Bajnokság a TV előtt ülve

2018. október 25. (csütörtök) 8:01 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kispályás és a teremfoci után a virtuális teret is meghódítja és elindítja az első eSport kupát szombaton az MMK-ban.

Egy óra alatt elkeltek a helyek és meglett a tizenhat nevező szombatra, az első Duna FIFA eSport kupára. A rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi, főtitkára Petrás Gábor elmondta, a városban még nem volt hasonló rendezvény, céljuk pedig elsősorban az, hogy a világ legnépszerűbb videojátékával, a FIFA19-el is megmérettessék magukat a versenyzők, valamint hogy az országos bajnokságba is benevezzen Dunaújváros és a DLSZ, és városunk megmutassa ezen területén is a tehetségét. A szervezést fél éve kezdték el és a helyszínt azonnal megtalálták a Munkásművelődési Központban. Kováts Rózsa igazgató elmondta, örül, hogy egy új színfolt jelenik meg az intézmény palettáján, annak pedig különösen, hogy mindez egy olyan korosztályt is megmozgat, akiket nehéz megszólítani. 

A szombat délelőtt kezdődő versenyen a tizenhat játékos oda-visszavágós, egyenes kieséses szakaszban kezdi a versenyt, a mérkőzések pedig 2x6 percig tartanak majd. A nevezők mindegyike klubcsapattal kell, hogy legyen, de előfordulhat, hogy két Real Madrid játszik egymás ellen a továbbjutásért. Kovács Krisztián és Kovács László, az I. Duna FIFA eSPort Kupa szervezői elmondták, a versennyel azt is szeretnék elérni, hogy elkezdjen kialakulni egy összetartó közösség az eSport dunaújvárosi kedvelői közt, később pedig az országos bajnokságon is szeretnének elindulni a DLSZ színeiben, a csapatba pedig ilyen úton toboroznának tagokat.

A rovat további hírei: Mozaik

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

Időjárás: esős, szeles idővel búcsúzik a tavasz

2020. május 25. (hétfő)

Minden szempontból mozgalmas, csapadékos és szeles periódus áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – esővel, a szokottnál hűvösebb idővel mond térségünknek a naptári tavasz.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

Gyereket. Megütni. Nem. Szabad.

2020. május 24. (vasárnap)

A gyerekkorban elszenvedett erőszak (legyen az fizikai-, érzelmi- vagy verbális bántalmazás) mindig nyomot hagy. Mindig. 

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.22-től: benzin +6 Ft/liter, gázolaj +7 Ft/liter

2020. május 22. (péntek)

Az üzemanyagárak emelkedés a hét második felében sem áll meg itthon.

A minőségelvű örömszakács

A minőségelvű örömszakács

2020. május 21. (csütörtök)

A járványhelyzet miatt (is) nagyot futott a Terítéken Dunaújváros és környéke közössége a facebook felületén, és a receptek közül kiragyogtak az elmúlt hetekben Grónás Henrik remekművei. Így hát két melegszendó között lassú tűzön, éppen csak pöcörögtetve beszélgettünk egy kiadósat.

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

Üzemanyagár-változás 2020.05.20-tól: benzin +5 Ft/liter, gázolaj +3 Ft/liter

2020. május 20. (szerda)

A hét közepén ismét tovább emelkedtek itthon az üzemanyagárak.
 

Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár

Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár

2020. május 18. (hétfő)

Egész héten kellemes, kora nyári idő várható a DO meteorológiai szakértőjének hétindító prognózisa szerint. Némi csapadékra kedden és szerdán számíthatunk – de inkább derült időnk lesz, és a hét végén napos, száraz napokat mutatnak a modellek.
 

Ismét változott az üzemanyagár a mai naptól

Ismét változott az üzemanyagár a mai naptól

2020. május 15. (péntek)

A benzin + 8 Ft-tal, a gázolaj +3 Ft-tal emelkedett