Kulcsszó: szakma

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Nézzük a régi képeket. Gyönyörű mosolygós fiatalasszony fésűvel és ollóval a kezében. Különböző frizurák, különböző évek, különböző emberek. Több mint félévszádot töltött Zeleszkó Ferencné Margitka azzal, hogy emberek haját megszépítse itt a városban. És ez alatt a sok-sok évtized alatt férjhez ment, gyerekei születtek, majd unokái, eltemette a férjét, megélte a gyászt. Vendégek, kollégák, barátok jöttek, elmaradtak, a legtöbbjük csak a képeken nézhet vissza már  ránk.

A fagylaltmester titka

A fagylaltmester titka

2018. május 06. (vasárnap)

„A csúcson mindig van hely” - a legenda szerint ezt maga Churchill mondta, amikor megkérdezték tőle egy diplomaátadón, hogy szerinte nem telített-e a jogász pálya. Azóta ez a mondás hivatkozási alap is arra, hogyha valamit kellő alázattal, s nagy szakmai hozzáértéssel teszünk, akkor előbb-utóbb bekövetkezik a siker.

Szakmájuk ifjú újvárosi sztárjai

Szakmájuk ifjú újvárosi sztárjai

2018. április 27. (péntek)

Farádi Patrik Zoltán ezüstérmet, Dienes Dominik bronzérmet szerzett a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében.

Akiknek több tucat főnökük van

Akiknek több tucat főnökük van

2018. április 22. (vasárnap)

Testvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség.  Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. De mégis, ami mindkettőjükben teljesen nyilvánvalóan és teljes mértékben azonos; az a szakmai alázatuk. Olyan elkötelezettséggel végzik választott hivatásukat, ami nem tűr sem alkut, sem kompromisszumot.

Szakmájuk doktorai

Szakmájuk doktorai

2017. október 08. (vasárnap)

Huszonhatan vehették át mesteroklevelüket ezzel is bizonyítva, milyen kivételes tudással rendelkeznek szakmájukban és milyen lelkiismeretesen, a legnagyobb szinten űzik azt.

Megéri szakmát választani?

Megéri szakmát választani?

2017. augusztus 14. (hétfő)

Fontos, hogy a fiatalok merjenek szakmát választani, ha kell, akkor pedig váltani - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A népi mesterségek őrzője

A népi mesterségek őrzője

2017. február 12. (vasárnap)

A bőrművesség bűvöletében alkot Steixner István. A dunaújvárosi fiatalember egyedi, kézzel készített munkáit a világ számos pontján ismerik és szeretik.

Leendő mesterek bölcsőjét ringatja

Leendő mesterek bölcsőjét ringatja

2016. október 17. (hétfő)

Molnárné Lukács Anita úgy vallja, nincs nehéz szakma, ha azt választjuk, amit szeretünk csinálni. Anita bőrműves és szakoktató, játszva dolgozik és dolgozva szórakozik, számára öröm a munka.

A szakképzés ne legyen zsákutca!

A szakképzés ne legyen zsákutca!

2016. augusztus 16. (kedd)

A szakképzés átalakításával akarja a kormány szervessé tenni az átmenetet a szak- és a felsőoktatás között, hogy a tanulók számára a szakképzés ne legyen zsákutca- mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Takács mester és fogászati asszisztens

Takács mester és fogászati asszisztens

2016. augusztus 15. (hétfő)

Óvónőnek készült, dolgozott is gyermekek mellett, de manapság eredeti szakmájában, fogorvosi asszisztensként dolgozik Bognár Márta, mindamellett, hogy szövéssel is foglalkozik.

Érettségi és szakma négy év alatt?

Érettségi és szakma négy év alatt?

2016. augusztus 11. (csütörtök)

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az új rendszerben a leendő szakgimnáziumokban négy év alatt megszerzik az érettségit és szakmát is kapnak a fiatalok, így aki nem akar továbbtanulni, az is el tud helyezkedni a munkaerőpiacon.

Kiderült, mik a hiányszakmák a térségben

Kiderült, mik a hiányszakmák a térségben

2015. október 13. (kedd)

Jelenleg tizenkét szakma szerepel az úgynevezett hiányszakmák között, amelyek oktatásához központi támogatást biztosítanak. Fejér megyében az országos tendenciához hasonlóan főleg építőipari szakemberekből van hiány, kizárólag a térségre jellemzően a munkaerőpiacon inkább abroncsgyártókra van igény.

Bőrbe kötné élete regényét

Bőrbe kötné élete regényét

2015. augusztus 23. (vasárnap)

Pici helységben bújik meg egy bőrjavító üzlet a belváros szívében. A szlogenje szerint minőségi munkát végeznek itt reális áron. A boltba belépve nem is marad hely egyetlen embernél többnek, a sarokban, a vállfákon bőrkabátok, nadrágok, mellények és egyéb ruházati termékek lógnak.

Szakemberhiány a vendéglátásban?

Szakemberhiány a vendéglátásban?

2015. augusztus 06. (csütörtök)

A turisztikai és vendéglátó ágazat szakemberhiánnyal küzd. A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége szerint az ágazat versenyképességén kellene javítani.