Bajnokság a TV előtt ülve

Vass Ádám - 2018. október 25. 8:01

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kispályás és a teremfoci után a virtuális teret is meghódítja és elindítja az első eSport kupát szombaton az MMK-ban.

Egy óra alatt elkeltek a helyek és meglett a tizenhat nevező szombatra, az első Duna FIFA eSport kupára. A rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi, főtitkára Petrás Gábor elmondta, a városban még nem volt hasonló rendezvény, céljuk pedig elsősorban az, hogy a világ legnépszerűbb videojátékával, a FIFA19-el is megmérettessék magukat a versenyzők, valamint hogy az országos bajnokságba is benevezzen Dunaújváros és a DLSZ, és városunk megmutassa ezen területén is a tehetségét. A szervezést fél éve kezdték el és a helyszínt azonnal megtalálták a Munkásművelődési Központban. Kováts Rózsa igazgató elmondta, örül, hogy egy új színfolt jelenik meg az intézmény palettáján, annak pedig különösen, hogy mindez egy olyan korosztályt is megmozgat, akiket nehéz megszólítani. 

A szombat délelőtt kezdődő versenyen a tizenhat játékos oda-visszavágós, egyenes kieséses szakaszban kezdi a versenyt, a mérkőzések pedig 2x6 percig tartanak majd. A nevezők mindegyike klubcsapattal kell, hogy legyen, de előfordulhat, hogy két Real Madrid játszik egymás ellen a továbbjutásért. Kovács Krisztián és Kovács László, az I. Duna FIFA eSPort Kupa szervezői elmondták, a versennyel azt is szeretnék elérni, hogy elkezdjen kialakulni egy összetartó közösség az eSport dunaújvárosi kedvelői közt, később pedig az országos bajnokságon is szeretnének elindulni a DLSZ színeiben, a csapatba pedig ilyen úton toboroznának tagokat.

A rovat további hírei: Mozaik

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

2022. aug. 13.

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

2022. aug. 12.

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

Fényháló: a tökéletes beltéri dekoráció!

2022. aug. 12.

Ha beltéri, világító dekorációkban gondolkodunk, megannyi lehetőség között válogathatunk. A különböző, meseszép fényfüzérek, a LED-es gyertyák, lámpák és a fényfüggönyök mellet igazán remek választás lehet egy különleges fényháló is. (X)

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)