Kiharcolt győzelem az újonc ellen

Szárszó Lajos - 2018. október 28. 17:39

Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata Budapesten, a Hokiklub Budapest otthonában folytatta az Erste Liga sorozatot. 

A tabella utolsó előtti helyén álló Hokiklub Budapest vendégeként lépett jégre ma az Erste Liga sorozatban a Dunaújváros Acélbikák gárdája. A Tüskecsarnokban szokatlan időben megrendezett összecsapáson meglepetésre villámgyorsan megszerezte a vezetést a hazai alakulat, amikor az első percben Szűcs István volt eredményes (1-0). Erre azonban fél perc elteltével válaszolt a DAB. Hruby Gellért vállat el egy távoli lövést, akinek korongja védhetetlenül vágódott a hazai kapuba (1-1). A folytatásban könnyedén védekeztek ki a mieink egy emberhátrányos helyzetet, majd egy potyagóllal ismét megszerezték a vezetést a hazaiak. Ezúttal Godó volt eredményes, akinek a korongja átvánszorgott Garbacz alatt a gólvonalon túlra (2-1). A válasz megint hamar érkezett, mégpedig egy bulit követően. Dubek volt az előkészítő, majd Iossafov Artem a befejező (2-2). Az első játékrészben a fordítás is sikerült. Erdélyi Tamás indult meg a felezőnél megszerzett koronggal, majd takarásból lőtt, melyet nem foghatott Kiss kapus (2-3). Ez megadta az újabb lendületet a mieinknek, alig egy perccel később, akik újabb gólt szerzetek. Ezúttal Lencsésé volt az első kapura lövés, amely ugyan kipattant Kissről, azt azonban közelről bekotorta Makovics Bence (2-4). A hazaiak azonban nem adták fel, akik a kapunk előtti kavarodást használták ki, mégpedig Szappanos révén (3-4), melyet egy kisebb videózás után adtak meg a játékvezetők.

Fotó: DO-archív

A hét gólt hozó első húsz perc utáni középbedobás után szinte újabb következett. Szappanos lövése ugyan még kijött Garbaczról, de a második ütemben érkező Satek már nem hibázott, akiről alaposan lemaradt a DAB védője (4-4). Sőt! A KMH a vezetést is megszerezte Németh révén, aki pontosan lőtte ki a felső sarkot (5-4). Ekkor már a hazaiak után a DAB is kapust cserélt, akinek egyből több dolga is akadt, de ami fájóbb volt, hogy a csapattól nem láttunk javuló játékot. A Hokiklub viszont a letámadásaival zavarba hozta a Bikák védekezését, akik ezt követően támadásban sem voltak veszélyesek a lelkes hazaiakkal szemben. Ettől kivételt képzett Makovics két kiugrása, de azokat nem tudta eredményesen befejezni. A harmad vége felé sem változott a játék képe, melyet megérdemelten nyert meg 2-0-ra a fővárosi alakulat. A harmadik harmadban az első említésre méltó akció egy újabb vendég kiállítás okán alakult ki, amely letelte után Fransilla mattolta először Gadácsi kapuját (5-5). Hirtelen felgyorsultak az események, amely során Németh egy gólos előnyhöz juttatta csapatunkat (5-6), majd fél percen belül Németh duplázni tudott (5-7). Érezhető volt, hogy a hazai csapatot megfogta a gyors fordítás, hiszen egy hazai kiállítás után Iossafov emberelőnyös góljával már három volt a különbség a két csapat között (5-8). Az utolsó percekben kétszer is gyakorolhattuk az előnyös játékunkat, amely eredménytelenül záródott. A harmad végén kettő vendég, és egy hazai játékos ülhetett ki a büntetőpadra, amely már gólt nem eredményezett, így az utolsó harmadban nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően sikerült az első Hokiklub elleni párharcot megnyernie Azariéknak.

Fotó: DO-archív

Hokiklub Budapest – Dunaújvárosi Acélbikák 5-8 (3-4, 2-0, 0-4)

Vezették: Berger Ákos, Pálkövi Zsombor, Berkesi Balázs, László Lóránt

Hokiklub Budapest: Kiss Bence, Gadácsi János Győző - Orbán Attila, Szécsi Patrik Balázs, Petres Magor Tivadar, Satek Michal 1, Szappanos Dávid 1, Csíki Zoltán, Lakatos Levente, Egyed Márk, Godó Dániel 1, Szűcs István Gábor 1, Jancsó Dávid Zsolt, Lévai Máté, Horváth Bálint Dominik, Izsák Róbert László, Köllő Roland, Bernáth Milán, Berendi Dominik, Németh Árpád 1, Vajda Zsolt. Vezetőedző: Kapusta Dusan

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté, Peter Sevela - Erdélyi Tamás 1, Jabornik Henrich, Saluga Martin, Török Viktor, Uski Oula, Franssila Miika 1, Léránt René, Borbás Gergely, Nagy Márk Máté, Turtiainen Jaakko, Hruby Gellért 1, Azari Zsolt, Dubek Vladimir, Iossafov

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.