Bajnokság a TV előtt ülve

Vass Ádám - 2018. október 25. 8:01

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a kispályás és a teremfoci után a virtuális teret is meghódítja és elindítja az első eSport kupát szombaton az MMK-ban.

Egy óra alatt elkeltek a helyek és meglett a tizenhat nevező szombatra, az első Duna FIFA eSport kupára. A rendezvényt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezi, főtitkára Petrás Gábor elmondta, a városban még nem volt hasonló rendezvény, céljuk pedig elsősorban az, hogy a világ legnépszerűbb videojátékával, a FIFA19-el is megmérettessék magukat a versenyzők, valamint hogy az országos bajnokságba is benevezzen Dunaújváros és a DLSZ, és városunk megmutassa ezen területén is a tehetségét. A szervezést fél éve kezdték el és a helyszínt azonnal megtalálták a Munkásművelődési Központban. Kováts Rózsa igazgató elmondta, örül, hogy egy új színfolt jelenik meg az intézmény palettáján, annak pedig különösen, hogy mindez egy olyan korosztályt is megmozgat, akiket nehéz megszólítani. 

A szombat délelőtt kezdődő versenyen a tizenhat játékos oda-visszavágós, egyenes kieséses szakaszban kezdi a versenyt, a mérkőzések pedig 2x6 percig tartanak majd. A nevezők mindegyike klubcsapattal kell, hogy legyen, de előfordulhat, hogy két Real Madrid játszik egymás ellen a továbbjutásért. Kovács Krisztián és Kovács László, az I. Duna FIFA eSPort Kupa szervezői elmondták, a versennyel azt is szeretnék elérni, hogy elkezdjen kialakulni egy összetartó közösség az eSport dunaújvárosi kedvelői közt, később pedig az országos bajnokságon is szeretnének elindulni a DLSZ színeiben, a csapatba pedig ilyen úton toboroznának tagokat.

A rovat további hírei: Mozaik

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

2021. jún. 17.

Az alaphírt a felhívással már kilőttük, most itt az utolsó figyelmeztetés: elkészült az immár másodjára rendezendő Garázsvásár tételes kínálata – közel 50 helyszínen várja a kincsvadászokat a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. 

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

2021. jún. 16.

Tökéletes időzítés és tökéletes születésnapi akció: ha nagy zsúfoltság nem is volt, de sokan éltek a kedvezményes árú belépő kínálta lehetőséggel az élményfürdő újbóli megnyitásának első napján!

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

2021. jún. 16.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok szerepe, jelentősége kapcsán avatja be az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókba. Első rész.

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!

DSTV: szúnyoggyérítés a városban

DSTV: szúnyoggyérítés a városban

2021. jún. 12.

Füstködös szúnyoggyérítés kezdődött a város területén csütörtök este, derül ki a DSTV összegzéséből. Az irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Hangkép.

Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

Idén másodszorra csalogat a Garázsvásár

2021. jún. 10.

Újtelepen ismét történik valami; tavaly nagy sikerrel debütált, idén kibővített programmal, sok-sok meglepetéssel újra megnyitja kapuját a Garázsvásár közösségi kezdeményezése június 19-én. Ment már kisvonattal Újtelepre? Itt a remek alkalom!