Tóth ötöse három pontot ért a Bikáknak

spigott - 2018. október 4. 8:05

Tóth Gergely remeklésének is köszönhetően aratott 5-3-as sikert a Vasas elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák U20-as jégkorong csapata.

Hazai környezetben folytatta az U20-as bajnokság B csoportjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a forduló előtt éppen a mieink előtt álló Vasas ellen mérette meg magát. A mérkőzés azonban finoman szólva sem kezdődött jól az Acélbikák számára, ugyanis még fél perc sem telt el a játékból, mikor a fővárosiak megszerezték a vezetést. Szerencsére nem sokáig örülhettek az előnynek a Vasas játékosai, mert Tóth Gergely a 6. percben egyenlített, majd a hazaiak nyolcasa a harmad derekán már az Acélbikákat juttatta vezetéshez (2-1).

Kép: DO-archív

A következő találatra a 25. percig kellett várni, ekkor ismét Tóth volt eredményes, s mivel a második felvonásban már nem született újabb találat, így a záró etap előtt a mieink álltak közelebb a három pont megszerzéséhez. A harmadik húsz perc derekához érve azonban egy emberelőnyös találattal feljött a Vasas egyre, így ígért még izgalmakat a véghajrá, s hiába szerezte meg Tóth Gergely a negyedik gólját is az 58. percben, pár másodperccel később ismét egyre olvadt az Acélbikák előnye. A találkozó végül az utolsó pillanatokban dőlt el a mieink javára, természetesen Tóth góljának köszönhetően, így a DAB végül 5-3-as győzelmet aratott vetélytársa ellen, s újabb három pontjának köszönhetően feljött a bajnoki tabella negyedik helyére, míg a Vasas visszacsúszott a hatodikra.

DAB – Vasas 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

DAB: Pinczés B. – Szabó, Varga, Makovics (3), Tóth 5, Török, Vankó, Gebei, Pinczés O., Barna, Gulácsi, Wéninger (2), Csergő, Rézmann, Kis, Wolf, Vojnits. Vezetőedző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.