Át kell lendülni a nehézségeken!

Szárszó Lajos - 2018. október 21. 14:03

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Elrepült a magyar tornász válogatott az október 25. és november 3. között Katarban megrendezendő tornász világbajnokságra, a gép fedélzetén Kovács Zsófiával, a Dunaferr SE kiválóságával, aki a Böczögő Dorinával, Makra Noémivel, Fehér Nórával, Péter Sárárával és Al-Salty Dáliával alkot egy csapatot. Azt már tudhatjuk, hogy tőlük a Magyar Torna Szövetség szakvezetése mit vár el, amely a legjobb 24 közé várja a lányokat, de azt, hogy egyéniben milyen lesz a végleges szerleosztás, azt majd a helyszínen, az első pódiumedzés után ismertetik a szakemberek. Kovács Zsófiáról tudjuk, hogy az utóbbi időszakban számos kisebb, nagyobb, sőt vissza-visszatérő sérülés hátráltatta, így már az hatalmas teljesítmény, hogy be tudott kerülni a válogatottba. Edzőjét, Trenka Jánost kérdeztük a felkészülésről, aki annyit elárult nekünk, hogy tanítványa pillanatnyi állapotához képest a legjobb formában várja a bemutatkozást.

- Nagyon nehéz felkészülési időszakon vagyunk túl, hiszen a sok sérülés miatt az, hogy ezekből hogyan kell kilábalni, számunkra ismeretlen terület volt. Ráadásul miután az egyikből felépült, jött a másik probléma, gondoljunk az országos bajnokságon, gerendán megsérült lábára, amely igen makacsnak bizonyult. De azért vagyunk, hogy ezt megoldjuk. A nehézségeken át kellett lendülnünk, hogy a lehető legjobb formában utazzon el Zsófia a világbajnokságra. Ezek ellenére a felkészülésünk haladt, melynek végén azt beszéltük meg Zsófival, hogy amit ő most, jelenlegi egészségügyi állapota alapján meg tud valósítani, arra teljes mértékben felkészült. Ez nem azt jelenti, hogy csúcsformában van, de amit szeretnénk tőle kérni, látni, azt biztosan tudja. Azt, hogy ez mire elég azt nem tudhatjuk, de csapatemberként a közös eredményhez sokat hozzá tud tenni. Mind a négy szeren fog versenyezni, ez elvárás is volt felé, így az összetett versenyben kíváncsian várom, mit érhet el. A legerősebb szerének most a gerendát érzem, míg a többi szeren biztos gyakorlatokkal indul.

Mint azt Trenka János elmondta, tanítványa lélekben megerősödve indult útnak, akinek a helyszínen nem segíthet, hiszen ő itthonról követi majd az eseményeket.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.