Bajnokság a TV előtt ülve

2018. október 25. (csütörtök) 8:01 - Vass Ádám

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kispályás és a teremfoci után a virtuális teret is meghódítja és elindítja az első eSport kupát szombaton az MMK-ban.

Egy óra alatt elkeltek a helyek és meglett a tizenhat nevező szombatra, az első Duna FIFA eSport kupára. A rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi, főtitkára Petrás Gábor elmondta, a városban még nem volt hasonló rendezvény, céljuk pedig elsősorban az, hogy a világ legnépszerűbb videojátékával, a FIFA19-el is megmérettessék magukat a versenyzők, valamint hogy az országos bajnokságba is benevezzen Dunaújváros és a DLSZ, és városunk megmutassa ezen területén is a tehetségét. A szervezést fél éve kezdték el és a helyszínt azonnal megtalálták a Munkásművelődési Központban. Kováts Rózsa igazgató elmondta, örül, hogy egy új színfolt jelenik meg az intézmény palettáján, annak pedig különösen, hogy mindez egy olyan korosztályt is megmozgat, akiket nehéz megszólítani. 

A szombat délelőtt kezdődő versenyen a tizenhat játékos oda-visszavágós, egyenes kieséses szakaszban kezdi a versenyt, a mérkőzések pedig 2x6 percig tartanak majd. A nevezők mindegyike klubcsapattal kell, hogy legyen, de előfordulhat, hogy két Real Madrid játszik egymás ellen a továbbjutásért. Kovács Krisztián és Kovács László, az I. Duna FIFA eSPort Kupa szervezői elmondták, a versennyel azt is szeretnék elérni, hogy elkezdjen kialakulni egy összetartó közösség az eSport dunaújvárosi kedvelői közt, később pedig az országos bajnokságon is szeretnének elindulni a DLSZ színeiben, a csapatba pedig ilyen úton toboroznának tagokat.

A rovat további hírei: Mozaik

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

Igazi ÖKO-napos jó időnk lesz!

2020. szeptember 19. (szombat)

Derült ég, napsütés, lágy fuvalmak, soha jobbat egy családi ÖKO-nap felkereséséhez! Micsoda szerencse, hogy pont ma rendezik Újtelepen!
 

Babahordozás járvány idején (1.)

Babahordozás járvány idején (1.)

2020. szeptember 18. (péntek)

A hordozás akkor is képes megkönnyíteni a mindennapokat, ha az élet a megszokott mederben folyik. Előnyeit még fokozottabban érezzük most, hogy a koronavírus járvány tilalmai az életünk részévé váltak. A rendhagyó témában szakértőnk hordozási tanácsadóként, kisgyermeknevelőként vág rendet. B. Dániel Alexandra vendégposztja – első rész! 

Aranyló ősz közelít

Aranyló ősz közelít

2020. szeptember 18. (péntek)

Hát ez azért évszakváltásnak elég karcsú volt, magunk között. Se zápor, se zivatar, na jó, kicsit tényleg lehűlt. De ma déltől megint kiderül, hogy kiderül.

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

Búcsú a nyártól – délután már csapadékkal

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Térségünkbe várhatóan délután futnak be az évszakváltó légáramlatok – záporokat, zivatarokat is hozhatnak.

Még két nap a nyárból

Még két nap a nyárból

2020. szeptember 16. (szerda)

Szép lesz a vége: néhol egy kis fátyolfelhő, csapadék kizárt, 33 fok körüli csúcsérték játszik. Búcsúzik a nyár. 

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

DSTV: bringás körkép a mobilitási hét előtt

2020. szeptember 15. (kedd)

Városunkban is holnap startol az Európai Mobilitási Hét programsorozata, az alkalomra időzítve a DSTV stábja a kerékpárboltok háza táját járta be. Kereslet, kínálat, forgalom és szerviz – a nagy áruházak árnyékában. Hangkép.

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

Még egy picivel melegebb a tegnapinál

2020. szeptember 15. (kedd)

33 fok is lehet, aki napimádó, szaladjon a szabadba gyorsan, mert már nem tart túl sokáig a nyár az őszben.