vízilabda mérkőzések megtartására. Ez még a budapesti neves egyesületeknek is nehéz, annyira nincs hely sehol. Most csak hétről hétre látunk előre, amely nagy nehézséget jelent számunkra, éppen ezért hatalmas segítség számunkra, hogy két riválisunk, az UVSE és az FTC is segítő kezet nyújtottak abban, hogy most és majd a hideg beálltával edzéseink egy részét náluk tarthassuk meg. Ezért nagy köszönettel tartozunk nekik. Addig délelőttönként az élményfürdőben edzenek a lányok, míg délután száraz edzések várhatóak.

A rovat további hírei: Sport

Újabb sikerre készül a DKKA

Újabb sikerre készül a DKKA

2018. október 19. (péntek)

A Svájcban aratott tizennégy gólos győzelem után is motiváltan készül a Spono Eagles elleni EHF Kupa visszavágóra a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

A Karmacsi nyerte a rangadót

A Karmacsi nyerte a rangadót

2018. október 19. (péntek)

Továbbra is hibátlanul áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában a címvédő Karmacsi Autó együttese.

Folytatnák a jó sorozatot

Folytatnák a jó sorozatot

2018. október 19. (péntek)

Sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratná a DEAC együttese ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A listavezetőt fogadja a Dunaferr

A listavezetőt fogadja a Dunaferr

2018. október 19. (péntek)

A férfi röplabda első osztályú bajnokság harmadik körében a Dunaferr SE a jelenlegi csoportelső Kecskemét együttesét fogadja.

Kötelező a győzelem

Kötelező a győzelem

2018. október 18. (csütörtök)

A tizedik helyezett Vienna Capitals II. együttesét látják vendégül a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga pénteki fordulójában.

Hazai éremeső a diákolimpián

Hazai éremeső a diákolimpián

2018. október 18. (csütörtök)

Tizenegy érmes helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózói a Mezőfalván megrendezett területi szabadfogású diákolimpián.

Könnyed győzelmek az utánpótlásnál

Könnyed győzelmek az utánpótlásnál

2018. október 18. (csütörtök)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói is magabiztos sikereknek örülhettek az OSC otthonában lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzéseken.