Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda) 7:47 - Vass Ádám

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Kevesen képesek arra, hogy tisztában legyenek a legújabb elméletekkel, fogalmakkal, lépést tartsanak szakmájuk technikai fejlődésével és elsajátítsák azokat. A mesterképzésen részt vevők mindegyike vállalta, hogy kitanulják szakmájuk legújabb fogásait, képbe kerülnek az újításokkal kapcsolatban, sőt, olyan szinten elsajátítsák azokat, hogy később ezt a tudást a fiatalok számára is át tudják adni. A hosszú hónapokon át tartó képzés végén kedden délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében tartott Mesteravató ünnepségen huszonnyolcan állhattak büszkén, várva, hogy átvegyék oklevelüket.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja is, aki elmondta, városunkban már negyedik alkalommal adhatnak át okleveleket. Kiemelte, mekkora teljesítmény, hogy valaki akár középkorúként vállalja, hogy visszaüljön az iskolapadba és vállalkozáselméletet tanuljon, vagy a legújabb technológiákról hallgasson előadást, vegyen részt a gyakorlati oktatáson, mindezt azért, hogy elérje szakmája legmagasabb szintjét és mindebből sikeres vizsgát is tegyen a bizottság előtt.

Jákli János ipari gépészként szerezte meg a mester oklevelét, számára is nagyon furcsa volt újra iskolába járni és munka mellett tanulni, de élvezte, mert rengeteg olyan dolgot tudott meg, amit korábban nem tanítottak neki, főleg nem ilyen magas szinten. Ha majd ő is oktatni fog, akkor mindenekelőtt a szakma iránti alázatra és annak szeretetére fogja tanítani a fiatalokat, ami szerinte sokakból hiányzik manapság. Gerendás Szabolcs autószerelőként végzett, őt az motiválta elsősorban, hogy az elektromos autók széles körű terjedése okán megszerezze a már elengedhetetlennek számító magasabb képzést, ami nélkül véleménye szerint már nem lehet jó szakember egy autószerelő a modern világban.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.