Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda) 7:47 - Vass Ádám

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Kevesen képesek arra, hogy tisztában legyenek a legújabb elméletekkel, fogalmakkal, lépést tartsanak szakmájuk technikai fejlődésével és elsajátítsák azokat. A mesterképzésen részt vevők mindegyike vállalta, hogy kitanulják szakmájuk legújabb fogásait, képbe kerülnek az újításokkal kapcsolatban, sőt, olyan szinten elsajátítsák azokat, hogy később ezt a tudást a fiatalok számára is át tudják adni. A hosszú hónapokon át tartó képzés végén kedden délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében tartott Mesteravató ünnepségen huszonnyolcan állhattak büszkén, várva, hogy átvegyék oklevelüket.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja is, aki elmondta, városunkban már negyedik alkalommal adhatnak át okleveleket. Kiemelte, mekkora teljesítmény, hogy valaki akár középkorúként vállalja, hogy visszaüljön az iskolapadba és vállalkozáselméletet tanuljon, vagy a legújabb technológiákról hallgasson előadást, vegyen részt a gyakorlati oktatáson, mindezt azért, hogy elérje szakmája legmagasabb szintjét és mindebből sikeres vizsgát is tegyen a bizottság előtt.

Jákli János ipari gépészként szerezte meg a mester oklevelét, számára is nagyon furcsa volt újra iskolába járni és munka mellett tanulni, de élvezte, mert rengeteg olyan dolgot tudott meg, amit korábban nem tanítottak neki, főleg nem ilyen magas szinten. Ha majd ő is oktatni fog, akkor mindenekelőtt a szakma iránti alázatra és annak szeretetére fogja tanítani a fiatalokat, ami szerinte sokakból hiányzik manapság. Gerendás Szabolcs autószerelőként végzett, őt az motiválta elsősorban, hogy az elektromos autók széles körű terjedése okán megszerezze a már elengedhetetlennek számító magasabb képzést, ami nélkül véleménye szerint már nem lehet jó szakember egy autószerelő a modern világban.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.