Az ifiknek jobban ment

spigott - 2018. október 24. 13:02

A DFVE serdülő leány vízilabda csapata szoros meccsen szenvedett vereséget, az ifjúságiak viszont simán nyertek az FTC vendégeként lejátszott korosztályos bajnokin.

Az FTC-Telekom otthonában folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata. Az alapszakasz negyedik fordulójának programját a serdülők kezdték meg, s nem túl jól, ugyanis a házigazdák az első és a második negyedet is 3-2-re megnyerve léptek el a mieinktől. A folytatás valamivel szebben alakult, mert a dunaújvárosi fiatalok a harmadik negyedet 2-1-re, míg a negyediket 3-2-re behúzták, így a rendes játékidő döntetlennel ért véget, s jöhettek a büntetők. Az ötmétereseknél sajnos a mieink hármat is kihagytak, s mivel a Fradi nem tette meg ezt a szívességet, így a fővárosiak 12-10-re megnyerték a találkozót, s feljöttek a tabella nyolcadik helyére, míg a DFVE serdülői visszacsúsztak tizedik pozícióba.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak meccsén egyértelműen a mieink voltak az esélyesek, s ennek megfelelően is kezdtek Schmidt Tamás tanítványai, ám a 3-1-re megnyert első felvonást nem követte hasonlóan jó folytatás, így a nagyszünetben 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A térfélcsere után szerencsére összekapták magukat a dunaújvárosiak, s a harmadik nyolc percet 6-2-re, míg az utolsó 7-2-re hozták, így összességében nagyon sima, 18-9-es sikerrel léptek fel a bajnokság negyedik helyére.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
FTC-Telekom – DFVE 12-10
(3-2, 3-2, 1-2, 2-3, 3-1) – büntetőkkel
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 3, Erdélyi Hédi 2, Somogyvári Lili 2, Zalay Flóra 1, Sümegi Nóra Virág 1, Velics Flóra 1.

Ifjúságiak
FTC-Telekom – DFVE 9-18
(1-3, 4-2, 2-6, 2-7)
Gólszerzőink: Huszti Vanda 7, Szellák Csenge 5, Lara Luka 5, Erdélyi Hédi 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.