Négy meccsen két pont

spigott - 2018. október 17. 13:03

A serdülők között két döntetlen, az Erima Bajnokságban két vereség volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U14-es csapatának mérlege.

Négy mérkőzés is várt a közelmúltban Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U14-es együttesére, mely először Győrben lépett pályára a házigazdák harmadik számú együttes ellen a serdülő bajnokság másodosztályában. Takács Józsefné együttese kissé tartalékosan érkezett a találkozóra, melyen a hazaiak kezdtek jobban, ám a félidő második felében eltűnt a megilletődés a mieink oldalán is, így szebbnél is szebb gólokat szerezve sikerült átvenni a vezetést (10-12). A fordulást követően felváltva vezettek a csapatok, ám egyik sem tudott meglépni a másiktól, így a mérkőzés végül igazságosnak mondható 21-21-es döntetlennek ért véget. A sorozat következő fordulójában a Mohács volt a mieink ellenfele, ám sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek elviszik a pontokat a sportcsarnokból. Fiataljaink nem játszottak jól, sem támadásuk, sem védekezésük nem működött, ám a hajrára összeszedték magukat, ledolgozták tetemesnek tűnő hátrányukat, s legalább az egyik pontot sikerült itthon tartaniuk (22-22).

Kép: DO-archív

Az Erima Bajnokságban szintén két találkozó várt a mieinkre, akik Székesfehérváron léptek pályára a Győr és a Kozármisleny ellen. A remélt szoros eredmények azonban most elmaradtak, mert egyik csapat orra alá sem sikerült borsot törnie az akadémistáknak. fásultan, sok hibával játszottak kézilabdázóink, s bár a Győr ellen még voltak szép megoldásaik, a védekezés csak nem akart összeállni, így a zöld-fehérek 29-23-as győzelmet arattak. Mint azt Takács Józsefné edző elárulta, a Kozármislennyel szemben elsősorban súlyban maradtak alul, nem bírták megtartani ellenfelük erősebb játékosait, így ezúttal 20-12-es vereséget szenvedtek, amivel visszacsúsztak a tabella harmadik helyére.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.