A vetélytársak is segítenek a vízilabdázóknak!

Szárszó Lajos - 2018. október 9. 18:08

A Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt a DFVE és a DUE-Maarsk Garphics szakvezetése azon dolgozik, hogy a játékosok ezt az időszakot pozitív várakozással éljék meg.

Nagy öröm, hogy megkezdődött a mostanra már elavult Fabó Éva Sportuszoda felújítása, melyben többek között Európa egyik legjobb női vízilabda csapata, a DUE-Maarsk Graphics és utánpótlás gyermekei edzenek, játsszák mérkőzéseiket. Az öröm azonban több problémát is felvet, hiszen a szakvezetésnek meg kell tudnia oldania azt, hogy a hosszú évek alatt felépített nagy vízilabda család fennmaradjon, létszáma ne csökkenjen, és számukra biztosítani tudja az edzéseket, valamint a mérkőzéseket. Mindezt úgy, hogy, Magyarországon nagyon nehéz olyan uszodát találni, még Budapesten is, amelyik vízilabdázásra alkalmas. A megoldásokkal kapcsolatban kérdeztük Kis-Primász Ágnest, a DFVE szakosztályvezetőjét.

-  Az uszoda felújítása miatt, amíg az időjárás engedi, csapatunk az edzéseinek legnagyobb számát az élményfürdőben tartja meg. Az általunk használt medence edzésekre igen, de mérkőzések megtartására alkalmatlan, mivel mélysége nem felel meg a szabályok által előírtaknak. Itt tartjuk a mindennapos edzéseket, egyelőre sötétedésig, hiszen itt nincs meg a megfelelő világítás. Ez például az egyik megoldandó feladat, mivel az eddig este kilenc óráig megtartott edzésekre nincs mód. A medence beosztását úgy tudjuk megoldani, hogy utánpótlás csapataink hetente két-három alkalommal tudnak vizes edzést tartani, míg a többi száraz edzés számukra. A későbbi időszakban, amikor beköszönt a hűvösebb idő Sárbogárdon lesznek az edzések egy hatpályás, 25 méteres medencében. Ide naponta utaztatni kell a csapatokat, de még nem tudjuk, hogy melyik vállalkozóval, hiszen a szállítási költségek csökkentése miatt még több céggel tárgyalásokat folytatunk.
Mint azt Kis-Primász Ágnes elmondta, attól, hogy kevesebb vizes és több szárazföldi edzésük lesz a csapatoknak nem tart attól, hogy nagy lesz a lemorzsolódás.

- Ebben az időszakban ki kell tartanunk, hiszen a munka végeztével jobb körülmények várnak majd bennünket. Biztos vagyok abban, hogy a csapatokat alkotó gyermekeinkkel és szüleikkel olyan szoros köteléket alkotunk, amely elég lesz ahhoz, hogy kitartsunk a munkák végeztéig. A korosztályos bajnokságokban ugyanúgy fogunk játszani, mint eddig, viszont azokhoz a fordulókhoz, melyeket itthon kellett volna megrendeznünk, uszodát kell találnunk. Vagyis ahol éppen találunk üres medencét. Így például a mostani hétvégén Budapesten egy alkalomra kaptunk helyet. Sajnos nincs az országban olyan uszoda, amely állandó „hazai” helyszín lehetne, ezért a meccseinket akár Nagykanizsán, Sopronban, vagy Székesfehérváron játsszuk majd. Ez pedig plusz költségekkel jár, melyeket elő kell teremtenünk.

Képek: DO-archív

A bérléssel kapcsolatban felmerült híresztelést, amely szerint a környező uszodák, tudván, hogy a mieinknek medencére van szükségük durván felemelték a bérlés díját megcáfolta Kis-Primász Ágnes:

- Nincs tudomásom arról, hogy ez így lenne. Ami azonban problémát okoz, hogy a sárbogárdi uszoda jelenleg kizárólag úszó edzésekre alkalmas, ahol labdás edzéseket nem tarthatunk, hiszen nincs meg hozzá a megfelelő védőháló rendszer. Ennek megoldásán is dolgozunk. Itt az egyesületnek kellene bevállalnia azokat a költségeket, melyek a védőrendszer kialakításával járnak.

Az utánpótlás után a felnőttekről, a DUE-Maarsk Graphics csapatáról beszéltünk, hiszen náluk is meg kell oldani az edzéseket és a mérkőzéseket.

- Az első félévben az OB I-es mérkőzéseink helyszíneit elcseréltük, vagyis az első körben az összes mérkőzésünket idegenben fogjuk játszani. Dolgozunk azon, hogy a második szakaszban legyen hazai pályánk, ehhez keressük azokat a magyarországi uszodákat, melyek alkalmasak vízilabda mérkőzések megtartására. Ez még a budapesti neves egyesületeknek is nehéz, annyira nincs hely sehol. Most csak hétről hétre látunk előre, amely nagy nehézséget jelent számunkra, éppen ezért hatalmas segítség számunkra, hogy két riválisunk, az UVSE és az FTC is segítő kezet nyújtottak abban, hogy most és majd a hideg beálltával edzéseink egy részét náluk tarthassuk meg. Ezért nagy köszönettel tartozunk nekik. Addig délelőttönként az élményfürdőben edzenek a lányok, míg délután száraz edzések várhatóak.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.