Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda) 7:47 - Vass Ádám

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Kevesen képesek arra, hogy tisztában legyenek a legújabb elméletekkel, fogalmakkal, lépést tartsanak szakmájuk technikai fejlődésével és elsajátítsák azokat. A mesterképzésen részt vevők mindegyike vállalta, hogy kitanulják szakmájuk legújabb fogásait, képbe kerülnek az újításokkal kapcsolatban, sőt, olyan szinten elsajátítsák azokat, hogy később ezt a tudást a fiatalok számára is át tudják adni. A hosszú hónapokon át tartó képzés végén kedden délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében tartott Mesteravató ünnepségen huszonnyolcan állhattak büszkén, várva, hogy átvegyék oklevelüket.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja is, aki elmondta, városunkban már negyedik alkalommal adhatnak át okleveleket. Kiemelte, mekkora teljesítmény, hogy valaki akár középkorúként vállalja, hogy visszaüljön az iskolapadba és vállalkozáselméletet tanuljon, vagy a legújabb technológiákról hallgasson előadást, vegyen részt a gyakorlati oktatáson, mindezt azért, hogy elérje szakmája legmagasabb szintjét és mindebből sikeres vizsgát is tegyen a bizottság előtt.

Jákli János ipari gépészként szerezte meg a mester oklevelét, számára is nagyon furcsa volt újra iskolába járni és munka mellett tanulni, de élvezte, mert rengeteg olyan dolgot tudott meg, amit korábban nem tanítottak neki, főleg nem ilyen magas szinten. Ha majd ő is oktatni fog, akkor mindenekelőtt a szakma iránti alázatra és annak szeretetére fogja tanítani a fiatalokat, ami szerinte sokakból hiányzik manapság. Gerendás Szabolcs autószerelőként végzett, őt az motiválta elsősorban, hogy az elektromos autók széles körű terjedése okán megszerezze a már elengedhetetlennek számító magasabb képzést, ami nélkül véleménye szerint már nem lehet jó szakember egy autószerelő a modern világban.

A rovat további hírei: Oktatás

Mindent a szakmákról a Rudasban

Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.