Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda) 7:47 - Vass Ádám

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Kevesen képesek arra, hogy tisztában legyenek a legújabb elméletekkel, fogalmakkal, lépést tartsanak szakmájuk technikai fejlődésével és elsajátítsák azokat. A mesterképzésen részt vevők mindegyike vállalta, hogy kitanulják szakmájuk legújabb fogásait, képbe kerülnek az újításokkal kapcsolatban, sőt, olyan szinten elsajátítsák azokat, hogy később ezt a tudást a fiatalok számára is át tudják adni. A hosszú hónapokon át tartó képzés végén kedden délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében tartott Mesteravató ünnepségen huszonnyolcan állhattak büszkén, várva, hogy átvegyék oklevelüket.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja is, aki elmondta, városunkban már negyedik alkalommal adhatnak át okleveleket. Kiemelte, mekkora teljesítmény, hogy valaki akár középkorúként vállalja, hogy visszaüljön az iskolapadba és vállalkozáselméletet tanuljon, vagy a legújabb technológiákról hallgasson előadást, vegyen részt a gyakorlati oktatáson, mindezt azért, hogy elérje szakmája legmagasabb szintjét és mindebből sikeres vizsgát is tegyen a bizottság előtt.

Jákli János ipari gépészként szerezte meg a mester oklevelét, számára is nagyon furcsa volt újra iskolába járni és munka mellett tanulni, de élvezte, mert rengeteg olyan dolgot tudott meg, amit korábban nem tanítottak neki, főleg nem ilyen magas szinten. Ha majd ő is oktatni fog, akkor mindenekelőtt a szakma iránti alázatra és annak szeretetére fogja tanítani a fiatalokat, ami szerinte sokakból hiányzik manapság. Gerendás Szabolcs autószerelőként végzett, őt az motiválta elsősorban, hogy az elektromos autók széles körű terjedése okán megszerezze a már elengedhetetlennek számító magasabb képzést, ami nélkül véleménye szerint már nem lehet jó szakember egy autószerelő a modern világban.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).