Győzni megy Svájcba a Kohász

spigott - 2018. október 10. 18:08

Már az EHF Kupa második selejtezőkörének svájci odavágóján előnyt szerezne a Spono Eagles ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nem a legszebben alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia bajnoki rajtja, hiszen az eddig lejátszott hat fordulóban mindössze egy győzelmet tudott elérni együttesünk, így jelenleg a 11. helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján. Ráférne tehát egy kis sikerélmény György László tanítványira, akik az előttünk álló hétvégén megkezdik nemzetközi kupaszereplésüket, ugyanis szombaton délután öt órától a svájci Spono Eagles otthonában lépnek pályára az EHF Kupa második selejtezőkörében. Az oda-visszavágós rendszerű párharc esélyesének azért így is a mieink számítanak, ám csapatunk szakvezetője szerint egy pillanatig sem becsülhetik le ellenfelüket, ám ezzel együtt egyértelműen az a céljuk, hogy győzelemmel zárják a párharc első felvonását.

- Egy dán, egy német, egy bosnyák és egy szlovén légióssal áll fel a hétvégi kupameccsre ellenfelünk, melyet elemezve megállapíthattuk, hogy értik a kézilabdát, s nagyon gyors játékot játszanak, s az eddigi eredményeik alapján úgy véljük, hogy rengeteget futnak a mérkőzéseiken. Többszörös svájci bajnokok, az előző fordulóban könnyedén győzték le koszovói ellenfelüket, az első meccsen 35-14-re, míg a másodikon 36-14-re nyertek idegenben, így kettős győzelemmel jutottak tovább a második körbe. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, senki ne gondolja azt, hogy azért, mert egy svájci csapatról van szó, ezért hátradőlve, könnyedén túljutunk rajtuk. Szombaton kora reggel indulunk, öttől lejátsszuk a meccset, mely előtt azért túl sok videó nem áll rendelkezésünkre, ám igyekszünk így is a lehető legjobban felkészülni ellenfelünkből.

Képek: DO-archív

Lelkileg most egy kicsit gödörben vagyunk, az elmúlt hetek bajnoki eredményei azért megviselték a lányokat, de megpróbálunk túllépni ezen, s a lehető legjobban megoldani az előttünk álló kupafeladatokat. az bebizonyosodott az elmúlt hetekben, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy egy tízperces rövidzárlattal előnyt adjunk ellenfeleinknek, ezért azt várom, hogy szombaton az első perctől az utolsóig nagy odafigyeléssel, fegyelmezetten játszunk majd. Ugyan két mérkőzésről van szó, vagyis a továbbjutás Dunaújvárosban dől majd el, ám mi meg szeretnénk nyerni már a svájci összecsapást is.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.